החיים שאחרי

A m i n a d a v

New member
החיים שאחרי

ימים ראשונים של תשס"ו, לא עוד שנה. לפני שלושה חודשים עוד עמדנו כולנו, אני וחבריי, על במה אחת, כבוגרים. עמדנו יחדיו במופע הסיום, ונפרדנו מהבית בו היינו ולמדנו בשנים האחרונות בשירה ומחול, כשמקומם של הצחוק מזה והדמעה מזה לא נפקד. ועכשיו, זהו ראש השנה הראשון שלנו אחרי. שלושה חודשים, שעברו כשלושים שנה- קשרים כל כך טובים עם חברים, שהיינו בטוחים שילוו אותנו עד סוף החיים (או לפחות עד אחרי הצבא) הספיקו כבר להתפוגג, ולהחזיר את שנינו להתייחס זה אל זה כזרים גמורים. המסגרת החברתית שהתקיימה מדי יום ביומו, בתוקף החובה לבוא יום יום לביה"ס, התפרקה. אבל יש נפקא מינא, וברי מזל שזכו לצלוח את התקופה הזו ולהישאר קרובים אלינו. ולכן, אני מתפתה לעיתים לראות את תקופת "בין התיכון לצבא" כמסנן, שעוזר לנו לראות מיהם חברינו הטובים באמת. מי שעבר אותם, יעבור איתנו גם את ההמשך. וכמובן שיש גם "ידידים", שהם לא בדיוק נסבלים, ואז זו הזדמנות נהדרת להיפטר מהם. מה חבל שהם לא היחידים שמתנפנפים מחיינו עם סיום הלימודים. וכשאנחנו לא עם החברים, אנחנו עם עצמנו- עובדים, חיילים או סתם מתבטלים. רק לא לומדים, וזהו החידוש הגדול, האמיתי. פעולה שבוצעה אצלנו אוטומטית, כל כך הרבה שנים, פתאום מופסקת. הרעיון כולו חדש, מרנין, מעניין. אתה מודה לאל שעם הספרים גמרת, ונזכרת איך בתקופה הזו, לפני שנה, שלוש או שבע- עוד ישבת בכיתה ולמדת, ואיך עכשיו לא. אבל ככל שעובר הזמן, הסיפוק מהמציאות החדשה חולף, ומתרגלים לשגרה החדשה. אתה חי אותה, רגיל אליה כ"כ, עד שתקופת הלימודים נראית כה רחוקה, זכרון תלוש, שיש ספק אם אכן היה. אני עכשיו עובד. זוהי השגרה החדשה שלי. למעשה, רק השבוע קלטתי שיצאתי משגרה אחת ונכנסתי לשגרה אחרת. עד אז עדו ראיתי את עצמי ב"חופש", או ליתר דיוק, ב"חופש הגדול גדול גדול". העבודה ממלאת את ימיך, כמו הלימודים, אך לא גוזלת את זמנך הפנוי, כמו הלימודים. אתה מתבאס במוצאי שבתות לחזור לעוד שבוע, כמו בזמן הלימודים, אבל אתה מודה לאל שאתה כבר לא לומד, ואומר לעצמך- שלשם לא היית חוזר. אבל לא רק השגרה שלך משתנה- גם החברים שלך עוברים שינויים, והשינוי הכי גדול הוא, כמובן, המעבר מאזרחות לצבא- יש כאלו, רחמנא ליצלן, שעלו על מדים כבר בשבוע הראשון שלאחר הנשף, יש כאלו שעשו זאת לאחר פרק זמן סביר יותר- חודשיים, שלושה או ארבעה, ויש כאלו שלהם יש (כמעט) את כל הזמן שבעולם- הרי הם יתגייסו בעוד חצי שנה ושנה, בדחיית שירות. במשך הזמן, אתה רואה איך הצבא לוקח ממך עוד חבר ועוד ידידה שלך ומותיר את המרקם החברתי שהיה עד היום ריק, חסר. להבדיל אלפי הבדלות, כמו הלוחמים שמדי שנה מונים עצמם ורואים איך מעת לעת מידלדלות השורות. אתה נאלץ להיפרד מהם לשבועיים או חודשיים, ואז, כשהוא או היא סוף סוף חוזרים, הם שונים לחלוטין- עוטים עליהם את המדים ומספרים, בטון בוטח ומלט נסיון, כאילו להם שנות לחימה רבות, איך צלחו את הטירונות וכמה טוב כבר להיות בבית. והכל, כמובן, מתובל בשפה צה"לית. אם תרצה או לא תרצה, בסוף גם אתה תעבור את זה, וכשתעבור את זה, גם אתה תתנהג כמותם ותדבר כמותם. ותעריך את הבית כמותם. התקופה הזו מיוחדת במינה, כי היא מאפשרת לך להיות בשלושה זמנים במקביל- אתה נזכר איך הייתם אתה וחבריך בעבר, ורואה איך חלק מהם עכשיו, שם ב"עולם החדש", כשאתה עדיין "חופשי". ומתוך זה אתה מסיק על העתיד ורואה את עצמך כבר שם. עם כל הצער שבפירוק המרקם החברתי, טוב שזה כך, שנפרדים. הפירוד הכפוי הזה מאפשר לך להתעסק יותר בך, בעצמך- אחרי שהקדשת זמנן ומרצך ללימודים (טוב, נו- לא כולם...), יש לך את האפשרות והזמן לעשות לעצמך, בטרם "עצמך" יהפוך ל"רכוש צה"ל". וכשתבנה את עצמך לקראת זה, פיזית ונפשית, וכשתעשה את מה שתמיד רצית לעשות, תבוא מלא יותר ושלם יותר ליום הגיוס. סיפקת את עצמך, לפני שלא תוכל לעשות זאת כ"כ בצבא. ימי ראש השנה הם, כפי שכבר נאמר, בורחו הימים אבקש ברכה לשנה החדשה- שגם אם כל אחד ואחד מאיתנו יילך בדרכו שלו, שלפחות נזכה כולנו לניפגש בצומת אחת גדולה בלבבות כל אחד ואחת מאיתנו.

