החיים שלי נהרסו

החיים שלי נהרסו

קודם כל אני בכינוי של אחותי,ואני בן. רציתי להגיד שהחיים שלי נהרסו.. אז ככה היתי בגן עם שומעים בגן רגיל ומשם לבית ספר יסודי רגיל כיתה א' וב',פתאום המליצו להורים שלי להעביר אותי לבית ספר מיוחד שפה לומדים חרשים לקוי שמיעה ושומעים ביחד<. ואז המשכתי גם בתיכון והלימודים היו ממש בקלות ושמו אותי בכיתה טיפולית,ואמרתי למחנכת שלי שלימודים ממש קל לי אולי תעבירו אותי לכיתה עם שומעים? או בכל זאת להמשיך הלאה.. אבל לא עצר זלזלו וישבתי בכיתה כאילו אני אורח. הרסו לי תחיים עזבתי תחברים האלו כי אני מרגיש לא בנוח איתם ממש נהרס לי החיים,גם הסוציאלים בושה שמזלזלים בי! כולכם זבלות!!!!!!!!!!!!!!!!!!

black_magic

New member
תירגע..

אני לא ממש מבינה מה הבעיה? שלא שמו אותך בכיתה רגילה? בטח היו להם השיקולים שלהם אבל תפנה ליועצת של הבית ספר, אולי היא תוכל לעזור?

לא הבנת,ואל תגידי לי להירגע

הרסו לי תחיים מה הקשר עכשיו יועצת!? גמרתי ללמוד כבר ואני בבית כמו איזה אחד שאין לו חיים כולכם הרסתם לי תחיים גם השיקום שזה בדיחה מצחיקה וגם הסוציאלים רק כסף חשוב לכם רק כסף!!!!

שחר 247

New member
שנייה!!!עצור!!!

רק רגע, מי זה אתם?!?!?!? "כסף חשוב לכם"??? מי זה לכם!?!?!?!? נראה לי ששכחת עם מי אתה "מדבר" פה ומי החברים בפורום הזה!!!! אנחנו בדיוק כמוך! חשוב להתלונן ולהתעצבן, אבל גם חשוב להוציא את זה על הגורמים הנכונים ובדרך שתהיה יותר מובנת! אתה לא יכול לזרוק פצצה ולברוח. עשו לך עוול?? עשו!! השאלה היא מה אתה עושה עם זה עכשיו? מוציא עצבים על כל העולם ואחותו?? סבבה! אבל לא נראה לי שזה הפיתרון? דבר לאט וברור אולי נוכל לעזור לך או להכווין אותך אבל דבר ברור.

שחר תקשיב טוב אחי

לא מעניין אותי הכסף מעניין אותי הכבוד שלא יזלזלו בי!! ''הכסף חשוב לכם''-הכוונה היא לכל הסביבה..לביטוח לאומי,לרווחה,ולסוציאלים רק כסף חשוב להם!!!! ואין מה לעזור,קיבלתי מביטוח לאומי משהיתי קטן עד גיל 18,ובגיל 18 הפסיקו את זה,והגשתי ערעור וכו'..ולא אישרו לי,ועכשיו אני בן 21 מה נשאר?? אני רוצה כבוד אתה מבין? לא מעניין אותי הכסף..,הכי חשוב בריאות וכבוד..אבל לאף אחד לא אכפת ומעכשיו אני שם אצבע על כולם!!

moran f

New member
אז תעשה משהו בקשר לזה

מה נשאר? כל החיים שלך, זה הכל. אתה יכול לחיות אותם בגישה של "דפקו לי את החיים" ואתה יכול לחיות אותם. החבירה בידיך.

מה אפשר לעשות?

לשבת בבית כמו טיפש.... אבל אני נלחם בלי מה שקשור ללקוי שמיעה,לא צריך את ביטוח לאומי,לא צריך את השיקום,לא צריך את הרווחה,ולא צריך את הסוציאלים הזבלים!!

moran f

New member
אפשר לעשות המון

מפריע לך שאין לך בגרות? במקום להתלונן על זה שדפקו אותך, תשלים בגרויות.

