החיים האלה הם שלך,,,,,

נעמה48

New member
החיים האלה הם שלך,,,,,

ערב טוב ושבת שלום ,נהניתי לעיין בכתובים, ומרגישה צורך לשתף אותכם בקטע -שמאוד מדבר אלי, החיים האלה הם שלך קח את הכח לבחור במה שרצונך לעשות ועשה זאת היטב. קח את הכח, לאהוב בחיים את מה שברצונך לאהוב, ואהב זאת בכנות. קח את הכח להלך ביער ללהיות חלק מהטבע. קח את הכח לשלוט בחייך, איש לא יעשה זאת עבורך. קח את הכח לעשות את חייך מאושרים.

magy

New member
קח את הכח , אמרת.......

אם תגלי לי מאיפה לוקחים את הכח......... אולי אדע........איפה לחפש ..........אותו.... יש עוד?????????? נשמח לקרוא......

maxima

New member
גמ´ני באתי לומר שבת שלום..../images/Emo140.gif

מגי את הכוח לוקחים מתוכינו יש לנו שם המון כוח נפשי לא מנוצל

שילה1

New member
מגי..כשנגמרות הדמעות,../images/Emo7.gif

המחשבות,חוזרים לפרופורציות. ואז,מגיעים גם הכוחות! צריך להאמין,ובעיקר...לרצות!! שבת שלום לכולם!

נעמה48

New member
בקיצור,,,,

נותנים לחיים לזרום, יום רודף יום , ולמעשה ,אנחנו מאבדים ושוכחים ש..... החיים -הם שלנו. ו א נ ח נ ו -ורק א נ ח נ ו אחראיים לצורתם ןלאיכותם. הם בידינו !!!!!!

maxima

New member
כל כך .נכון....נעמה............/images/Emo140.gif

נכון רק אנחנו יכולים לעשות לעצמינו את החיים מאושרים או אומללים

magy

New member
לא בגלל הכח? בגלל הרוח?

בגלל הרוח (לאה שבת) מבצע :שלומי שבת יהיה מה שיהיה אני עוד אשנה אני אגשים את חלומי נושאי בשורה רעה מכות או עוד גזירה לא ישנו את מהותי אני את והאל שלצידי עוד ננצח לא בגלל הכוח רק בגלל הרוח הנושבת בגבי רק בגלל הרוח בתוכי במוחי בנשמתי רק בגלל הרוח בתוכי בדמי בנשמתי את שיש לי להגיד, אני עוד אצרח אפילו בירח ישמעו מי שיגיד לא כך אותו לא אשכח יבוא היום אוכיח צדקתי אני את והאל שלצידי עוד ננצח לא בגלל הכוח רק בגלל הרוח הנושבת בגבי רק בגלל הרוח ..

מהיכן????

היי נעמה. ומי יתן את הכח לשנות ולבחור ברצוי? ומהיכן אשאב את הכח לעשות את רצוני? והאם בכוחי להחזיר אהובתי? החיים הם שלי, ומה עם הכחות האחרים? הייתי ביער חיפשתי בעיר, הדלקתי נר אולי הוא יאיר את השביל והדרך למצוא את אושרי. האם אמצא את הכח- שנשאב מתוכי? קל להגיד את מה שחושבים קשה לעשות את מה שרוצים. שבת שלום

