החיים לצד אפילפסיה

החיים לצד אפילפסיה

הקטע הבא נכתב בפורום "מכתב שלא נשלח". עבור בעלי. אני אישה בריאה, תודה לאל. בעלי חלה באפילפסיה כתוצאה מפגיעה פיזית בראש בגיל 14. הוא בן 39 כיום . הוא התאזן חלקית על תרופות רק בתחילת שנות העשרים שלו. לוקח טגרטול וסברילן שלוש פעמים ביום (3 מכל סוג) והתרופות מיתנו את ההתקפים לפטיט-מאל עם פערים של כמה שבועות בין סדרת התקפים אחת לשניה (סדרה של יומיים בערך במהלכם ישנם 2-3 התקפים). נפגשנו, התאהבנו ונישאנו לפני תריסר שנים. בחמש השנים הראשונות לנישואנו הבאנו לעולם ארבעה ילדים בריאים וחכמים. שלושה מתוכם מחוננים. "אבא לא מרגיש טוב" או "אמאאאא.. אבא עודפם מקיא" הפכו חלק מחיינו כמובן. את כל הילדים בעלי הפיל מידיו כשהיו תינוקות בזמן התקף. לאחר שהפיל בפעם הראשונה את הבכורה שלנו (היא היתה בת שלושה חודשים ולמזלנו נפלה מידיו אל הספה ומהספה את הריצפה - על הטוסיק המרופד בחיתול..) הוא סירב להחזיק תינוק/ילד ביד. לקח לי המון עבודה פסיכולוגית עליו כדי להחזיר אותו למסלול ואת התינוקות לידיו. למרות הפחדים - אני נשואה לאבא למופת שאני מאחלת לכל ילד. כהורה - הוא מדהים. אבל השנים עברו.. ההתקפים עשו את שלהם.. מצבו השכלי הולך ומתדרדר בצורה מפחידה ואני כל כך חסרת אונים.. זה משהו שלא אוכל לחלק איתו. הוא זקוק לחוסן שלי. אני לא צריכה לספר לכם איך לחץ נפשי.. מתח - איך הם משפיעים על ההתקפים. נשאר רק לחבק אותו וללחוש לו באוזן.. לנגב את הרוק ולאהוב אותו הכי שאפשר. ו.."לקטר" קצת כאן בינכם. אצל מי שמבין את הכאב וחוסר האונים. ============================================== יקירי, אני אוהבת אותך, איש יקר שלי. אוהבת אותך לתמיד ולא חשוב מה יקרה ומה עוד יבוא.. אני פשוט כל כך עייפה.. כמו כולן חלמתי על נישואים נינוחים.. בעל אוהב ואהוב, ילדים חכמים ובריאים, בית מרווח.. יש הכל. יש. אבל יש אקסטרות שפשוט גורסות אותי. אני כל כך פוחדת להתמוטט ולהשאיר אתכם לבד.. אתה יודע שאני אוהבת אותך למרות החסרונות. מחלת הנפילה שלך לא הפריעה לי כשנפגשנו, לא הפריעה לי שיצאנו יחד וקיבלת התקפים – טיפלתי בך והמשכנו הלאה. את יודע שנכויות למינהן מעולם לא הרתיעו אותי. לך יש אפילפסיה – לי יש נמשים. כל אחד והדפקטים שלו. זו ההתדרדרות שלך בגלל המחלה. זה הפינוי המהיר שלך של ראשות המשפחה לטובתי. מהר מאוד הבנתי שלא תוכל להוביל את המשפחה. שלא תוכל לפרנס, שלא תוכל לדאוג לעניינים החיצוניים הקשורים לתא המשפחתי.. הבריאות שלך הולכת ומתדרדרת. הזיכרון קורס. היכולת הדידקטית נמסה מול עיני ואני כל כך חסרת אונים. אתה כבר בקושי קורא אתה לא מסוגל לכתוב אפילו מילה בת שתי אותיות ללא שגיאת כתיב. יכולת