החייאה

Ars Nova

New member
moshel צודק

moshel צודק בהחלט. בואו ננסה לשאול את שאלת הסקר בצורה אחרת (ואני מתייחס ל TMB ): כמה הייתם משלמים בשביל לראות את GENESIS בהרכב של שנות השבעים בישראל ? הרבה, נכון ? רק כדי לתת אינדיקציה למחירים להופעות של TMB בארה"ב/קנדה מדובר בסביבות ה $35-40 לכרטיס באולמות של בין 500-1000 איש. בחשבון פשוט מדובר על הכנסה של מקסימום 40,000 $ להופעה שבקושי מכסה את העלות של הטיסות למזרח התיכון לחברי הלהקה, עובדי הבמה ההנהלה וכל המלווים שלא לדבר על משלוח הציוד (מדובר בציוד מקורי משנות ה-70 שאי אפשר להשיג בכל מקום אחר). תחשבו גם על שכירת אולם, פרסום, משכורות ללהקה וכו... ותראו שלא משתלם לארגן הפקה בסדר גודל כזה בלי החזר מינימלי שאמור לבוא ממכירת הכרטיסים. כדי שיהיה משתלם לארגן כזאת הפקה מחיר הכרטיס אמור לנוע סביב ה $50 לאדם ולהבטיח לפחות 2000 צופים (שתי הופעות של 1000 ). מה האלטרנטיבה ? לקנות כרטיס טיסה לאירופה או לארה"ב וכרטיס להופעה (ולא לשכוח הוצאות לינה ומחייה). שווה להוציא $50 עבור כרטיס בארץ ? אני בטוח שכן. חבר'ה אני die hard fan של ג'נסיס לפחות 20 שנה. לא זכיתי לראות אותם כי הייתי צעיר מדי. TMB היא הדבר הקרוב ביותר לדבר האמיתי שאפשר להעלות על הדעת. לא פלא שפיטר גבריאל, פיל קולינס, מייק רת'פורד,סטיב האקט וטוני בנקס נתנו את בירכתם להופעה ואף נתנו להם רשיון להופיע עם הציוד המקורי. לתגובתכם אודה,

ובכל זאת,

אני מאוד מתקשה להאמין שיש בארץ 2000 אנשים שישלמו 50 דולר על להקת קאוורים, לא משנה כמה הם טובים, בגלל שמה לעשות שיש כבר סטיגמה סטיב קאוורים ו50 דולר זה סכום רציני. אני הייתי שמח לראות פרוייקט כזה קם, ואם הייתי יכול להרשות לעצמי הייתי גם קונה כרטיס, אבל תחשבו שרוב האנשים שיודעים על זה מפרסומות, פוסטרים, פה לאוזן, לא יודעים על איזה סדר גודל של הפקה מדובר. תחשבו על זה שניה בצורה אובייקטיבית, הייתם הולכים ברחוב ורואים פוסטר של להקת קאוורים לג'נסיס, על הפוסטר כתוב כל זה, תלבושות, תפאורה, שיבוחים, הילולים, ובמשרד הכרטיסים היו אומרים לכם שהעניין עולה 240 שקל, שזה פחות ממה ששילמתי לראות את סווייד, או את גת'רו טאל, הייתם חושבים בכלל על ללכת? אז ברור שאם הלהקה עד כדי כך טובה, אז מי שיתעניין ויסתכל על זה לעומק ויכנס לאתר וישמע אותם יבוא אם הוא מסתדר עם המחיר ואוהב את ג'נסיס, השאלה היא עד כמה תצליחו לתפוס אנשים ברמה כזאת, ואני לא רואה את זה מגיע ל2000 איש.

epitaph

New member
טל רובינשטיין הביאה פיתרון נחמד

להביא את קאמל בתור התחלה זה רעיון לא רע בכלל, אומנם לא נשאר כלום מהלהקה המקורית אבל שמם הולך לפניהם, הם מוכרים וכשיש לך להקה מוכרת קהל יבוא, בדיוק כמו שג'טרו של היום זה לא כמו ג'טרו שעשו הרבה מהלהיטים שלהם ועדיין המונים הגיעו. מושל, תבדוק את זה עם הלג'נדרי פינק דוטס שמגיעים בסוף החודש לארץ, (וזה כבר הוכח לך עם ג'טרו טאל) ותראה שקהל מוכן לשלם הרבה בשביל לראות את החומר המקורי מפי הלהקה המקורית, גם אם רק אחד או שניים מחבריה הם באמת מהמקור.

