החיים בפרדוקס והבחירה שלי

יודיX3

New member
החיים בפרדוקס והבחירה שלי

מישהו גם הרגיש פעם כמוני שהחיים שלו הם בעצם פרדוקס- אין פתרון וכל צד שתבחר אתה בעצם אוכל אותה? שהחיים מיום ליום מסתבכים ואין שום ציפיה ליום הבא- כי פשוט אין פיתרון? אני זוכר פעם שחבר שלי שאל אותי בכיתה ט' את הפרדוקס הטיפשי אבל הנחמד הבא: האם אלוהים יכול לברוא אבן כה גדולה שאינו מסוגל להרים?- חמוד נכון? ובכן להיות צופה מהצד על פרדוקס כזה ,למשל, ולנסות ולחשוב עליו במציאת פתרונות משעשעים זה נחמד. אולם לחיות בפרדוקס ולנסות ולצאת מהמבוך הבלתי אפשרי הזה- זה הבדל שמים וארץ. חיים דכאוניים ללא מוצא. לשמחתי כבר עברתי את השלב של הדכאונות הממושכים. מצאתי את הפתרון עבורי (ואני בטוח שיבואו אנשים בביקורת) אבל ברגע שהכנסתי את אלוהים לארון, את הכיפה לגניזה ומצאתי את החבר שלי שמיום ליום אהבתי אליו גדלה- אני יכול להגיד שאני מאושר. פעם הייתי מתייחס לנטיות שלי כמו להוולד עם פגם או מום- היום אני שלם עם עצמי ואני שמח בחלקי. עדיין מאמין באלוהים ומדי פעם מגחך למעלה ואומר לו שסחתיין על הדמיון הפורה בקומדיה ההזויה שלך- אני שובר את הכללים ולא משתתף. פתרונות לפרדוקסים ניתנים אך ורק על ידי שבירת כללים ואני רוצה למצוא את הבן זונה שיגיד לי אחרת. גם לשאלה שלכאורה נשמעת תמימה וחמודה ששאלתי לעיל לגבי אותה אבן- אם לא תשבור את הכללים- לא תגיע לפתרון. בשביל כבוד אבא ואמא אני שם כיפה בבית ובזה מסתכם עבורי הדת פחות או יותר. אגב צוחקים עלי שדווקא את הדעות הפוליטיות שלי שמרתי ומצחיק אותי לפעמים להסתובב בין החברים ההומואים שלי עם הצמיד הכתום נגד ההתנתקות. אני אגב מצפה ליום הבא. אשמח לשמוע תגובות ושיהיה לכם רק טוב.

יודיX3

New member
צודק אבל..

אני מניח שיש פרדוקסים מסויימים שניתן לחיות איתם- עד גבול מסוים.

ba3bu5n

New member
את סדום ואמורה לא השמיד אף אחד

באשר הוא אנושי. את ההשמדה לקח ה´ על עצמו כשהרס את יציריו. מפה גאו המסורות והפסקים האנושים כאילו דברו בשמו. אך מעשים לחוד.

ba3bu5n

New member
שמעת פעם שאנשים הרגו הומואים על

קדושת השם ביהדות ?? כתוב הכל כנגד,אבל אין עדות ממשית שדבר כזה קרה).אני לא מתיחס לרדיפת הומואים הרגילה( בסדום ועמורה היו גם סטריט

ba3bu5n

New member
לא ידוע לי על כל איסור על דתיות

כהומו.כל אדם רצוי שיהיה דתי ואם הוא הומו הדתים יעשו הכל לעזור לו במובן החיובי.אצלם זו בחירה.

AntarcticOcean

New member
אינני הומו, אך אומר לך את דעתי...