maxima

New member
שלום אלמוני............./images/Emo140.gif

בתשובה לשאלותיך אני מביאה שנית סיפור שסיפרתי כאן אתמול אך לפני הסיפור מעט מתורת המזרח בתורת הטאואיזם הסינית אומרים שהחיים הם הדרך ואת הדרך אנחנו סוללים לעצמנו בהתאם למעשינו. יש סיפור על עלם צעיר שהחליט ללכת לשאול את אלוהים מדוע אין לו מזל הלך ימים רבים, יום אחד עבר ביער ופגש אריה שאלו האריה לאן פניו מועדות סיפר לו ההלך, ביקש ממנו האריה שישאל את אלוהים מדוע אין לו אוכל ביער הסכים ההלך והמשיך בדרכו. לאחר ימים רבים הגיע לנחל וישב לנוח בצל עץ שצמח על שפתו שאל אותו העץ לאן הוא הולך סיפר לו שהוא הולך לחפש את אלוהים לשאול אותו למה אין לו מזל, ביקש ממנו העץ שישאל את אלוהים מדוע שורשיו לא מצליחים לרוות מיים למרות שהוא צומח על שפת נחל הסכים ההלך והמשיך בדרכו. ערב אחד הוא הגיע לחווה גדולה ומטופחת ובה בית יפה, יצאה לקראתו עלמה חמודה והזמינה אותו לאכול לרחוץ וללון בביתה. בבוקר בטרם לכתו ביקשב העלמה ממנו שישאל את אלוהים מדוע היא עלמה יפת מראה עם בית וחווה מטופחים לא מצליחה למצוא בעל, הסכים ההלך והמשיך בדרכו ולאחר ימים רבים ותלאות הגיע ההלך לאלוהים ושאל אותו מדוע אין לו מזל ענה לו אלוהים יש לך הרבה מזל אתה רק צריך לראותו להרים אותו. לא שכח ההלם את שאלותיהם של העץ האריה והעלמה קיבל את תשובותיהם ופנה לדרכו שמח וטוב לב. בהגיעו לחווה שמחה העלמה לקראתו הוא סיפר לה שאלוהים אמר שהיא תפגוש בקרוב את בעלה המיועד, אמרה לו אתה עלם חמודות ואני עלמה יפת מראה ויש לי חווה ובית מטופחים אולי נינשא זו לזה, אמר לה ההלך אינני יכול להינשא לך אני הולך לחפש את מזלי אלוהים אמר שאני רק צריך לראותו להרימו. נפרד ממנה והמשיך בדרכו הגיע לנחל וסיפר לעץ שאלוהים אמר שעל שורשיו מונח ארגז מלא זהב ואבנים טובות צריך רק שמישהו יחפור ויוציא אותו ואז יוכלו שורשיו לשתות לרוויה, ביקש העץ מהעלם להוציא את הארגז אמר העלם אין לי זמן אני ממהר למצוא את מזלי אלוהים אמר שיש לי הרבה מזל אני צריך רק לראותו ולהרימו והמשיך בדרכו. בהגיעו ליער פגש את האריה שאל האריה וסיפר לו את כל המוצאות אותו ומסר לאריה את תשובתו של אלוהים שהאוכל ימצא לו אמר האריה אני לא אתן לטיפש לחמוק ממני פעמיים וטרף אותו.

magy

New member
אוייייייייי.........אהבתי את זה....

מה שמזכיר לי מעשייה דומה המדברת על אדם מאמין. כל חייו שמר מצוות, הקפיד בקטנה כבגדולה. צם בזמנים הנכונים, אכל רק מה שהתורה מתירה......אוקצור, צדיק , תמים, ממש נֹח.......בלי התיבה. תמיד ידע שמעשיו הטובים יזַכו אותו בעזרת השמיים , לכשיזדקק להם. ואז, יום אחד, באמת הגיע מבול גדול, יענו, שטפונות ....ששטפו את כפרו הקטן והציפו את ביתו....... האיש נאלץ לעלות לגג כדי להנצל.....אבל השטפון איים לסחוף את ביתו עליו. עמד רועד מקור על הגג ונשא תפילה אל בוראו..... "אלוהים שלי, כל חיי, שמרתי את מצוותיך, קיימתי את עשרת הדיברות, הלכתי בדרך המוסר, וקיוויתי שבבוא יום צרה, תושיע אותי"..... תוך כדי תפילה שם לב ...שמתקרבת אליו סירה קטנה עם צוללן שמבקש ממנו לרדת מהגג ולהצטרף אליו אל מקום מבטחים.... האיש סירב, "אלוהים יעזור לי, תודה לך איש, אבל אלוהים יעזור לי". המים המשיכו לעלות לכיוון גג הבית, והאיש צועק לאלוהים...... אבל שם לב שבשמיים חג מסוק ומוריד אליו חבל ארוך, ... האיש לא מעיף מבט נוסף בחבל....וחושב בליבו........."אלוהים יעזור לי". טוב.....הוא טבע....... הגיע לשמיים......ובא בטענות אל אלוהיו........"למה לא עזרת לי?" "לא עזרתי??????????" שואל אותו אלוהים......... מי שלח את הצוללן, ואת הסירה.... ומה עם ההליקופטר?????????????????