moshel

New member
מה שאתה בעצם אומר זה

להביא להקת קאברים אבל שאחד מחברי הלהקה הוא מהלהקה המקורית וזה כבר לא להקת קאברים יותר ואז אפשר לדרוש 250 שקל לכרטיס ואתם תבואו בהמונכם אבל אתם מוכנים לשלם 120 שקלים ללהקת קאברים כמו שליחי הבלוז או 90 שקלים ללהקת קאברים שהיתה אגרול אבל אתם לא מוכנים לשלם 150 שקלים ללהקה מחו"ל שמבצעת את השירים (בלי לפגוע באף אחת מהלהקות שהיזכרתי למעלה) עם ערך מוסף קצת יותר גבוהה לפני כשבוע להקת אגרול הופיע רק עם חומר מקורי וישר קיבלנו תגובות מדוע הם לא ביצעו גם קאברים אבל כשאני אומר שאני אביא להקת קאברים ישר קופצים ואומרים תאביא להקה מקורית וכשבאה להקה מקורית ועושה חומר מקורי כמו טרספאס או סימפוזיון או סוסיתא באים בקושי 100 איש אז תחליטו מה אתם רוצים חומר מקורי ? תעודדו אותו תגיעו בהמונכם תפרגנו ואולי יקרה פה משהו טוב שבעקבות זאת אפשר יהיה להביא גם להקה מחו"ל או שמא אתם חושבים שלהביא להקה מחו"ל זה בחינם??? עכשו אתן דוגמא אמיתית : לפני כשבועיים הופיע בארץ הסולן לשעבר שימו לב טוב הסולן לשעבר של בתולת הברזל הוא בא לכאן לבד וניגן עם חבורת נגנים ישראלים את החומר של הבתולה הרי אומר להקת קאברים ישראלית רק שהסולן היה הסולן לשעבר של הלהקה שעשו לה קאבר היתקיימו שתי הופעות בתל אביב ובחיפה ולשתי ההופעות יחד היגעו קרוב 1300 איש ששילמו שימו לב כל אחד 120 שקלים ומה הם קבלו תמורת ה120 שקלים זמר לשעבר של להקה עם חבורת נגנים ישראלים ואני היצעתי קצת יותר להקה שאומנם אף אחד מחבריה לא היה בלהקה המקורית אבל היא מנגנת בדיוק כמו הלהקה המקורית משתמשת בציוד של הלהקה המקורית בתפאורה ובתלבושות של הלהקה המקורית ומקבלת את הפירגון של כול חברי הלהקה המקורית מקבלת אחלה ביקורות מארצות הברית קנדה ואירופה ההופעות sold out כמה שבועות טובים לפני ההופעה וכול זה לא מספיק טוב עבורכם עכשו שאלה חשובה לי אליכם: בואו נניח שאנחנו חיים בשנת 2020 וכול חברי להקת LED ZEPPELIN מתו מזמן אף אחד לא קיים יותר בחיים ועכשו הבנים שלכם שומעים את הדיסקים של LED ZEPPELIN אבל אין להם אפשרות לראות את הלהקה על הבמה כי אף אחד לא חי יותר ועכשו באה להקה שלמרבה הפלא נראים נשמעים ומנגנים בדיוק כמו LED ZEPPELIN אז אני מבין שאין לזה זכות קיום אין לילדים שלכם זכות לשמוע את החומר על הבמה כי הלהקה עושה קאברים:) אז ככה TMB היא הלהקה הכי קרובה שתוכלו אי פעם לשמוע על הבמה שמבצעת את החומר של GENESIS ואם זה לא מספיק טוב אז סבבה אבל אני מבין שמספיק שאחד מחברי להקת GENESIS המקורית היה מנגן בלהקה היתם משלמים 250 שקל כדי לשמוע אותה MosheL

הנקודה היא לא כמה מהחברים

שמנגנים כיום בלהקה הם החברים המקוריים, אלא מה יש ללהקה להגיד. אם אתה מביא להקת קאברים מקצועית שמנגנת ומתחפשת וכו, אותי זה לא מעניין.וראיתי הופעות כאלו בחו"ל. אותי אישית הופעות קאברים לא מעניינות, ואגרול עשו צעד חכם ביותר כשפנו לחומר מקורי. אם היית רואה את כאמל בהופעה היית נוכח לדעת כמה יש לאנדרו לאטימר להגיד וכמה אנרגיות יש לבן אדם. (למרות שקולין בס בלהקה מ-79 והמתופף הוא צעיר) אב הם ממשיכים לכתוב אלבומים, והם עדיים רעבים (מה שלפי דעתי קשה להגיד על ג'טרו טל). בקיצור, תן לי לראות את פיטר האמיל על פסנטר מאשר מוסיקאים שמתחפשים לג'נסיס.

