החיים שלנו

למה???

New member
זה לא מה ששאלתי, זה מה שאמרתי...

מה ששאלתי היה האם "0" מתייחס לנק' מבט? או שגם זה לא!? "האין איננו"- אפשר לפתח תאוריה מעניינת שבעצם האין שאיננו הוא גם יש וגם אין... לא, אין לי כוח עכשיו

gpeles

New member
מספרים זה דבר שנגזר מהטבע

המתמטיקה הומצאה על האקסיומה ש-1+1=2 שלא באה סתם ככה פתאום באמצע היום אלא החכמים ראו שאם לוקחים תפוח אחד ועוד תפוח שני אז מקבלים שני תפוחים (סתם דוגמא). משום שכל משפט מתמטי כלשהו אני יכול לפשט למצב הזה של חיבור וחיסור, אז הדוגמא הזאת תקפה לכל נוסחה כלשהי. לדוגמא: A^2-3a+2=0 a1=2 a2=1 הצבה: 2^2-3*2+2=0 2*2-3*2+2=0 2+2-2-2-2+2=0 -------------------- 1^2-3*1+2=0 1*1-1-1-1+2=0 1-1-1-1+2=0 אממ המשוואות טיפלה התבלגנו לי פה חח בכל מקרה מקווה שהבנתם.

פ ק מ ן

New member
אי אפשר לספור עד הסוף

אני דווקה לא מסכים לקביעה שבני האדם המציאו את המספרים (אפשר להגיד שהאדם נתן להם שמות). ובטח שלא לזה שאם היינו רוצים יכולנו להמציא מספר אחרון. אם לדוגמא לא היו בעולם בני אדם ולא היה מי שיספור את כל הפרות - עדין היתה קיימת כמות מסוימת ומדויקת - רק שלא היה מי שיגדיר אותה בערכים המספריים שאנחנו מכירים. אם עכשיו היית מסכימה איתי, והיינו מניחים שקיים ערך כמותי אוביקטיבי שאנחנו קוראים לו מספרים, השאלה הייתה מי יכול להפסיק לספור ולקבוע שאי אפשר לספור אחרי המספר האחרון שהוא הגיע אליו

ehudt

New member
אני רוצה להביע הסכמה ולהוסיף

שמתמטיקה היא לא משהו תלוי תרבות. בני האדם לא המציאו את המתמטיקה. מתמטיקה הוא דבר טבעי שבני האדם עושים בו שימוש. בעיקרון כל חברה שקיימת (אפילו שמקומות שונים בגלקסיה) תשתמש במתמטיקה זהה (בהנחה שהם ישתמשו במתמטיקה), כי כמו גם חוקי הפיזיקה, גם חוקי המתמטיקה נשמרים בכל מקום בעולם, עם כל בסיס מספרי בעולם (בסיס 10, 2, 16, 181 וכד')

wu-wei

New member
נושא

- חמשת החושים מנקודת מבטה של האם, מנקודת מבטו של התינוק. פעילות לחמשת החושים.

RiRo

New member
לפי גישת האקזיסטנציאליזם

אז לא , אין האדם יודע מה טמון בחייו , לפי העמדה החילונית הקיומית אין אדם חי את חייו באופן קבוע מראש, כל מחשבה רגש ושליטה הם בריי קיימה. האם אתה מתכון בעובדה שכל רגע בחיינו מוטמע בנו לפני לידתינו? זוהי שאלה הקשורה לאלוהים , אינני מאמין ויותר מכך אינני רוצה להאמין שחיי נשלטים על ידי אדם אחר אלא רק על ידי אלוקים (מכיוון שאנוכי אדם מסורתי) אשר קובע את המטרה הסופית ואילו אני , קובע את הדרך שבא אלך. אמרה רומית נודעת אומרת "הקדש את החיים לאמת" (impendere vero vita) אך כל אדם יכול להפוך משפט זה ולהקדיש את האמת לחיים, יש אנשים אשר נולדו עם השליטה המלאה בחייהם ולא עשו מאומה ואילו אנשים אשר נולדו מבלי היכולת לקבל את התובנה והחוקים הקונבנציונליים רכשו אותה , הדבר היחידי שבטוח בכל החיים הוא המוות.

mendelp

New member
ההנחות של פרצל

ההנחות של פרצל 1. היקום נולד, מתפתח ומת באותה נקודה בה נוצר, זהו מחזור היקום. 2. מחזור היקום הוא מוגבל בזמן אך מספר מחזורי היקום הוא אין סופי. 3. כל מחזור יכול להתפתח בכל דרך אפשרית ומגוון האפשרויות הוא אין סופי. 4. כל מה שידוע כי כבר יתרחש, יתרחש פעמים אין ספור באותו האופן בדיוק. 5. אם אתה מתקיים עכשיו אז בוודאי תתקיים אין סוף פעמים. 6. בכל החלטה או אי החלטה, מעשה או אי מעשה נוצרות חלופות שונות. 7. לכל חלופה יש אפשרות אמיתית להתממש באחד או אין סוף ממחזורי היקום. 8. לכל מעשה יש תוצאה חיובית או תוצאה שלילית אפשרית. 9. לכל מעשה חיובי יש יותר חלופות חיוביות אפשריות משליליות. 10. כל מעשה חיובי מצטבר ומבטיח כי מרבית מחזורי היקום שלך יהיו מאושרים. 11. כל מאמץ עשוי להניב תמורה נצחית. 12. קיום נצחי מבטיח היקום, קיום מאושר הוא מעשה ידיך.

למעלה