הדת בנויה בצורה כזו, שבכוחה לספק תשובה (גם אם מתחמקת..) לכל שאלה. הכל תלוי במידת האמונה שלך בה, ולפי דבריך- נראה שאיבדת אותה... :) את פרדוקס האבן ניתן לפתור בלי לצאת מגבולות הדת- פשוט כך: אלוהים נמצא מעל לחוקי הטבע כי הוא יצר אותם, נכון? ובכן, מה שהופך אבן להיות כבדה הוא כוח המשיכה. לולא הוא- כל דבר נעשה קל יותר עד חסר משקל... ועל אלוהים, כאמור, כוח המשיכה, כמו כל יתר החוקים וההגבלות של יצורי האנוש, לא תופס... בקשר לנטיות שלך- הרי ברור שזה לא טבעי.. טבע האדם, בעלי החיים והצמחים להתרבות. מקשר בין שני בנים לא יהיו ילדים, אתה יודע... (ועוד לא נכנסנו בכלל להלכות). ובקשר לדעותיך הפוליטיות, אני לא רואה קשר ישיר, אבל תלוי מה הסיבה שלך..
אסתכן ואנחש שגם לפני שבחרת לעזוב את הדת לא היית דתי מאמין באמת (אחרת היית מוצא פיתרון לכל דבר. העיקר להישאר דתי..). דת לא יכולה לגרום לדכדוך. היא אפילו מנסה לעודד לשמחה.. לא הפרדוקס בין הדת לנטייה המינית גרם לזה, אלא הבחירה שלך לעודד את הנטיה במסגרת שלא תומכת בה. אני בטוח שיש דתיים ש"התגברו" על נטייתם המינית והם לא מוצאים עצמם בפרדוקס ולא מרגישים דיכאון בקשר להחלטתם. אני לא אומר לך שזה מה שאתה צריך לעשות, אלא רק רוצה שתבין את הגישה שאני מדבר עליה. מצידי ע"י דוגמא אחרת... לא מאורעות החיים גורמים לדיכאון, אלא הגישה של האדם לגביהם. הייתי ממליץ לך לשקול שוב, מבחינה לוגית, את הדרך שלך. גם אם תבחר בסופו של דבר לא להאמין, לפחות תדע שאינך עושה זאת בגלל פרדוקס או דיכאון. כל אלו יכולים לחזור אליך בצורות שונות ומגוונות גם בעולם החילוני. מקווה שהבנת את דבריי כראוי..
המשך יום נעים!

יודיX3

New member
שלום לך ותודה על התגובה!