moshel

New member
טל עד כמה שידוע לי

מאוד עיניין אותך הופעת הקאברים של להקת RUSH שהיפקתי ןעד כמה שידוע לי אפילו היצעת לי את עצמך כמתופף אז אך אתה מסביר את האמירה שלך "אותי אישית הופעות קאברים לא מעניינות" דבר שני אתה מוצאים דברים מהקשרם אתה כותב "להקת קאברים מקצועית שמנגנתומתחפשת וכו," כיאלו שהקטע של התחפושת זה ממשהו מצחיק אני חושב שלתחפושת של גבריאל היתה איזו שהיא אמירה אחרת הוא לא היה מתחפש והלהקה שמבצעת את הקאבר מנסה להמשיך את האמירה של GENESIS עכשו עד כמה שידוע לי ואני כאן לוקח בהשאלה משפט של אורי בריטמן בכול יום ישנים עשרות הופעות קאברים של בטהובן ומוצארט ןאף אחד לא רואה בזאת פיחתות כבוד בכול יום מתקיימות עשרות הצגות קאברים למחזות של שיקספיר ומולייר ואף אחד לא חושב לרגע שזו פחיתות כבוד אני הולך להביא לך בדיוק את אותו הדבר הלהקה המקורית מתה תחי הלהקה החדשה שמחליפה אותה המוסיקה חיבת להימשך גם על הבמה לא רק בדיסקים או בהופעות DVD ומה אתה להגיד לי שלא הלכתם לראות את אגרול בהופעה או שליחי הבלוז או המחווה ללהקת RUSH ? כי אילו היו הופעות קאברים ?

למה להילחם בתחנות רוח, מושל?

אנשים בפורומים תמיד אומרים "חומר מקורי עדיף על קאברים" ואחר כך באים להופעות של הקאברים כמו גדולים. ועל כל אחד שמתעקש על הפרינציפ של לא לבוא למופע קאברים מתוך איזושהי אידיאולוגיה מוזר, יש עשרים אנשים שיבואו בכיף. באופן כללי, אוכלוסיית הפורומים ממש לא מייצגת את המצב האמיתי בשוק, וכבר יהיה עדיף לך ללכת ברחוב ולשאול אנשים כמה הם היו משלמים על מופע שכזה. הצעתי: תתייחס ללהקה הזאת כאילו הם אגרול, או שווים ערך לאגרול, לא יותר ולא פחות. הם לא להקה מפורסמת אמיתית משנות השבעים שבאה מחו"ל, אבל מצד שני הם לא להקה ישראלית אלמונית שעושה חומר מקורי שאף אחד בכלל לא מכיר. אם אתה מרים מופע סטייל אגרול בגני טרופיגן, אז קח מחיר שדומה למחיר שאגרול לקחו על אותו ערב. אם תדובר בהופעה בבארבי, אז המחיר יצטרך להיות נמוך יותר, אני משער. אנשים יסכימו לשלם יותר כסף על "אירוע" שמתקיים במקום שהכינו אותו במיוחד להופעה הזאת, מאשר "סתם הופעה" בבארבי, או בכל מועדון הופעות אחר.

moshel

New member
יש משהו במה שאתה אומר שיר

אבל יש רק דבר אחד ששכחת העליות הגבוהות גדי להביא להקה לארץ כל להקה ולא משנה מי היא רק לשים 10 איש על מטוס ולהביא אותם לארץ זה 10000 דולר MosheL

אז בשביל מה לטרוח?

אם תשקיע את כל הזמן והמאמץ שאתה רק יכול, ותשקיע את הכסף להביא את הלהקה ארצה, ותשקיע במופע במקום מיוחד וכו', עדיין לא תוכל לקחת מחיר של 250 שקל על הופעה של קאברים מחו"ל. עם כל המאמץ וההשקעה הללו, סביר מאוד להניח שתרים בן זונה של ערב, ושיבואו אליו הרבה אנשים יחסית, אבל אולי תצליח לכסות את ההוצאות, ורוב הסיכויים שאפילו תצא מזה מופסד. כל המצב הזה די משאיר אותך תקוע בין הפטיש לסדן. בקצב הזה, כבר יותר ישתלם לך לארגן איזשהו דיל לאנשים מהארץ לטוס לחו"ל להופעה של הלהקה הזאת, משהו סטייל מה שבריבת השמרים עשו במשלחות להופעות של דרים תיאט'ר.

epitaph

New member
או במקום...

להביא להקה מקורית ומוכרת לארץ לשתי הופעות ובכך יש מצב טוב לכסות את ההוצאות.