חחחח ממש מצחיק..

תגידי את עושה צחוק? מה נשלים בגריות? אני יודע בכלל תחומר של כיתה י' יא' יב'?לימדו אותנו ת'חומר של כיתה ט' לכיתה יב'. אני כל כך רציתי בגרות וכל החבר'ה לכיתה רצו..אבל המחנכת והיועצת של לקוי שמיעה אמרו שאנחנו לא יכולים לגשת לבגריות.. ככה זה שמלזלים לקדם ילד..

moran f

New member
אכן, תצטרך ללמוד עכשיו

זה בכלל לא קשור למה שעשו ואמרו וכל מה שהיה בעבר. אם אתה מעוניין בכך אתה יכול ללמוד *עכשיו* ולהשלים בגרויות *עכשיו*. זה לא קל, זה דורש הרבה מאמץ מצידך, אבל אם נדמה לך שאם תנסה לחיות בגישת "דפקו לי את החיים" מישהו יגיש לך תעודת בגרות ממוסגרת בלי שתצטרך להתאמץ אני מצטערת לספר לך שזה לא יקרה.

black_magic

New member
אין צורך להוציא עצבים

מורן אמרה יפה, זה החיים שלך והבחירה בידייך, לא יעזור אם תגיד שהממסד דפוק אתה כועס כי אין לך בגרות? תשלים! גם לי הפסיקו לתת קצבה כשהחלטתי להתנדב לצבא, אז מה? הכסף שלהם לא יסדר לך את החיים ואל לך להסתמך על הכסף שלהם. קח יוזמה על החיים שלך!

שיש חוק אז חוק

אפילו אם זה 100 ש''ח אז מה? יש חוק אז צריך לקבל ולא לזלזל ולזרוק אותי בקשר לבגרות,מה עכשיו אני ילמד עוד 3 4 5 שנים בתיכון??למי יש כוח בחייאת..עכשיו אני שם אצבע על כולם ולא צריך אף אחד

moran f

New member
אתה צודק

באמת עדיף "לשבת בבית כמו טיפש", כדבריך, ולא לחזור ללמוד.

M r s S m i t h

New member
היי לך

קודם כל , אני רוצה להבין האם כבר סיימת את התיכון? אם לא, אז תלחם היטב על בחירת מגמה בהשתלבות, אל תוותר, אך במקביל עלייך להראות להם שמגיע לך משו הרבה יותר טוב, הכול תלוי בגישה שלך. אך אם סיימת, אז אל תבכה על חבל שנשפך...לא בוכים על זה שלא למדנו כדורסל\טניס בגיל צעיר כך שהיינו יכולים להיות מקצוענים בגילנו הבוגר. חבל לחשוב כך בצורה פסימית...אף אחד לא הורס לך ת'חיים..אלא רק אתה אם תתן להם להרוס לך. ובקשר לחברים- רק אתה תקבע עם אילו אנשים אתה תסתובב ולדעתי זה לא רע בכלל. אני פשוט לא מבינה למה אתה חושב שהכריחו אותך להיות עם לקויי שמיעה? אלא רק אתה בעצמך החלטת כך. ואם אינך מרגיש כימיה עם לקויי שמיעה, אז תעבור קבוצה לאנשים שיתאימו לך יותר לפי איך שנוח לך. הכול נתון להחלטות שלך.