אני כותב תגובה זו במקביל לקריאת תגובתך- אחד לאחד. ראשית מעולם לא התיימרתי לחשוב שהדת מספקת תשובה לכל בעיה, ובנושא הזה אני חולק עליך. חונכתי במסגרות הדתיות השונות לדגול בגישה כי יש דברים שאין עליהן תשובה (שואה למשל) וכל נסיון לתת להם תשובה יהיה מגוחך. אבל אתה צודק, איבדתי את ה"אמונה" שלי. את האמונה כפי שחינכו אותנו להאמין. אני עדיין מאמין באלוהים אגב, ודווקא בתקופה בו התוודעתי והתמודדתי עם נטיותי במקום להדחיק אותם גיליתי את אלוהים. ידעתי שאני מאמין בו כי כעסתי עליו, תחושה כה חזקה שחיזקה את אמונתי בו, או ליתר נכון בקיומו. הפתרון שלך לפרדוקס האבן הוא בדיוק מה שטענתי- שברת את הכללים. באומרך " אלוהים נמצא מעל לחוקי הטבע כי הוא יצר אותם" או להגיד שיש דברים שאנו כבני אדם לא תופסים--זהו- אין יותר פרדוקס! אני לא חולק על התשובה שלך, להיפך אני מראה לך שעל מנת לצאת מפרדוקס יש לשנות את חוקי המשחק. אבל שים לב לא קראתי לזה "פיתרון" כמו שאתה קראת לזה כי זה לא פיתרון. בקשר לטבע ולא טבע... מצטער להודיעך שאני במקרה מכיר מקרוב את התופעה בעולם הטבע... אני עובד במעבדה עם בע"ח מסויימים שזה מאד טבעי שזכרים מחזרים אחרי זכרים ואפילו מנסים לקיים יחסי מין. יש אין ספור דוגמאות כאלה בטבע - לך לפארק הסמוך לבית שלך ותראה כלבים זכרים במהלך חיזורים. אבל עזוב אם זה טבעי או לא טבעי הרי זה לא משנה- זאת עובדה. אם כל מטרתנו הוא להתרבות (ואגב העולם המדעי מסכים עם הטענה הזאת) זה לא סותר את הנטיות שלי- וגם אני יכול להעמיד צאצאים. בקשר לדעותי הפוליטיות- אין לזה באמת כל קשר- סתם אנקדוטה כדי לשבור את הקרח. "אסתכן ואנחש שגם לפני שבחרת לעזוב את הדת לא היית דתי מאמין באמת (אחרת היית מוצא פיתרון לכל דבר. העיקר להישאר דתי..). דת לא יכולה לגרום לדכדוך. היא אפילו מנסה לעודד לשמחה.." אמנם אתה צודק שלא הייתי מאמין אבל קיימתי מצוות קלה כבחמורה, ומתוך חוסר האמונה שלי הגעתי לחקירות רציניות על מנת לברר- כי הדבר לא הרפה ממני- עד שבסופו של דבר שברתי את כל הכלים כי תשובה לא מצאתי. "אני בטוח שיש דתיים ש"התגברו" על נטייתם המינית והם לא מוצאים עצמם בפרדוקס ולא מרגישים דיכאון בקשר להחלטתם". רחמנות על הנשים של אותם דתיים שמן הסתם מאשימות את עצמן ולא מבינות מדוע חיי הנישואין שלהן נראות ככה. אפילו ע"י רבניכים נישואין כאלה הן הונאה כלפי האישה (וזאת אני אומר מתשובה של אחד מרבני הציונות המפורסמים). "לא מאורעות החיים גורמים לדיכאון, אלא הגישה של האדם לגביהם". כנראה ששינוי הגישה שלי הוא שהוציא אותי מהדכאון, ועל כן אני מסכים איתך. "הייתי ממליץ לך לשקול שוב, מבחינה לוגית, את הדרך שלך. גם אם תבחר בסופו של דבר לא להאמין"- קצת פתטי לא? אבחר לא להאמין? אמונה זה לא משהו שאתה בוחר- ואצלי אכן הצטברה אמונה חזקה מאד- לא בחרתי בה ולא בחרתי בנסיבות שהובילו אליה. "כל אלו יכולים לחזור אליך בצורות שונות ומגוונות גם בעולם החילוני"- ימים יגידו. בינתיים אני מאושר. כל טוב