ההתבטאות בעל פה שלך הולכת ותופסת חללים המלאים ב "אהההה" כי המוח הולך ונעלם עם כל התקף.. וככל שהמוח והיכולת להיות עזר כנגדי נעלמים, כך האמוציונליות שלך מתפתחת.. ממלאת את החלל הזה שנוצר. אנחנו כל כך ביחד .. ואני לפעמים כל כך לבד, יקירי.. מגבר שלי אתה הופך לאט לאט להיות ילד שלי. הדאגה המתמדת לבריאותך.. הצורך למלא את החלל שנוצר בתא המשפחתי, בראשות המשפחה.. ואני כל כך עייפה.. אין לי כוח לטפל בחובות אין לי כוח ללוות את הילדים לכל האירועים שלהם, כל הזמן אין לי כוח להתמודד עם עורכי דין נאלחים אין לי כוח להגיע להסדרים עם בנקים על חובות אין לי כוח להיות המענה לכל בעיה אין לי כוח להיות זו שיודעת-הכל-ויודעת-הכי-טוב-מה-טוב אין לי כח לזה שאתה שואל אותי כל דבר לפני שאתה עושה אותו.. וזה מגיע לכל מיני דברים קטנים ומעצבנים שמשגעים אותי: תחליט לבד איזה צבע.. תחליט לבד אם גבינה או קוטג'.. תחליט לבד עם עכשיו או אחר כך.. חוסר האונים הבסיסי שלך מתיש אותי, אהוב שלי.. ולא רק הנפש קורסת. גם הגוף התחיל ללכת בעקבות הנפש. כאילו.. הגעתי לגיל 40 לפני חודשיים וההבטחה שהנה מתחילה שיאי כאישה – לא מתממשת.. יש לי את כל הסיבות לפרוח.. ואין בי אנרגיה לעשות זאת. לא נפשית, לא פיזית.. אני מתחילה להיות לא בריאה ואני מוצאת עצמי דואגת לא לעצמי אלא שלא אהייה בריאה מספיק להמשיך ולדאוג לכם. אני כל כך חוששת שהקללה המשפחתית של לב חלש תדביק אותי וכמו אימי, החיים יחטפו ממני בגיל 53 .. ואתם תשארו לבד. הייתי בת 17 כשאימי מתה.. ראיתי את המשפחה מתפרקת כשהלכה לעולמה למרות שאבא היה איתי עוד חמש שנים לפני שנפטר גם הוא.. אני הייתי בת זקונים ואחיי ואחותי כבר היו נשואים – אבל האחדות נגמרה. הפכנו.. מכרים. כאילו הדבר שחיבר את כולם נעלם. כל כך פוחדת שזה יקרה לתא המשפחתי שלנו.. כל כך שונאת את העובדה שאני חושבת על סוף כשאני בעצם צריכה לחשוב על התחלה.. על התחלה של שיא חיי. אבל העייפות הזו.. אני יודעת שאתה מרגיש אני גם מבינה שהרבה אתה לא יכול לעשות אתה מנסה כמיטב יכולתך אבל זה מה יש.. אוהבת אותך. אין בי מרירות אלא עצב עמוק.. ובדידות. מרגישה כאילו מיום ליום אני הופכת לראש משפחה חד הורית.. למין אטלס-אישה והתסכול הוא שאתה כאן. איתי. ובכל זאת כבר אין אותך.. אהוב שלי.. אני עייפה. ולעולם לא אגיד לך את זה. לעולם לא אגלה לך עד כמה המשענת שלך פוחדת להישבר תחתיך. לא אגלה לך את הפחדים האלה כי אני יודעת עד כמה זה משפיע עליך פיזית.. עד כמה המתחים האלה מעצימים את ההתקפים שלך. אני עדיין מצליחה להמיר עצב בחיוך חם, סדקים בחיבוק ודמעות של עצב באנקות תשוקה.. ופוחדת מהיום שהמסכה לא תחזיק יותר.. כל כך עייפה.. שלך לתמיד ואחר-כך, אשתך