MajorWinters

New member
שיקולים כלכליים../images/Emo19.gif

מה ההבדל הכספי בין להביא את אנגלגרד, קאמל או אפטר קריינג (העלויות של יאס הבנתי הן באמת בשמיים אז הן לא שיקול) לבין TMB? הרי 10000 דולר זה ממילא יעלה לך. כי שתי הלהקות מביאות ציוד, ושתי הלהקות מביאות עובדים, תפאורה, ו10 גרופיות! אז מה ההבדל? כנראה בשכר. אני מניח שהשכר לTMB נמוך מהשכר של קאמל. אתה עלות השכר אתה מכסה בכרטיסים. אתה בקושי מוצא אנשים שישלמו 150 לTMB, אתה כן מוצא אנשים שישלמו יותר מ250 בשביל להקה מקורית! בנוסף, את קאמל תוכל להכניס לקיסריה, 3000-5000 איש שישלמו כל אחד 250. את TMB לא תוכל להכניס לכזה מקום (אני חושב). פחות אנשים שמשלמים פחות כסף = הרבה פחות כסף! אני לא איש מקצוע, אבל לפי איך שאני רואה את זה, להקה מקורית היא אפילו הרבה יותר רווחית! (הסיכון יותר גבוה זה נכון, אבל לדעתי לא בהרבה)

epitaph

New member
שכחת פרט קטן...

אולי ג'נסיס לא קיימים, אבל קינג קרימזון, יס וקאמל כן. אל תשווה בין מוסיקה קלאסית לבין מה שהולך כאן. אם אתה כן רוצה להשוות, אז גם לקונצרט של מוזיקה קלאסית לא הייתי משלם 150 שקל. בקשר לשיר, אל תשכח את עניין המחיר, אם אגרול או שליחי הבלוז היו גובים בהופעת קאברים שלהם 150 ש"ח לדוגמא אז הייתי צוחק להם בפנים ואפילו שוקל לבקש מהם כסף בשביל לשלם על הדלק חזרה. למעשה גם בהופעה של חומר מקורי הייתי עושה את אותו הדבר. מהסיבה הפשוטה שהם עדיין קטנים ופחות מוכרים מאשר להקות עולמיות, מה לעשות, הכל היום זה היצע וביקוש, אנשים רוצים לראות את הלהקות הגדולות, להופעה של להקה כמו ג'טרו טאל הייתי משלם 150, 200 ש"ח, למה? כי זו חוויה של פעם בחיים, כדי שאני אוכל לומר "הייתי שם כג'טרו טאל היו בארץ". אני לא רואה את עצמי אומר את זה על להקת קאברים.

הכל עניין יחסי

אגרול ושליחי הבלוז אולי לא גובים 150 ש"ח להופעה, אבל הם כן גובים מחיר יותר גבוה משל רוב ההופעות המתקיימות בארץ, ואנשים באים. אני החמצתי את מופע הקאברים האחרון של אגרול כי הם דחו תאריך ההופעה בגלל שג'טרו טול באו לארץ, והתאריך שכן נקבע בסופו של דבר נפל לי קצת על נסיעה לארצות הברית. לג'טרו טול לא הלכתי, ואני אומר לך שאני אישית הייתי מעדיף שהם לא יבואו, על מנת לראות את אגרול, כי חווית ההופעה של אגרול היא לא פחות של פעם בחיים. לא יודע אם מבחינת מחיר, אבל כן מבחינת סנטימנט, לפחות.

epitaph

New member
וזה גם סובייקטיבי...

אגרול בהחלט היו ברמה מעולה במופע הקאברים האחרון ונתנו את אחת ההופעות המדהימוץ. אבל נוכל להסתכל בפשטות על כמות הקהל שהגיע לג'טרו ולכמות שהגיע לאגרול. למרות שאגרול ביצעו שירים של ג'טרו יותר טוב מג'טרו עצמם לדעת רבים עדיין ג'טרו לקחו בעניין התעניינות והסיבה היא פשוטה, יותר אנשים מכירים אותם. עניין של תהילת עולם וותק של שנים.

תגובה

נכון. מאוד עניינה אותי הופעת הקברים של RUSH וצר לי עד היום שלא יכולתי להגיע. ל RUSH יש לי יחס מיוחד. אבל מה לעשות שדי נמאס לי מהופעות הקברים, ראיתי את שליחי הבלוז, נהניתי פעמיים מאגרול ראיתי בחו"ל קברים לביטלס ופינק פלויד ומיציתי, אולי אחרים לא אני כן. בקשר להתחפשות. הביטוי התחפשות שהשתמשתי התכוון ללהקות שמתחפשות ללהקות עבר ומנסות לשחזר לנו את ההופעה כפי שהתקיימה. נכון, גם פיטר גבריאל התחפש אבל לא ללהקת עבר, הוא הביא משהו חדש. להגיד שלהקת הקברים מנסה להמשיך את האמירה של ג'נסיס, נדמה לי שקצת נסחפת. להגיד על הפקות תאטרון לשקספיר ומולייר שהם קברים מעידה על בורות גמורה בכל הקשור לתיאטרון.

למעלה