החיים בזבל

החיים בזבל

קבוצה של פעילי גוש שלום בראשות אורי אבנרי קיימה היום בבוקר הפגנה בעיירה א-ראם שמצפון לירושלים, ליד ערימת זבל - אחת מערימות רבות שנערמות בחוצות העיירה מאז החרים הצבא את מכוניות איסוף הזבל של עירית א-ראם. יחד עם הפעילים הישראלים הפגינו במקום קבוצת תושבים וביניהם חברי מועצת העיר של א-ראם וחברי המועצה המחוקקת הפלסטינית. הפעילים הניפו שלטים ובהם דגלי ישראל ופלסטין והססמא "כיבוש - כולנו חיים בזבל". הישראלים ביקרו גם בבנין עירית א-ראם ושמעו מפי ראש העיר על השתלשלות המאורעות: עד לאחרונה נהגה עירית א-ראם לפנות את האשפה מרחובות העיר אל מזבלה ברמאללה, אולם עם כיובש העיר בידי צה"ל והטלת העוצר נמנעה כניסה משאיות הזבל. בלית ברירה הכשירה עירית א-ראם מחדש אתר פסולת בתחומי העיר, בו השתמשה בעבר עירית ירושלים ואשר נסגר לפני שלוש שנים. "נהגנו מתוך דאגה לסביבה, כיסינו את האשפה בעפר והשתמשנו בחומרי הדברה נגד חרקים - אולם כוחות צבא נכנסו לעיר, החרימו את מכוניות האשפה, עצרו את עובדי העיריה והטילו עליהם קנסות. מאז, פינוי האשפה משותק וגלי האשפה נערמים ברחובות, זה חמישה ימים" סיפר מהנדס העיר. לדבריו, דרש הצבא כי ראש העיר רא´עד ברגוטי יתייצב במשרדי המנהל האזרחי בבית אל כדי לפתור את הבעיה, ואיים כי אם לא יתייצב שם ינקטו צעדי עונשין חמורים נגדו. "מצד אחד טוענת הממשלה כי אין כוונה לחדש את המנהל האזרחי ולנהל באמצעותו את חיי האוכלוסיה הפלסטינית - ומצד שני כאן מנסים לכפות בכח שיתוף פעולה עם המנהל האזרחי ולשם כך מחזיקים ככת ערובה את בריאותם של 55,000 תושבים" אמר אורי אבנרי, איש גוש השלום. "אנחנו קרובים מאד לנווה יעקב. לבריאות אין גבולות, ואם החרמת המשאיות ושיתוק פינוי הזבל יגרמו למחלות אצלנו, גם ישראלים עלולים להפגע" אמר חאתם עבד אל קאדר, חבר הפרלמנט הפלסטיני המתגורר באזור. "כדי להחרים את משאיות האשפה ולעצור את עובדי עירית א-ראם הקדיש הצבא כוחות גדולים, שפשטו על העיר פעמיים, ב30- ליוני וב8- ליולי, פעולות בהן לא הייתה כל העמדת פנים של ´צורך בטחוני´ וכל מטרתן הייתה לפגוע בתושבים ובתשתית האזרחית. זהו חלק מביצוע מטרתה האמיתית של ממשלת שרון. הממשלה נלחמת לא רק בערפאת וברשות הפלסטינית, היא נלחמת בעם הפלסטיני כולו ומטרתה לשבור ולהרוס את כל תשתיתו האזרחית והחברתית, בנסיון להפוך את העם הפלסטיני כולו לאוסף פועלים ופלאחים עניים וכנועים - נסיון שיביא אסון על שני העמים. לאנשי גוש שלום נמסר כי ערים ועיירות פלסטיניות נוספים סובלים מפגיעה בפינוי האשפה מרחובותיהם בגלל הכיבוש המחודש של צה"ל בשטחי הגדה המערבית, ביניהן ענאתה, דיר נבאלה, אל ג´יב, ג´דירה וג´בע.

למה חייבים לעשות דווקא, למה צריך ..

להיות כל כך לא אנושיים??? הנה ישראל יוצרת לעצמה ממש בימים אלה עוד 55 אלף אויביים חדשים ולאף אחד לא איכפת, הנה עוד מחלות שיהרגו עוד פלשתינאים בגלל אטימות ישראלית, הנה עוד טיפשות של הצבא הדפוק שלנו! הנה עוד בזיון, הנה עוד עיירה שבקרוב תתווסף לעיירות שמהם יצאו מתאבדים - והכל סתם, לחינם. ישראל רוצחת את תושביה בעצמה מבלי לשים לב! די לכיבוש!

אורD

New member
וואי אתם מעצבנים אותי ../images/Emo13.gif

למה אתם כל הזמן חושבים עליהם ועל ה"אנושי" וכל זה... אתם צריכים לחשוב עלינו ועל בטחונינו

MoOsHoN16

New member
תגיד לי

זה שהסיעו באמבולנסים פלסטינים מבוקשים\מתאבדים\מטעני חבלה מראה שיש לך עסק אם אנשים לא ממש ישרים....אז מה אתה מתפלא? טוב שמונעים תנועה שם כי אני בטוח שבדרך זו הם מבריחים מבוקשים אבל עדיין צריך לפתור להם את הבעייה לא צריף להעניש את כל האוכלוסייה הפלסטינית

כל אדם בעל הגיוו ואופי...

מבין שאת המעשים האלה עושים אנשים בודדים אבל אנחנו גורמים סבל ל-55 אלף אנשים, שלא עשו כלום, שרוצים לחיות בשקט ושרוצים שלום כמוכם... כשתבינו שהצד השני בדיוק כמוכם אולי נעשה שלום...

אורD

New member
מה אכפת לי כמה אנשים עושים את זה?

מצידי ש-55 אלף יסבלו שם במקום משפחה אחת שכולה! שהקומץ הקטן הזה שרואה את המשפחות שלו סובלות, שיתחיל להתנגד למדיניות הטרור, וככה הם יחיו טוב יותר.

המילה "גזענות" צועקת מההודעה שלך!

זה שאתה לא שם זין על 55 אלף אנשים בגלל שהם ערבים לא אומר שכולם גזענים כמוך, לי איכפת מהם, אני לא רוצה שהם ייסבלו בדיוק כמו שאני לא רוצה שישראלים ייסבלו וכשאתה אומר שלא איכפת לך ש-55 פלשתינאים ייסבלו אתה בדיוק כמו אותו פלשתינאי שתומך בטרור (שגורם סבל לישראלים כידוע...) לך לא איכפת מהם ולהם לא יהיה איכפת ממך וככה נמשיך לנצח? בהודעה פה מתחת כתבו לי לנסות להבין במקום לצעוק ואני באמת מנסה להבין, אתה לעומת זאת רק מבלבל את השכל בגזענות שלך ולא מנסה להבין... שיבושם לך!

למעלה