qt1

New member
ברוכה הבאה../images/Emo142.gifפעימת לב אחת

לא הבנתי את השורות האלה:"לוקח טגרטול וסברילן שלוש פעמים ביום (3 מכל סוג) והתרופות מיתנו את ההתקפים לפטיט-מאל עם פערים של כמה שבועות בין סדרת התקפים אחת לשניה (סדרה של יומיים בערך במהלכם ישנם 2-3 התקפים)." אודה לך מאוד אם תסבירי מה קורה ביומיים הללו, האם ההתקפים הפכו לגראנד מאל עם השנים? העובדה שאין לך כוחות צריכה להדליק אצלך
אדומה , אולי זה זמן טוב לפנות לאיש מקצוע שיוכל לתת לך את הכלים ולחזק אותך בהמשך הדרך , לא כתבת איך בעלך חי עם המחלה ,האם הוא עובד , לומד, מתנדב? אולי בעלך סובל מעוד מחלה מעבר לאפילפסיה , אני לא מכירה הדרדרות כמו שאת מתארת ושקשורה לאפילפסיה , לי ידוע שחולי אפילפסיה חיים עד 100 כ 20 ואני באמת לא הבנתי את הדברים שכתבת על כתיבה וראיה , שוב, אודה לך אם תרחיבי , אנחנו פורום שתפקידו לתמוך ולחבק , אנא שתפי אותנו , מה קורה שם אצלכם? נתת לנו תמונה מאוד חלקית... תודה לך על החשיפה ושמרי על כולכם , אנחנו כאן. חיבוק

תודה חמודה ../images/Emo13.gif

ישנם כל כך הרבה צדדים למחלה הארורה הזו שלעיתים גם לרופאים המומחים אין תשובה. הקצרים החשמליים האלה במוח משפיעים על כל חולה אחרת. יש ולא מושפעים מהם וממשיכים לחיות עד מאה כ- 20 ויש שחייהם קצרים ומוגבלים בגללם. קצת הסבר טכני: אם בעלי לא ייקח את התרופות הוא ייכנס לסדרת התקפים קשים לאורך כל היום. אם הוא מפספס צמד כדורים זה אומר שתוך כמה שעות יקבל סדרת התקפים קלים. אם יקפיד לקחת את הכדורים בזמן (שלוש זוגות של כדורים בכל יום - בוקר , צהריים וערב) ההתקפים פוחתים עד כדי חודש הפרש בין סדרת התקפים אחת לשני כשבכל סדרה 2-3 התקפים בהפרש של כמה שעות האחד מהשני: הראשון חזק וארוך ואורך כדקה וזמן ההתאוששות ממנו ארוך יותר. לרוב הוא מאבד יציבות ונופל. השני קל יותר וחולף כעבור כחצי דקה. האחרון קל, יכול להמשך חמש עשרה-עשרים שניות ולאחריו ההתאוששות מהירה מאוד. ההתדרדרות במצבו נצפתה על ידי ותחת מעקב בעשור האחרון. הוא אינו חולה במחלה נוספת או אחרת. פיזית - הוא איש חזק. מוכשר בידיו.. המוח הוא שנפגע ומתדרדר. זה מרגיש כאילו חלקים מסויימים במוח "נצרבים" יותר ויותר מההתקפים ומפסיקים לתפקד. אנחנו מנסים שיטות לימודיות שונות כדי לחדד שוב את הזכרון. זה לגמרי לא פשוט. רמת הקריאה והכתיבה שלו התדרדרה לרמה של כיתה א' ומתחת לזה. הוא לא היה כך כשנפגשנו. זה הלך והחמיר עם השנים. זה לעיתים מרגיש כאילו התפתחה אצלו דיסלקציה קשה - משהו שלא היה לו בעבר. מצד שני - שימי בידיו "קוביה הונגרית" ותוך דקות הוא פותר אותה.. אין לנו תשובות. המוח האנושי ברובו עדיין תעלומה. אני לא יודעת איך ולמה ההתקפים פוגעים בו - אני רק מספרת את התוצאות ואת ההתמודדות היומיומית איתן. בעלי לא עובד כבר כמה שנים במשרה מסודרת ומלאה. הוא לא מצליח למצוא עבודה. יש לו השכלה בסיסית ועם ההתדרדרות במצבו - יש לו הגבלה קשה במציאת עבודה לא מקצועית. גם ביטוח לאומי לא יכולים לעזור. ניסינו לפנות דרכם להכשרה מקצועית אבל הם פוסלים הכל. התשובה היא שהוא לא מתאים לשום דבר שיש להם להציע. הוא נבחן על ידי המחלקה להסבה מקצועית שלהם. הם מעדיפים שישב בבית ויקבל את קצבת הנכות. זו התשובה הרישמית. כיום הוא עובד כמה שעות ביום במשתלה. הבעלים הוא חבר ולמרות שהוא לא ממש זקוק לעובד - העבודה שם עוזרת. בעיקר לנפש.. הוא אוהב לעבוד שם, זה לא מצריך יכולות שאין באפשרותו לתת והוא מרוצה.

