החיים הטובים

החיים הטובים

אני די כותבת בלי לדעת מה אני הולכת לכתוב... רק נושא כללי בערך.... אז אני אתחיל.... היי לכולם. רציתי לכתוב לכם על החיים ועל ההערכה שלהם. אני לא יודעת מה גרם לי להבין את זה פתאום. אבל פתאום הבנתי שיש לי הרבה מזל, וגם להרבה מכם. לכל אחד יש את הבעיות שלו, כמעט לכולנו יש, לחלקם יותר קטנות ואו יותר גדולות. מה שרציתי להגיד בעצם זה שהיום הסתכלתי על המצב שלי מקרוב.. אולי כי היום דיברנו על עישון בעד ונגד וחשבתי על סבא שלי שנפטר כשהייתי בת 10 בערך מהסיגריות, או אולי סתם, כי ישנתי היום עם אמא שלי במיטה בצהריים, אני לא יודעת למה... בכל מקרה יצא לי לחשוב על המצב שלי בחיים. על זה שיש לי שני הורים שאוהבים אותי, הם לא מכים אותי (מצד שני זה גורם לי לחשוב למה אני בכלל צריכה להודות שהם לא מכים אותי? זה לא ברור מאליו?), יש לי אח גדול, וגם אם לא תמיד הסתדרנו אנחנו עכשיו כן, וגם תמיד אהבנו אחד את השני, יש לי חברים וחברות, ואנחנו לא חיים בעוני-אפילו די בעושר, אף פעם לא היה חסר לי מה לאכול או עם מה לשחק, תמיד היה לי גג מעל הראש, אני לא חושבת שהתעללו בי מינית ובעיקרון החיים שלי די טובים... תנסו גם אתה להיזכר בזה במצבים קשים, אפילו קשים מאוד, גם אם רק חצי מהדברים שמניתי מתקיימים אצלכם, המצב שלכם עדיין טוב! ואני לא אומרת את זה בצחוק עכשיו, אבל תחשבו על ילדים פלשתיאנים, ילדים באתיופיה, גם מבוגרים, ובסומליה. תחשבו על זה. החיים טובים בסך הכל. אולי לא תמיד באותו הרגע, אבל בתמונה הכללית. אוהבת אתכם ואת העולם... יעל

גרא.

New member
יעל,גישתך החיובית לחיים,מרגשת,ו

מאד אופטימית..קרן אור ואהבה,בתוך ים האכזבות,התיסכולים,והשנאה האופף את כולנו סביב סביב..טוב שאת קיימת,ועוד יותר טוב שאת משתפת אותנו ברגשותייך..

פומפיה

New member
אוהבים אותך ../images/Emo25.gif

אוהבת את זה שאת יודעת לגעת באנשים כאן מואה.

NasTy GirL

New member
יעלה...

זה די...קשה לקרוא את מה שאני עומדת לכתוב עכשיו (טריגר)... אז ככה: זה מאד נכון, כל מה שאמרת... גם לי יש שני הורים שעכשיו לא מכים אותי (פעם כן), חברות (למרות שלא תמיד אני מרוצה מהיחס שלהן כלפיי), אח שאני מאד אוהבת, חתולים, בית, לימודים די בסדר (למרות שלדעתי בכלל בכלל לא), משחקים וכל מיני. אבל לא תמיד זה היה ככה. פעם ההורים שלי כן יו מכים אותי (לא בקביעות, אבל זה בכל זאת נחשב), חברות לא היו לי (הייתי ממש ממש חנונית), אחי ואני לא הסתדרנו, חתולים-החתול היה ישן ואם לא-הייתי מתעללת בו, בית היה (אבל קטן...) אבל הלימודים...או לה לה! איזה לימודים היו לי, מפה ועד הודעה חדשה אני יכולה להלל את לימודי בשנים א´-ו´... ובכלל, לכל אחד יש סיבות לראות את עצמו באור רע. אני למשל, 0 בכל דבר, מכוערת וטיפשה. אז מה הפלא שאף אחד לא רוצה להיות איתי? לעזאזל איתי! כמעט יצאתי מהדיכאון-ועכשיו חזרתי אליו...
טיפשה שכמותי, לעזאזל איתי! ניחא זה, אבל גם התחלתי לפצוע את עצמי. חכמה-הא?
@
@
לירי
@
@

לירי...

על זה בדיוק אני מדברת... לא ניסיתי םה לגרום לאנשים להרגיש רע עם עצמם, אלא טוב. מה שאת צריכה ללמוד לפי דעתי זה לראות את הטוב בדברים... גם החיים הלי לא מושלמים, את חושבת שאני תמיד מרוצה מהקשר עם החברים? ושתמיד הסתדרתי עם אח שלי? לא, אבל תסכלי! יש לך חברות, ויש לך אח, והורים שכנראה למדו שהם טעו (למרות שהם עדיין לא בסדר ואת לא צריכה להרשות שיכו אותך אך פעם) את טובה בלימודים, אולי פחות מביסודי אבל הלימודים יותר קשים ככול שגדלים, וזה לא רק אצלך. ובקשר לזה שאת פוצעת את עצמך, אז תפסיקי! אני יודעת שאת לא עושה את זה כדי להכאיב לעצמך, אלא כי גילית שזה משחרר אותך מהלחצים אבל זאת לא הדרך, לפצוע את עצמך ולהכאיב לעצמך, זאת לא דרך, ככה את בורחת מהמעשים,אולי בזה שאת עושה את זה את בעצם מנסה להעניש את עצמך.... אבל אני לא מומחית בכל העסק, מה שיש לי להגיד לך זה שאת ילדה מתוקה וחכמה ולפצוע את עצמך זה לא הדרך, תמצאי דרכים אחרות, לפני שיהיה מאוחר מדי! אוהבת! מאוד! יעל

fader

New member
אבא שלי תמיד אומר

עדיף להיות עשיר ובריא מאשר עני וחולה .... ותחשבו על זה ...

טובים אבל חסרים תמיד

יעל היקרה מה לעשות שאנו בני האדם לפחות רובינו מונעים על ידי החסר אנחנו רעבים ? הולכים לאכול. עייפים ישנים צמאים - שותים מתחרמנים ..... לפיכך תמיד יהיה חסר ותמיד תהיה שביעות רצון נמוכה כי זה המניע ברגע שיש שביעות רצון אז אין הנעה לקראת אלא שימור הקיים ורוינו גם לאלה שטוב זה לא מספיק שימור הקיים . הראייה אנשים עשירים מאד שממשיכים לעשות עסקים לא רק כי הם נהנים מזה אלא כי הם להוטים להשיג את העסקה הבאה כי היא חסרה להם. החוסר הזה לפעמים מוגדר ולפעמים לא . הפסיכולוגים רק עוזרים לנו לזהות ולהגדיר את החוסר בשם, להחליט עד כמה הוא חשוב על מנת לפעול למלות אותו . ובכל אופן ...אני עדיין מסכים עם מה שאמרת אגב לגבי הפלשתינאים הם מסכנים כי ההנהגה שלהם לא מעוניינת שלא יהיו מסכנים אבל זה כבר לפורום אחר אני מניח...

למעלה