החינוך היום . . .

החינוך היום . . .

פשט רגל, המצב של החינוך בקאנטים, לכן לא פלא שיש עוד אלימות ועוד מקרי אונס... המצב על`פנים! ולמה זה?!?! בגלל שהיום היד של ההורים משוחררת יותר מידי לילד שלהם לגבי הצפיה בטלויזיה, כי היום אפילו בסרטים מצויירים יש חופשי מכות ואלימות (שזה דבר שמשפיע מאווווד על מוחו של הילד) ואז הילד גודל בצורה עקומה ומחקה את ההתנהגות האלימותית (כי ככה הראו בסרט), זה לא שאני נגד טלויזיה, אני נגד מה שמקרינים בה היום, זה לא כמו פעם שגדלתי על הדרדסים, פינוקיו, טוב טוב הגמד וכו` שאז הכל היה יפה, מושך ונחמד אך התוצאות מהצפיה בהם לא היו הרסניות כהיום, ההורים היום צריכים להנמיך פרופיל ביד המשוחררת במתן צפיה לילד בכל מיני תכנים לא ראויים, אפילו בפירסומות של הלבשה תחתונה לאשה... למה הילד מגיל קטן צריך לראות בחורה עם חזיה ותחתונים?! למה?! אחרת לא פלא שהיצר המיני שלו מתפתח מהר והוא מנסה לחקות את הגדולים כבר מגיל קטן ואפילו מנסה לאנוס. בקיצור... החינוך פשט רגל, חייבים לעצור את זה!

ההורים היום

עסוקים בעצמם ..בעולמם במרדף אחרי כסף ומעמד ... חושבים שלוקסוס ומרדף אחרי הענקת מוטרות יבאו ילדים טובים יותר. כולם רוצים לכל ילד חדר ....ואך ילמד הילד לחלוק עם לא בביתו שלו? שולחים את הילד לחוגים יקרים .ומה עם שיחה ? ניהול משחק פשוט עם חבר בפיקוח מבוגר מכוון ? כל דבר מבאים בפניהם לעוס ומעובד ...מהאינטרנט, והTV...מה עם מחקר ,קריאת ספר? לא פעם שמעתי ילדים אומרים יש סרט למה שאקרא את הספר? היום ילדים נראים במגרשי משחקים רק בשכונות מצוקה , ששם הילדים ללא פיקוח... בשכונות יוקרה כמעט ולא רואים ילדים הם ליד האיי סי קיו ,או בטלווזיה או בחוג .. חבל ...

ofik

New member
"ההורים היום" זה את\ה ואני לא??????????!!!!!!

לא מישהו שם שם מעבר להרי החושך. רע לי עם אמירות כאלו, כי אני לא כזו ומן הסתם אם את\אתה כותבים כך אז גם אתם לא וגם זה שלפניך. אז לא כולם, ולא הכללות אוטומטיות, ולא הטלויזיה אשמה בכל, וכן ילדים קוראים (לא כולם, אבל תמיד לא כולם קראו) ושבוע הספר עדין חגיגה. אז כן ימים משתנים, אבל לא אוטומטית הכל היה טוב, לא אוטומטית הכל רע היום, לא כולם רודפים אחרי כסף (ראה כמה עמותות של התנדבות ותרומה יש במדינה הזאת). קל להרגיש שאני בסדר אם אני מאשים את העולם, אולי יותר קשה לקבל את העולם על הטוב שבו וגם הרע, לראות את האחד ולנסות לשנות את השני, לא סתם לפסול את כולם וזהו. עופיק

אבא גאה

New member
אין קשר

לדעתי בין אלימות בטלוויזיה ותחתונים בפרסומות לבין רצח ואונס. רצח ואונס היו קיימים מאז ומתמיד עוד לפני שמישהו יכל לאיית טלוויזיה. יחד עם זאת מסכים שהטלווזיה והפרסומות לא בריאים לילדים כלל וכלל והייתי שמח מאוד לו היו פחות צופים בזה. לנו למשל אין טלוויזיה בבית...

העולם משתנה

הילדים חשופים להרבה יותר מידע (חיובי ושלילי), הילדים חשופים לאמצעי התקשורת עם כל מה שיש בהם, גם אם אינו מתאים לגילם. לא רק סרטים, גם בחדשות, גם בעתונות. יש הורים (בלי הכללות) שאינם יודעים כיצד להתמודד עם כל זאת. יש הורים שלא למדו מהוריהם כיצד לשים גבולות בצורה יעילה. יש הורים שמאד עסוקים בהישרדות כלכלית או ברצון להשיג יותר ("כדי שלילד יהיה מה שלי לא היה") ואינם מקדישים מספיק זמן לילדים. יש הורים שבגלל הנ"ל, נוח להם לצפות שאחרים יחנכו את ילדיהם.הורים לא יודעים או אין להם פנאי לשבת עם הילדים מול הטלויזיה ולהדריך אותם בצפייה מבוקרת. יש הורים שנותנים לילדים הרבה חוגים, מורים פרטיים וכו' בכדי שיצליחו להתמודד עם החיים, אך שוכחים שהדבר החשוב ביותר זה כישורי האינטליגנציה הרגשית - הבטחון העצמי, הדימוי העצמי החיובי - כישורים שצומחים מתוך מה שרק ההורים יכולים לתת: הרבה אהבה , תמיכה, הערכה, שייכות, שיתוף, עידוד, גבולות. מחקרים כבר הוכיחו שאלו כישורים מאד חשובים להצלחה בחיים. ילד שיש לו כישורים אלו גם לומד טוב יותר. הורים צריכים ללמוד כיצד להיות הורים. כמעט כל מקצוע צריך ללמוד, אך כדי ליצר את המוצר החשוב ביותר - דור העתיד שלנו - לא לומדים? כמנחת קבוצות הורים אני שומעת מההורים המשתתפים על השינויים החיוביים המתרחשים בביתם. זהו החלום שלי - שכולם ילמדו להיות הורים למען העתיד שלנו.

KallaGLP

New member
אכן, גרגמל וחתחתול

היו דמויות נחמדות ולא אלימות, שלא לדבר על מה שהלך בפינוקיו. נו, באמת.

למעלה