החיים בשחור לבן

no way

New member
החיים בשחור לבן

חשבתי לשתף אותכם בכמה מהדברים שאני עובד עליהם כרגע. אני אודה לכם אם תגיבו, ובמיוחד אם תחוו דיעה על צורת העבודה שאני אפרט. מכיוון שאני "מלמד" את עצמי, אין לי יותר מדי אינדיקציות אם מה שאני עושה הוא נכון או לא. בשביל זה אני צריך אותכם. הציור הזה הוא ציור של אחותי (שאני ציירתי). אני מנסה לעבוד במיוחד על פורטרטים: 1) עשיתי רישום בעפרון, כולל מיקום של צללים. 2) ביצעתי שטיפה ("wash") בעזרת צבע מיים שחור בכמה גוונים. (זה החלק שנתקלתי בו בבעיה- הגבולות של הצללים לא היו ברורים מספיק לטעמי). 3) הוספתי ´חיזוק´ לגבולות ולצללים בעזרת עט שחור (בלית ברירה).

no way

New member
קצת יותר פרטים

אודה למבינים בנושא אם יסבירו איך מבצעים את ה"שטיפה". מצורפת תמונה מפורטת יותר.

no way

New member
שדרוג

שיפרתי את הברדלס שהצגתי לפני כמה ימים: 1) שוב, בהתחלה היה רישום בהיר. 2) נוספו צללים בעפרון כהה יותר. 3) מרחתי את הגרפיט בעזרת צמר גפן. 4) הבהרתי בעזרת מחק אזורים בהירים. 5) הוספתי טקסטורת פרווה בעזרת עפרון בהיר יותר. ושאלתי היא- איך אתם "מורחים" את הגרפיט כדי שיצור טקסטורה חלקה יותר ?

no way

New member
מים מים בששון

ניסיתי כוחי גם בצבעי מים. מי שמכיר יצירות בצבעי מיים יודע כי הצבעים עדינים מאוד, לעיתים נוטים ממש ללבן. הנסיון שלי די כשל (למרות שהתוצאה מספקת) שכן לא הצלחתי ליצור את המראה הבהיר שניסיתי, והציור מזכיר יותר צבעי אקריליק מאשר מים. אני חושב שהשימוש שלי בצבעים לא נכון. אם יש לכם רעיונות...

no way

New member
אחרון. אני מבטיח

במקרה הזה אין לי שאלות. לקחתי תמונה של עצמי כתינוק. התמונה, למרבה הצער, היתה בשחור לבן, ונוטה לצהוב (אני עד כדי כך זקן ?!). נטלתי על עצמי להוסיף לתמונה צבעים, והתוצאה יצאה נחמדה. אמא שלי אפילו אמרה לי שצדקתי בצבע של הגיגית. אגב- צבעי עפרון- בגיגית עצמה יש כ-5 שכבות צבע. בדמות יש כ-10-12 שכבות צבע שיוצרות את הגוון והטקסטורה המתאימים. ו...אני יודע - הפרצוף לא יצא משהו (אמרתי שאני עדיין עובד על פורטרטים...). Enjoy.

הציורים מקסימים!

אהבתי את מים בששון מאוד - ייחודי! לגבי הרישום של אחותך כמה מילים - ההצללות קצת חסרות וגם השיער, כלומר יותר טקסטורה של העיפרון היתה מוסיפה עומק וריאליזם לציור מלבד זה, הכל מקסים!!!

~Gal~

New member
היי ../images/Emo13.gif

קודם כל, אהבתי מאד את הציורים. במיוחד את התינוק בגיגית האדומה... לגבי השאלה שלך על מריחת הגרפיט - נזכרתי שלפני כמה שנים הייתי ב-LA, ב-venice beach, ששם יושבים הרבה אומנים ויוצרים להנאתם. "נטפלתי" לחלק מהם... היה שם אחד שיד ימין שלו היתה משותקת-חלקית, ולמרות זאת הוא צייר איתה איכשהוא - אדם מאד מאד מוכשר. והוא הסביר לי איך לטשטש. האמת היא שמעולם לא ניסיתי את זה, אבל אתה מוזמן לנסות ולספר לי אם זה עובד (אצלו זה עבד בכל-אופן...) השיטה היא לעטוף את העפרון בטישו או נייר טואלט, וככה לעבור במדיוק יותר על האזורים שרוצים לטשטש. ביי

no way

New member
גל- תודה !!

תודה רבה לך גל. אני משתמש במשהו שנקרא "טורטילון". זה כמו מוט נייר רך, שנראה כמו בד. הוא מחודד, כך שאפשר לרכך שטחים קטנים. בכל מקרה תודה על הטיפ. מצ"ב תמונה.

למעלה