ufo11

New member
אני לא יודע מה להגיד, חוץ מהעובדה

שכל מה שרשמת פשוט צבט לי חזק בלב. אני לא אפרט כי זה בנוגע למישהו אחר שאין לי זכות לדבר על זה, אבל אני יודע מה זה לראות בן אדם שמתדרדר בגלל המוח שלו. איך שהוא מאבד יכולת זכרון, דיבור, תפקוד, עד כדי כך שקשה לו ללכת. כל מה שאני יכול להגיד, זה שאני מקווה שתצליחי להתחזק איכשהו, אני מקווה שהילדים שלך עוזרים לך כמה שהם יכולים. אני מניח שגם להם זה קשה לראות את אבא שלהם במצב כזה, אך עם זאת אני מקווה שהם תורמים קצת. אני יודע שקל לדבר כי אתה לא נמצא במצב הזה, אבל את צריכה להשאר כמה שיותר חזקה קודם כל בשבילך, בשבילו וכמובן בשביל ילדייך... בסופו של דבר, הבריאות הכי חשובה... אני מצטער, אבל אני פשוט לא יודע אפילו איך לסיים את ההודעה:(

qt1

New member
פעימה , היכן הוא מטופל?

האם אתם מכירים את פרופסור מירי נויפלד באיכילוב. היא מספר 1 בארץ אולי יש לה פתרון? מה את אומרת? חיבוק ולילה טוב

במשך שנים רבות..

הוא טופל על ידי פרופסור לרמן. כשהפרופסור יצא לפנסיה ביקרנו אצלו מספר פעמים אבל העלות היתה פשוט גבוהה מידי וויתרנו.. גם כך הוא לא ממש עזר. כיום הוא מטופל על ידי רופאי קופת חולים. לא מישהו ספציפי. האם ידוע לך אם פרופ' נויפלד מקבלת חברי שירותי בריאות כללית?

qt1

New member
פעימה , אני אברר לגבי פרופסור

נויפלד בהקדם ואכתוב אני גם אברר מה העלות... צריך גם לדעת אם בעלך לא מוצמד לנוירולוג שלו , כל 3 חודשים ניתן להחליף רופא , מתי הוא ראה את הרופא שלו בפעם האחרונה? חיבוק

TheDarkPheonix

New member
:(

אומנם אני חדש פה אבל גם אני ממליץ על פרופסור מרים נויפלד בחום, ודווקא מדוטור לרמן היה לי ניסיון רע. אבל זו רק דעתי האישית. אני באמת מקווה שיהיה לך טוב, אני מצאתי מקום. הפורום הזה.

החלפת רופא

יש שמחליפים כמון גרביים ויש שנשארים שנים אצל אותו רופא כשאין שיפור כמו כל דבר כדאי לשמוע דעה שנייה אבל חשוב לזכור מספר כללים: 1. בחר נירולוג שהוא מומחה באפילפסיה ולא נירולוג כללי 2. תנו לאפליפטולוג ( הנירולוג שמומחה באפילפסיה ) למצות את הטיפול משהו כמו חצי שנה לפחות 3. שוחחו עם האפיליפטולוג בכנות ובחופשיות התקשורת עוזרת בהצלחה רבה

תגובה

אני מכיר מישהו שהיה חולה בזה גם והיום הוא בריא הוא עבר ניתוח בבית החולים איכילוב ומאז הוא כבר לא מקבל התקפים

למעלה