החינוך בנוער?!

החינוך בנוער?!

למה החינוך בנוער נושא שאמור להיות כל כך חשוב אינו נידון בכובד ראש? אם כל הכבוד למלחמה, מה יעזור אם נעשה שלום ונגלה שהמדינה שלנו מלאה באנשים שטופי מוח שאינם מבינים דבר אחד מחייהם? האם יש אנשים שרואים את החינוך בחשיבות גבוהה בכלל? הנוער של היום ויותר נורא מזה הילדים כיתות ה-ו שוטפי מוח ע"י מוקרות שונים? ולמה דווקא בנושא הזה שהוא כל כך חשוב אנחנו לא פועלים?

tali_le

New member
ועכשיו בהגיון...

ההודעה די מבולבלת... אולי תסביר מה בדיוק מפריע לך כדי שנוכל לענות?

היא לא מבולבלת

כל מה שאני אומר זה שהחינוך אינו נושא מרכזי בנוער ואני חושב שזה לא צריך להיות כך!

*Che MaOrA*

New member
איתי...

אני מניח שאתה, כאחד שהיה נוכח בסמינר מד"צים האחרון, יכול להבחין בעובדה שנושא החינוך ההומניסטי היה ללא ספק הנושא המרכזי בסמינר, מעבר לרטוריקה ולמטודיקה. מלבד זאת, יש לי הצעה בשבילך - בקש מהש"ש של סניפך להעביר פעולות על חינוך... סניף חיפה עשו זאת עם נילי מיד כשהחליפה את רותם, וכיום הם מקיאים מידע על חינוך בקצב היסטרי... בגאווה
מאור.

דיברתי כלפי חוץ?

למה אנחנו לא מדברים על זה עם אנשים ברחוב? לא רק עם עצמינו?

*Che MaOrA*

New member
למה אתה מתכוון?

אתה רוצה לדבר ברחוב עם אנשים על כמה שהחינוך רע ואיך אפשר לשנות אותו ולמה? כתוב יותר בפירוט על מה שאתה מעוניין שיתבצע. אתה מוזמן אפילו לפנות להנהלה או לש"שים (תלוי למה זה קשור) עם ההצעה הזו.

אני אסביר! ושכל פעיל יקרא זה מעניין

כן! אני רוצה שנצא לרחוב ונצעק כי מערכת החינוך הממלכתית לא פועלת נכון וכנ"ל תנועות נוער רבות אחרות אני אסיים בדוגמא קלילה: "זכרו - כי העוני הוא מעשי ידי אדם והוא, העוני, רע תמיד. זכרו - כי היופי צומח מתך הצדק זכרו - כי מחוייבות פירושה מימוש פוטנציאל האחריות החברתית המוציה בכם חנכו - כי יחסיו של האדם עם חבריו הם העיקר וגם היכן שחסומה הדרך למגע ונובט הכאב, יש עדיין מקום לחיפוש האמת למרות הפחד ואי-שלמותם של האדם והעולם. הביטו - אל נשמתכם ודעו כי לחני ההדרכה הם האהבה, המגע והקשר, ומנגינות החינוך הם התביעה, האידיאל וההגשמה, וצלילי שיר החיים הם כחומר ביד היוצר, ביד המדריך, בידיכם"(מתוך הקדשה מיומן המדצי"ם של הנוער העובד והלומד שרואי לציין התנועה הכי גדולה בארץ) זה מה שקורה. אנחנו לא עושים עם זה כלום! והרי אחרי מלחמה ושיבו שלום נששאר עם דור העתיד, אנחנו, שנצטרך להרים דברים לחשוב ולעשות.

למעלה