מקסים הוא סיפורך-מקסימה

שלום מקסימה. וכנאמר ב"נושא" גם הסיפור -כשמך- מקסים. החכמים הסיניים, ידועים בחכמתם, וזאת גם אנחנו ההדיוטים יודעים. ונכוןהוא שאת דרכינו בעולם אנחנו סוללים, אבל שכחו הסינים שלא תמיד עבודת הסלילה עולות בקנה אחד עם התכנון. פה נהר שאי אפשר לחצותו, ושם הר אדיר שאין אפשרות לבוקעו. ונכון שאפשר לסטות ונכון שאפשר לעקוף אבל אז מגיעה "ברירת המחדל" והכל מתבלבל ואולי מתחרבש.אז אתה חי עם ברירת המחדל, וגם משלים איתה ואותה, ויודע לתמיד שהדרך אותה לעצמך תכננת, עדיין קיימת - על דפי השרטוט. בלבד.... והסיפור על ההלך שחיפש, יפה הוא ומלא מוסר הסכל, אבל מה לעשות אם עד היום רק אריות ניכרו בדרכי?....(לשמחתי שבעים הם היו) ורק במאמר מוסגר אוסיף ואומר-לא כל כך רע, כפי שנשמע,החיים די טובים...

magy

New member
אלמוני לא מוכר

אם החיים די טובים....איפה הבעיה? לחלום, חולמים כולם....... אבל רובינו לא מגשימים......אלא ממשיכים לחלום..... אולי רק האמיצים........מגשימים......ומסוגלים לשלם את מחיר חלומותיהם. אולי...... תשתף אותנו???

כבר מוכר...

היי מדברייך ברור ומאוד מובן שגם חלומותייך נשארו רק שם... האם את שלך תחפצי לחשוף ואת העם לשתף? אם כך יהיה, אולי בוירוס אדבק ואפתח את הפה... אז בעצם בידייך הכדור ואוזנינו כרויות.

magy

New member
חשפתי מזמן........

ראה את הסיפור........"דניאל נעלם"........ הפוך את הדמויות.........כל אישה שם היא גבר וכל גבר הוא אישה........ אם תצליח........זה הסיפור........ כעת תורך........

maxima

New member
אלמוני..............

אני חושבת שאלוהים עוזר למי שעוזר לעצמו אתה יודע יש פסוק שלכ מיני קבוצות אנונמיות כמו אלכוהוליסטים אנונימים אומרים אותו והוא אלי תן בי את השלוה לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנות האומץ לשנות את שאני יכול ואת התבונה להבחין בין השניים כמובן שיש בחיים פשרות ולא תמיד הכל הולך כמו שרוצים אבל צריך לחפש בכל דבר את החיוב

מקסימה

מקסימה, זה נכון. וברוח אופטימית אלך לשון ונקבל יחד את השבוע שהתחיל. לילה טוב , ולהכתב. ביי

israel7

New member
היכן את??../images/Emo124.gif

היכן את נעמה48 את ממש חסרה לנו פה,,עם דברי החכמה והתבונה שאת כותבת אנא חיזרי,לפני שנחתים על עצומה

למעלה