יאו.

אוקי ככה, אולי התפיסה שלך היתה שונה ובגלל זה אתה בכזה 'הלם'. יכול להיות שמעולם לא איבדת חבר טוב [בדרך זו או אחרת] אז היית תמים לגבי המשך החיים שלך עם או בלי החברים ועכשיו אתה בשוק. התקופה של הלימודים, של מסגרת, היא מה שהקנתה לך חברים וידידים ואם תיכנס למסגרת אחרת גם שם תמצא אותם. הכל זמני כמובן. כמו שחברים שלך התגייסו ומצאו חברים ככה גם אתה. לא ממש הבנתי מה אתה מנסה להגיד או מה אני אמורה להגיב אבל בהחלט מבינה ומזדהה.

אולי את פשוט לא צריכה להגיב.

פשוט סיפור בלוגי מצוי. מאוד אהבתי ואני מסכים איתו. אין מה להוסיף.

A m i n a d a v

New member
צר לי לאכזב אותך,

אבל אני לא בהלם, נהפוך הוא- אני מאושר. גם אם זה לא נשמע ככה. אני בתקופה הכי טובה בחיים שלי, ואני בסה"כ חולק רשמים אשיים שלי מהזמן הזה בפורום שהוא הכי מתאים. אין בי תמימות- החיים חישלו אותי מספיק, גם מבלי שאיבדתי חברים. היו תקופות בחיים שאיבדתי את עצמי, וזה היה הרבה יותר כואב.

light angel

New member
אתה כל כך צודק.

באמת, זה לא שהחברים פשוט נעלמו, זה הצבא שנכנס לתוכם. הם חוזרים פעם ב, לפעמים סוגרים שבתות, חלקם חוזרים פעם בשבועיים ממילא. יש להם בדיחות פרטיות חדשות, סלנג חדש, תלונות חדשות, והם רחוקים כל כך מהמקום שלי כרגע- יושבת בבית ו"נחה". כלומר- לא עובדת, כי אני מתגייסת עוד חודש (אולי). לא לומדת, כי בית הספר נגמר. לא פוגשת חברים, כי רוב החברים בצבא... ולא שזה רע לי. זה נהדר, כי זו בערך התקופה היחידה בחיים שאתה יכול לנוח באמת, בלי שיהיה צריך לעשות משהו. אתה לא חייב כלום. אבל יש תחושה שאני נשארת מאחור, כשהם כבר חיילים, וכולנו התרחקנו. היינו כיתה מגובשת ומאוחדת, והיום איש איש פנה לדרכו. לא יודעת איפה מוצאים חברים לכל החיים, ואני מניחה שזה תלוי ביותר מהרצון של החברים עצמם. אני, בכל אופן, מעולם לא חשבתי למצא כאלה. הייתי עצובה מאוד בסוף מסיבת הסיום שלנו, כשכולם ירדו מהאוטובוס והלכו הביתה, וידענו שנגמר. אבל לא רציתי לרגע לחזור אחורה, להתחיל עוד שנה- סיימתי 12 וזה מספיק, ומגיע גם הזמן להיפרד ולהמשיך הלאה. אז אני בינתיים בבית, לא עושה כלום, פעם בכמה שבועות מדברת באייסיקיו עם חייל שחזר מאיפשהו. שיחה של שלושה-ארבעה משפטים, היי, מה חדש, קצת קשקושים צבאיים, מתי את מתגייסת, לא יודעת, מסיימים שיחה. עדיף ככה? אולי כשאהיה חיילת נוכל להתקרב שוב, אבל אני בספק. הרי אהיה חיילת במקום אחר ובזמן אחר. אולי ניפגש עוד כמה חודשים ונחליף חוויות, אבל לא יותר. והכל לטובה, כמו תמיד.