AntarcticOcean

New member
תודה על התייחסותך הרצינית.. ../images/Emo13.gif../images/Emo45.gif

1. "חונכתי במסגרות הדתיות השונות לדגול בגישה כי יש דברים שאין עליהן תשובה"- זו הייתה כוונתי במילים "..שבכוחה לספק תשובה (גם אם מתחמקת..) לכל שאלה". התשובה המתחמקת, שדווקא מספקת רבים מהמאמינים (שוב, מכיוון שרוצים לשמור על האמונה..) היא, כידוע, "נסתרות דרכי ה'"... 2. בעניין הפיתרון שלי לפרדוקס האבן. אני טוען שהשאלה מיסודה איננה הגיונית, כי היא מנותקת מהטענות הדתיות. פרדוקס יהיה אם ישאלו שאלה שהדת לא מסוגלת לסתור, ונאלצת באמת להתמודד עם משהו. לפרדוקס האבן אין הרי כל תוקף לפי התפיסה הדתית... מה שכן, אפשר להתייחס לשאלה הזו כאל משל שכוונתו: "האם אלוהים, שהוא כל-יכול, מסוגל ליצור משהו שיהיה מעל לכוחותיו?" ואז זו כבר שאלה שדורשת בירור, ומתחילה אולי בהגדרת המושג "כל-יכול" בהקשר הזה ובכלל... וניתן באמת לפתח עליה דיון פילוסופי נוקב.. אע"פ שאני מאמין שגם לזה הדת יכולה למצוא תשובה. שוב- גם אם מתחמקת. 3. "..זה לא סותר את הנטיות שלי- וגם אני יכול להעמיד צאצאים"- אם יורשה לי לשאול, איך?
4. "אמונה זה לא משהו שאתה בוחר"- אני דווקא חושב שכן, ולכן אשמח אם תפרט יותר בנושא... אמונה היא הרי אינה ידיעה מוכחת שלסתור אותה פירושו להתכחש לה. אמונה היא אמונה. אדם יכול למצוא משהו אחר להאמין בו ולזנוח את אמונתו הקודמת. אשמח, אם כן, לקבל הבהרות.. 5. "אני עדיין מאמין באלוהים אגב, ודווקא בתקופה בו התוודעתי והתמודדתי עם נטיותי במקום להדחיק אותם גיליתי את אלוהים. ידעתי שאני מאמין בו כי כעסתי עליו, תחושה כה חזקה שחיזקה את אמונתי בו, או ליתר נכון בקיומו"- זו שאלה קצת אישית אולי ואבין אותך אם לא תענה- למה אתה מאמין בקיומו של אלוהים? ואיך יתכן שמתוך הכעס עליו הגעת לאמונה בכך שהוא קיים? בלי קשר לכלום.. זה פשוט מעניין אותי..

יודיX3

New member
שלום שלום

קראתי את מה שכתבת אבל אני פונה היישר לשאלות שלך ולדברים שרציתי להגיב עליהם. איך מביאים צאצאים לעולם. ובכן.. שני תאים הפלואידיים אחד מהזכר והשני מהנקבה מתאחדים.. סתם.. אבל ברצינות- אנחנו חיים בעולם שהנורמות שהיו מקובלות בזמנם של ההורים שלנו הולך ונעלם- דבר שנשמע לאוזן הדתית כצורם בעליל אבל בראייה אוביקטיבית קיימים כבר משפחות נהדרות (ואני מכיר כאלה באופן אישי) של זוגות הורים חד מיניים וילדיהם. אוי גוועלד אז הילד יחיה עם שני אבאים (ובהרבה מקרים גם עם שני אמהות).. אם אתה עדיין צריך פירוט- קרא תקציר (אבל אל תראה חס ושלום) מס' פרקים מהעונות הראשונות של הכי גאים שיש ותכיר צורות שונות של תאי משפחה בעולם של המאה ה 21. שאלת אותי לגבי הגדרת האמונה וגם לגבי התעצמות האמונה בעקבות הכעס אז חיברתי בין הנושאים כי הכל קשור: יש משהו קצת מגוחך בעובדה שאתה נולד לתוך עולם ו"מחנכים" אותך להאמין במשהו. זה נכון לא רק לגבי היהודת אלא לגבי כל דת או חברה. אני כמו כולם הלכתי בתלם והכל היה טוב ויפה כלפי חוץ. אבל בפנים- בפנים הלב בוער כמו שאמר המשורר. אמונה היא דבר שמעצם מהותה לא ניתנת לכפיה משום שהיא באה מתוך תוכך. בגלגול הקודם שלי הייתי כמו רוח רפאים שמרחפת על פני העולם בכל הקשור לקיום מצוות. אני זוכר למשל בישיבה את כולם מתנוענעים בשמונה עשרה ומתפללים מתוך כוונה גדולה ואני גם מנסה ולא הולך אבל תמיד נותן צ'אנס- אולי מתישהו זה יכנס בי. אבל לא. ריקנות. במקביל באיזשהו שלב לאחר הדחקות שעלו לי באנרגיות רבות התחלתי להתמודד עם העובדה שגברים עושים לי את זה, ולא נשים- ומפאת כבוד האתר ומנהלו אמרתי את זה בצורה הכי עדינה שאפשר. אחזור לנקודה: ככל שהתחלתי להכיר בעובדות (שאני הומוסקסואל) במקביל התחלתי להרגיש כעס שהלך והתגבר כלפי אלוהים. זו בעצם הפעם הראשונה שאני יכול לומר שהרגשתי קשר אל אלוהים- בכעס. וכך בעצם ביני לבין עצמי הגעתי למסקנה שאני אכן מאמין בו, אחרת למה לי לכעוס עליו? נ.ב כשאני אומר "מאמין בו" איני מתכוון לתורת משה שנתן אלא בקיומו. אמשיך- ראיתי את עצמי כבעל מום, כנכה ולא הייתי שלם עם המצב. עם הזמן ואני מברך את מי שאמר שהזמן לעיתים הוא התרופה הטובה ביותר- עם הזמן התחלתי להיות שלם עם עצמי- אני לא נכה, אין לי מום ואין סיבה שארגיש רגשות אשמה- ובד בבד כשקיבלתי את היותי מי שאני- פחת ופחת הכעס שלי כלפי אלוהים. אז קרה פה משהו מוזר ומעניין- אלוהים- שכל חיי כדתי לא מצאתיו, פתאום גיליתי שאני מאמין בקיומו לאחר שכעסתי עליו, ועכשיו אחרי שהתבגרתי נפשית אך איני דתי - אני עדיין מאמין בו- אבל הגענו למעין הסכם לא רשמי- אני לא מתערב בו והוא לא מתערב בי- תקרא לזה גט ברוח טובה. אני מקווה שהבנת אותי- באמת שניסיתי. לילה טוב.

