החיים בקיבוץ

blue20vt

New member
החיים בקיבוץ

שלום לכולם. אני ובעלי חשבנו על לקנות בית בקיבוץ. ואנחנו לא ממש מבינים בחיי קיבוץ. אנחנו מהעיר. וחשבנו שהחיים בקיצוץ זה טוב לילדים. (יש לנו כרגע 2 ילדים קטנים). רצינו לשאול האים זה אכן כך??? האם החיים בקיבוץ הם כמו במושב??? אנחנו לא הולכים להיות חברי קיבוץ אלא רק לגור בקיבוץ ולהשתלב מערכת החינוך של הקיבוץ. ובעלי די חושש שמועצת הקיבוץ הולכת להחליט לו על החיים. ואני הבנתי שהיוםפ זה כבר לא כך ואפשר לנהל חיים עצמאייים לחלוטין באווירה משוטפת..... אשמח לתגובות האם זה טוב לגור בקיבוץ???? תודה רבה.

Nipiy

New member
אני חושב שאתם קצת לא מבינים במה מדובר

כמו שאת מגדירה את זה אתם הולכים לקנות בית בקיבוץ..פעם ראשונה שאני שומע על קנייה של בית בתוך קיבוץ אולי התכוונת להשכרה? אם תקני בית זה אומר שתאלצי להיות חברת קיבוץ מן המניין..וזה תהליך שלוקח זמן. בקשר למערכת חינוך בתוך הקיבוץ..אני לא יודע על איזה איזור את מדברת אבל במערכת חינוך שלנו (איזור הקריות) עומדים בתור להכניס ילדים לגנים ופעוטונים. אם תרצי שאני אענה לך על עוד שאלות אני אשמח.

GMN

New member
בגדול

כן, מומלץ לגדל ילדים בקיבוץ. לא יודע מה קורה עם בעלך ולא בדיוק הבנתי מה זה "להחליט לו על החיים"... מי שגר בקיבוץ כשכיר, מחויב לקיבוץ לפי חוזה השכירות ולא מעבר לכך, אף אחד לא יכריח אתכם לחלוב פרות בארבע בבוקר.

למעלה