111שיר

New member
זו היא דרך החיים

אומנם לא קל להחליף מסגרת, אבל אני חושבת שכרוך בכך קושי רב בגלל השינוי הדרסטי הדרוש מאיתנו. בגלל המעבר החד. אך זה רק מפני שניסיון החיים שלנו דל מאוד יחסית. מעברים חדים רבים עוד לפנינו. זה רק אחד מיני רבים. חברים תרכוש בכל מקום אליו תלך. אומנם הצבא מותיר אותך במצב בו עליך להתרחק מעט מחברים קרובים, אך עם זאת הוא מספק לך חברים חדשים. ומניסיון, חברים קרובים לעולם לא נעלמים. עם חברים אמיתיים תמיד אפשר לשמור על קשר. פשוט תדירות הפגישות היא לא כמו שהייתה פעם, ויש להשלים עם זה. הסקתי מהודעתך שעוד אינך רכוש צה"ל. בעניין הלימודים, אני יכולה להגיד לך בתור אחת שעוד ימים ספורים מתחילה את הקורס , שיש לי כל הזמן פלשבקים של בית הספר בבסיס. הסיבה לכך היא שיש לנו מחברות, שיעורים, ואנחנו כל הזמן לומדים. אומנם המתכונת שונה, אך זו עדיין למידה. אהה, ולהבא-צומת אחד...

shira245

New member
אהמ.

אתה כותב על הקשרים שהתפוגגו ועל חברים טובים שלאט לאט הקשר איתם נעלם בגלל הצבא ובגלל שבעצם, אין כבר את ביה"ס שעוזר לנו לשמור על קשר.תיארת את התק' הזאת כ"מסננת" שעוזרת לנו להבין מי הם חברינו הטובים אבל זו בעצם בחירה שלך מה לסנן ומה להשאיר. ואם יש לך חבר טוב שהתגייס ורואים איך הקשר ביניכם לאט לאט מתפוגג אז מתאמצים כפליים כן לשמור על קשר.שולחים סמסים לעודד ומתקשרים לשאול מה שלומו?וממשיכים להתעניין.הרבה פעמים זה חרא כי אתה צריך להשקיע יותר אבל הוא חשוב לך?אכפת לך מהחברות ביניכם?אז תתאמץ.שוב,אנחנו בוחרים להפעיל את המסננת <במודע או לא במודע> וזו אך ורק הבחירה שלך עם מי אתה רוצה לשמור על קשר ועם מי לא(יכול להיות גם שאתה כן תרצה לשמור על הקשר והבנאדם השני לא, אבל זה כבר משהו אחר). מאוד התחברתי למה שכתבת בסוף. זו באמת תקופה שמאפשרת לנו להתעסק בעצמנו יותר ולבנות את עצמנו,פיזית ונפשית.לחלקנו זו תקופה ארוכה ולחלקנו ארוכה פחות אבל יש כל כך הרבה דברים שאפשר לעשות באותה תקופה דווקא בגלל שהרוב כבר בצבא,ש"ל או ש"ש.ושוב,אתה בוחר מה לעשות עם התקופה הזאת ואיך לנצל אותה.כי היא יכולה להיות מדהימה מצד אבל היא גם יכולה להיות משעממת לאללה. כתבת בשורה האחרונה "שלפחות נזכה כולנו לניפגש בצומת אחת גדולה". כשאתה כותב "שלפחות נזכה" אתה בעצם משאיר ליד הגורל את הכוח להחליט אם דרככם יפגשו עוד או לא.למה?תגלה קצת אקטיביות,קצת יוזמה,תהיה ראש גדול, תן לעצמך להחליט אם הדרכים שלכם יפגשו או לא.. <ועוד משהו אחרון,אתה כותב יפה
>

light angel

New member
לגבי מה שאמרת...