AntarcticOcean

New member
זה בסדר.. ../images/Emo3.gif

אל תגזים..! אני מכיר את מה שאתה מדבר עליו. שאלתי אותך רק כדי לשמוע את תשובתך האישית לשאלה. הבנתי אותך... תודה על ההבהרה (וגם על כמה נקודות למחשבה שהענקת לי בדרך
).
לילה-טוב

ba3bu5n

New member
בהמשך לכם הלמה שכתבתי קודם.

אף אחד לא מקיים תריג מצוות.כי לא תמיד אפשר.זה לא עושה אותו ללא דתי.ההתמודדות שלך היא עם אנשים ותמיד תהיה גם כחילוני מאמין. עלה ו

יודיX3

New member
בעיקרון מסכים ואסביר:

"דתי" ו"חילוני" אלו מושגים שנקבעו ע"י החברה, וכולם מתייקים אותך באופן סטריוטיפי כאשר המרכיב העיקרי לתיוק הוא- חבישת הכיפה. אני מבחינת הגדרת החברה אינני דתי: אני לא שם כיפה, לא שומר שבת ולא מאמין בעיקרי האמונה. אולם אני כן מגדיר את עצמי כבן אדם רוחני- אני לא אטאיסט ואני לעיתים כן מרגיש התעצמויות רוחניות- למשל ממוזיקה קלאסית שמימית. אין ספק שיש הרבה "דתיים" שאין בהם אמונה בלב אבל כלפי חוץ הם כשרים למהדרין, ובו בעת ישנם חילונים שאוכלים חזיר ביום כיפור והם אנשים מאד רוחניים.