תשובות

כן סיימתי ללמוד תיכון,ואני בן 21 מה הקשר עכשיו טניס וכדורסל??מה ההדל בין טניס ללימודים בכלל? די לדבר שטויות דיייי במקום לקדם את כל התלמידים שנמצאים בכיתה טיפולית מביאים להם לצייר..שיעור חופשי..,מקצועות שעוברים עליו כל הזמן אותו דבר עוד פעם ועוד פעם..לדוגמא תלמיד כיתה יא' לומד תחומר של כיתה ו' והוא אומר למורה שלו שהחומר הזה קל לי..אבל מזלזלים.. במקום לקדם תילד מעדיפים לזלזל הרסו לי תחיים מה נשאר??בגרות??לא עשיתי בגלל המקצועות המצחיקות....שלימדו אותי מכיתה ז' ח' ולא התקדמו הלאה....

M r s S m i t h

New member
אז תשלים בגרויות

אם היה לך מספיק כוח רצון ופחות דיבורים, אז היית משלים תוך שנה את כל המקצועות ברמה מתוגברת. יש לי כמה חברים שלא השקיעו בתיכון אך נראה לך שהם מתבכיינים? לא ולא. הם פשוט מחליטים שהם רוצים ללמוד ולשפר. ואכן יש כאלו שהשלימו ל5 יח"ל פיזיקה ומתימטיקה.

אמיר335

New member
הערה קטנה

אתה עכשיו רק בן 21 ללא בגרויות שזה מילא וזה עדיף על בן 41 ללא בגרויות אז יאללה לעבודה ושיהיה בהצלחה

אייני

New member
הבעיה היא לא הם,

אלא אתה. חד וחלק, מצטער לבשר לך את זה ככה. שמע, מה שהיה היה. יש לך שתי אפשרויות בסיסיות - לשבת בבית ולקטר, או לעשות עם זה משהו. יש המון אנשים בגילך שמשלימים בגרויות. אתה לא הראשון, ובטח לא האחרון, אין לך מה לדאוג. עשרות אנשים אחרי צבא (גיל 21) יושבים ומשלימים בגרויות. אפילו שמעתי על אנשים בני 25 שמשלימים בגרויות. אתה חושב שהמצב שלהם יותר טוב משלך רק כי הם סיימו תיכון רגיל? מה פתאום. אין סיכוי שאדם בגיל הזה זוכר בכלל משהו מהתיכון. תתחיל לעבוד על זה. יש לך את מועד החורף של שנה הבאה, תוכל לעשות בו חצי מהבגרויות, ובמועד הקייץ הבא את החצי השני. או, אם אתה מעדיף, תחלק את זה לשנתיים. עד גיל 23 תהיה לך תעודת בגרות, תוכל להתחיל ללמוד לפסיכומטרי וללכת לאוניברסיטה (או - אם אתה מעדיף - ללכת מייד לשוק העבודה. לא מומלץ, אמנם, אבל עדיף לך ללכת לשוק העבודה עם תעודת בגרות מאשר בלי).

ליהיא2007

New member
הדרך מבית ספר מיוחד לכיתה טיפולית

קצרה מאוד. העדר רצון טוב או התנגדות של העובדים הסוציאלים מוכרת וידועה. אם הבנתי נכון הוריך פעלו לפי ההמלצות והועברת למסגרת חינוך מיוחדת החל מהיסודי ועד לתיכון? כתבת שהגעת להישגים הלימודיים. לכן לא ברור מדוע הועברת לכיתה טיפולית?

../images/Emo191.gif איחור של חודש

למדתי טוב מכיתה א' ובכיתה ג' הועברתי לחינוך מיוחד בית ספר יסודי עם שומעים ולקוי שמיעה,למדתי בכיתה רגילה בכיתה ג' ד' ה' והלך לי מאוד קל..פשוט כרגיל,(רק מטמטיקה לא הלך לי ממש אז העבירו אותי לכיתה טיפולית רק למטמטיקה) ואז בכיתה ו' העבירו אותי לכיתה טיפולית ששם תיהיה הכיתה הקבועה שלי ואני בכלל לא הבנתי מה מו מי..רק בכיתה ז' קלטתי שזה בושה יעני..אני לומד כזה זה וזה וזה.. בקיצור..:/

למעלה