זה לא קשור רק לצורך להתאמץ יותר לשמור על קשרים, למרות שזה בהחלט חשוב. העניין הוא שאחרי שהחברים התגייסו מתחילים להרגיש שכבר אין לכם שפה משותפת. אצלי לפחות זה ככה. השפה שלהם שזורה במפקד ובסיס וטירונות ושמירות ושכיבות שמיכה והקשב, ואני עדיין בחיים הרגילים של בית ומחשב ואולי עבודה. אלה עולמות אחרים לגמרי. אין לנו יותר על מה לדבר- להם יש חברים חדשים, סיפורים חדשים וחוויות חדשות, דברים שאני לא מזדהה איתם יותר ושמשעממים אותי. כמה אפשר לדבר על מה שאתה לא מבין באמת? ומצד שני, להם בטח אין חשק לשמוע על הכלום שאני עושה כל הזמן. ואת יודעת, זה אפילו מעבר. היה לי ידיד עוד בשנה שעברה שהתגייס, ומאז שהוא בצבא אנחנו מדברים רק על עניינים צבאיים. מתי אני מתגייסת, איזה ריאיון היה לי, לאן אני הולכת. הוא חוזר פעם בכמה שבועות ואנחנו מדברים מעט מאוד. חדשות בתחום האישי- גם אם יש, כמה כבר תספר לבנאדם שאתה רואה פעם ב? איזה תחום אישי כבר יש לך כשאתה כל היום בצבא? ועכשיו קורה אותו דבר עם החברים מבית הספר. אולי אם הם היו גרים בבניין ממול עוד היינו נתקלים זה בזה בתור לסופר, אבל היות והם לא- כנראה שתם הפרק הזה בחיי. ניפגש באייסי, נדבר לפעמים. לא הרבה יותר. החיים ממשיכים...

shira245

New member
אני מבינה למה את מתכוונת אבל

שוב השאלה היא עד כמה אתם חברים טובים? לכל אחד מאיתנו יש את החברים שאיתם הקשר יעלם כי מלכתחילה הקשר לא היה מספיק חזק בשביל שהוא ישרוד.ולכל אחד מאיתנו יש את החברים שנבלעים לתוך עולם הצבא אבל גם לכל אחד מאיתנו יש גם את החברים הטובים-באמת שהקשר איתם לא נעלם בגלל הצבא וכך גם לא השפה המשותפת שלכם.הם מספרים על הצבא,ואתה מספר על החופש. הם מספרים לך על האנשים החדשים שהם פגשו,אתה מספר על הופעה טובה שהלכת אליה..בקיצור מה שאני מנסה לומר,אם אתם חברים טובים(זה מושג כ"כ לעוס אבל מילא) תמיד יהיה לכם על מה לדבר.תמיד תמשיכו להתעניין אחד בשני.אמנם הם בצבא אבל עדיין אכפת להם ממה שקורה לך ואיך הולך לך עם כל מיני דברים.ואת תקשיבי לכל הסיפורים שלהם על הצבא,ותקשיבי לכל הקיטורים שלהם על הצבא,והבסיס וכמה שהמפקד חרא,ולפעמים זה לא יעניין וימאס לך לשמוע מחמישה אנשים שונים כמה שהצבא חרא ואטום ו"אני רק רוצה כבר לצאת שבת" אבל הם חברים שלך, אז את תנחמי ותעודדי אותם כי הם חשובים לך. קצת סטיתי מהנושא העיקרי אבל לא נורא
בסופו של דבר,אם הבנאדם חשוב לך את תתאמצי כפליים בשביל לשמור על הקשר.ואם לא,אז לא..

yaeli87

New member
יופי יעלי...היתה מטרה להקפיץ ת'דבר

הזה בואווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

צודק בהחלט.... דווקא שבוע שעבר פגשתי את ידיד שלי (שבמקרה גם האקס)...ודיברנו קצת אחרי שלא ראיתי אותו כנה חודשים כיא ני טסתי לחו''ל והוא התגייס לקרבי... שתבינו הבן אדם הזה ידיד שלי כבר שנתיים והיינו ידידים כל כך טובים וב5 דקות האלו שדיברתי איתו הוא נראה לי בן אדם שונה לגמרי...לא במובן רע אלא פשוט הוא חיי בעולם אחר כרגע יש לא חיים אחרים. וזה היה ממש ממש ממש מוזר.מצד אחד אני עצובה שאנחנו לא כל כך קרובים מצד שני אני שמחה בשבילו שהוא הגיע לאן שהוא רצה....מה לעשות צבא משנה אנשים.

למעלה