החיטה צומחת שוב ...

החיטה צומחת שוב ...

במשך כל יום הזכרון הזה מתנגן לי בראש השיר הזה, שאני כל כך אוהבת, וששומעים אותו כל כך הרבה בימים האלה. לפי מה שהבנתי, הוא נכתב על שני בני קיבוץ השיטה שנפלו. הרעיון המרכזי של השיר, הוא משהו שכל כך אפשר להזדהות איתו. מצד אחד - איך זה שהכל ממשיך כרגיל, למרות האובדן? איך קרה שהחיטה צומחת שוב, ועולם כמנהגו נוהג? ומצד שני, אין מה לעשות - העולם ממשיך הלאה, החיטה צומחת שוב, וגם אנחנו כנראה ... החיטה צומחת שוב ביצוע: חוה אלברשטיין מילים: דורית צמרת לחן: חיים ברקני שָׂדוֹת שְׁפוּכִים הַרְחֵק מֵאֹפֶק וְעַד סוֹף וַחֲרוּבִים וְזַיִת וְגִלְבֹּעַ - וְאֶל עַרְבּוֹ הָעֵמֶק נֶאֱסַף בְּיֹפִי שֶׁעוֹד לֹא הָיָה כָּמוֹהוּ. זֶה לֹא אוֹתוֹ הָעֵמֶק, זֶה לֹא אוֹתוֹ הַבַּיִת אַתֶּם אֵינְכֶם וְלֹא תּוּכְלוּ לָשׁוּב הַשְּׁבִיל עִם הַשְּׂדֵרָה, וּבַשָּׁמַיִם עַיִט אַךְ הַחִטָּה צוֹמַחַת שׁוּב מִן הֶעָפָר הַמַּר הָעִירִיּוֹת עוֹלוֹת וְעַל הַדֶּשֶׁא יֶלֶד וְכַלְבּוֹ מוּאָר הַחֶדֶר וְיוֹרְדִים לֵילוֹת עַל מַה שֶׁבּוֹ וּמַה שֶׁבְּלִבּוֹ זֶה לֹא אוֹתוֹ הָעֵמֶק... וְכָל מַה שֶׁהָיָה אוּלַי יִהְיֶה לָעַד זָרַח הַשֶּׁמֶשׁ שׁוּב הַשֶּׁמֶשׁ בָּא עוֹד הַשִּׁירִים שָׁרִים, אַךְ אֵיךְ יֻגַּד כָּל הַמַּכְאוֹב וְכָל הָאַהֲבָה. הֵן זֶה אוֹתוֹ הָעֵמֶק, הֵן זֶה אוֹתוֹ הַבַּיִת אֲבָל אַתֶּם הֵן לֹא תּוּכְלוּ לָשׁוּב וְאֵיךְ קָרָה, וְאֵיךְ קָרָה וְאֵיךְ קוֹרֶה עֲדַיִן שֶׁהַחִטָּה, כֵּן, הַחִטָּה צוֹמַחַת שׁוּב.

chemical sister

New member
סקאלי כנראה שלא רק את חשבת על

השיר הזה, זה השיר שפתח היום את טקס הדלקת המשואות (במקרה ולא ראית) והיה השיר שמציין את המעבר מהעצבות והאבל של יום הזכרון לחזרה לשגרה ןלשמחה והחגיגות של יום העצמאות, איך ששמעתי את זה חשבתי על מה שכתבת פה. ובין הנשים ששרו שם במקהלה הייתה אחת שחייכה כל הזמן ונראתה ממש לא בפוקוס, וחבר שלי אמר - איך רואים שהיא לא יודעת על מה היא שרה... כנראה שאין לנו ברירה אלה להמשיך ולחיות את חיינו, אפילו שאיננו מבינים איך אפשר להמשיך כאילו הכל כרגיל, מבלי להיות עם אלה שלא יוכלו לשוב. אסנת

shtuty

New member
גם לי הוא התנגן בראש

במשך יום הזיכרון. בהחלט שיר מדהים. ואכן, השיר נכתב ע"י חברת קיבוץ בית השיטה, והוא נכתב על 11 בני הקיבוץ שנפלו כולם במלחמת יום הכיפורים (סיפור מאוד קשה). נעשה על הסיפור הזה סרט מאוד מעניין. (אני אכתוב את שמו שאזכר בו...)

למעלה