החיים אחרי הבגידה

מתכונן

New member
החיים אחרי הבגידה

למרות שהחלטתי כי אין מנוס מפרידה, יש לפעמים רגעי חולשה בהם אני חושב על נסיון לתקן. לא כל הפרטים ידועים לי, אבל ממה שכן ידוע לי, מדובר ברומן מתמשך ורצוף שקרים (כלפי). אין לי ספק שלא מדובר ב"מעידה" או ב"רגע של חולשה". האם אפשר לתקן מצב כזה? האם זו לא טעות להאמין שזה לא יחזור על עצמו? לאחר יותר שנות נישואין ועם יותר ילדים? האם לא עדיף להשלים עם האובדן, גדול ככל שיהיה, ולהמשיך הלאה, כל עוד אפשר לפתוח בחיים חדשים? כמובן שקיימים כל הפחדים, לחיות לבד, להזדקן לבד, למות לבד... כ"כ התרגלתי לתא המשפחתי הזה, שאין לי מושג איך אחיה אחרת, אבל כשאני שוקל את הסיכויים לתיקון המצב, נראה לי שלעולם לא אוכל להאמין בה יותר, מה גם שגם אם כן, אומרים שמי שעשה זאת פעם אחת, יעשה זאת שנית. מה דעתכם, זוגות במשבר?

seeyou

New member
הרבה אמת!-אבל...../images/Emo11.gif

מי אומר שאחרים יהיו יותר אמינים? Every MAN has his faults. If you are patient in one moment of anger, you will escape a hundred days of sorrow. (Chinese Proverb) תחשבי טוב לפני שאת חותכת! לכול בעיה יש פיתרון וכול פיתרון חדש מביא בעיות חדשות!

האדם הסתגלן

אנו כחיות בעלות תבונה יודעים להסתגל לכל מצב, אפשר גם אפשר להסתגל למצב של "אחרי הבגידה", אך זהו מצב שבו אין לקינאה הקניינית שום מקום, והנה אני מזהה כי קינאה שכזו מבעבעת בתוכך, מה שמביא אותי באופן נחרץ לטעון כי ביעבועים שכאלו לא יתנו לך מנוח ולו רגע אחד בחיים המשותפים שלך עם זו אשר את אמונה איבדתה. לאבד אמון אפשר גם על סיבות סתמיות, כמו על "המסטיק" בחנות הממתקים, השאלה היא ההנעה הפנימית שיש בתוכך. ההנעה הפנימית של הקינאה היא תובענית, חסרת מנוח, ומסיטה את הנפש מן המציאות כל רגע ורגע. אם להישען על דבריך, צא לדרך, היפרד מן המקור לחוסר השקט הנפשי, הבא עצמך בסביבה שקטה, והתחיל להסתגל למצב הזה אשר עם הזמן הקינאה תימוג ותהיה נכון לקבל אל עולמך פרסונה אחרת, ואיתה לבנות מערכת שבה תהיה בעל ניסיון. אל תיבהל מן הלבד, אל תחשוש מן המצב שאחרי, אלו הם חששות ידועים, אך לא אבסולוטייים, יש לכולנו נטיה להירתע משינויים בסטטוס ובדינמיקה, לא תמיד יש לזה הצדקה. תן לעצמך ראשוניות בסדר הקדימויות- ואל תתחשב אלא בעצמך ברגעים שבהם אתה עמוס ברגש הקינאה. הדרך לא פשוטה אך אפשרית. הצלחה לך ואני מקווה שהקינאה תתנדף כי היא טורדנית ובלתי נסבלת. כל טוב

למעלה