יודיX3

New member
Antartic עוד נקודה

בעיקרון נושא זה דורש דיון רציני, אבל רק רציתי להזכיר אותך לטובה כאנטיטזה למה שנתפס אצלי כיום החברה הדתית. אני כמובן לא מדבר על דור ההורים שלנו שגם בצד החילוני של המתרס לא תמיד פתוחים לנושא (אם כי הרבה יותר מאשר בחברה הדתית). אני בוודאי שלא מדבר על הרבנים- שרק מעטים מהם מוכנים אפילו להייחס ולהודות שי דבר כזה : הומוסקסואליות בחברה הדתית. אני מדבר דוקא על הדור הצעיר- אנשים בגילי- מי שהיית מצפה אולי ליותר פתיחות- דווקא ממנו התאכזבתי ואתן לך דוגמא פשוטה ביותר אך מסבירה את הרעיון: כשעוד פסחתי על שני הסעיפים וקיימתי מצוות בו בעת שהתוודעתי לעובדה שאני הומו, אזרתי אומץ ונכנסתי לצ'ט של IOL דתיים תחת הניק "הומו דתי". אחרי בערך עשר שניות הועפתי מהצ'ט. חזרתי שוב ולא וויתרתי ואז פנה אלי בפרטי מנהלת הצ'ט- בחורה צעירה ואמרה לי שהיא מאד מצטערת אבל הנהלים לא מרשים שיהיה מישהו עם ניק כזה באתר. רתחתי מכעס ושאלתי אותה למה? הרי זה בדיוק מה שאני, ואני רוצה לדבר עם אנשים כמוני! היא אמרה שהיא מצטערת אבל אין ברירה. לא וויתרתי. פתאום פנה אלי מישהו בצ'ט הכללי והחל לגדף אותי ולהשמיץ. אמרתי לו דבר אחד: אני כ"כ מרחם על הילדים שלך שיש סיכוי של אחד לעשר שכל אחד מהם הוא הומו או לסבית. עם אבא כמוך מי צריך הורים? ויצאתי מהצ'ט. אני רק רציתי להגיד שאנשים כמוך שמתיחסים לנושא בכובד ראש, לא מתנגחים, עומדים על דעם אך גם מקשיבים ומשתכנעים במצבים מסויימים- דבר שאינו תדיר בחברה הציונית דתית ובטח שלא בחברה החרדית- לגבי הנושא הזה. נשתמע

AntarcticOcean

New member
תודה ../images/Emo9.gif

תראה, אכחיש אם אומר שהנושא לא מגעיל אותי קצת (קצת, אבל בכל זאת...) וגם לא כ"כ מובן לי... אני מבין את הדתיים שזועמים על כך. זו תגובה רגשית טבעית ולגיטימית.. מאידך, אחרי התגובה הרגשית אתה מצפה שיגיע תורו של הניתוח השכלי, ובאמת, כמו שאתה אומר, רובם עוצרים בשלב הקודם
. תראה, בין אם מדובר בראשיתו של עידן חדש או בסתם עונה חולפת אין זה חכם להתרחק, להכחיש ו\או להחרים. לפי השתלשלות העניינים כיום מנקודת מבטי נראה שבסופו של דבר יצטרכו לעמוד מול התופעה, להכיר בה (באמיתותה) ולבדוק אם\איך מתאימים את הדת אליה או אותה אל הדת, ויהיו אולי כמה סטיגמות שישברו בדרך... אם וכאשר זה יקרה- אני מעדיף לא לעמוד מנגד. כרגע אינני בטוח לגבי עמדתי בעניין, אך אני מגבש אותה כעת, ועושה כל מאמץ שלא להשחיל דעות קדומות לניתוח רציונלי.

3babun5

New member
דתים לא יעשו בירור לגבי זה.

העונש על הומוסקסואליות הינו מוות.זה העונש מאחד החמורים ביותר. בחירה באורך חיים דתי מחייב לקבל את התורה והנספחים.

3babun5

New member

העונש על הומוסקסואליות הינו מוות.זה העונש מאחד החמורים ביותר. בחירה באורך חיים דתי מחייב לקבל את התורה והנספחים.

3babun5

New member

יודיX3

New member
אתה יודע שחתול

או אפילו ילד קטן- ברגע שסוגרים להם את שדה הראיה- אתה לא קיים עבורם.

למעלה