החיוך הראשון

החיוך הראשון../images/Emo9.gif

שלום , שמחה להצטרף. כמה זמן לקח עד שהפג שלכם חייך??? בראשונה אצלי-(1464 שבוע 30 ) היא חייכה בגיל 6 שבועות מתוקן . בשלישי - (958 שבוע 27 ) בגיל 6 שבועות ויומיים , אבל החודשיים וחצי בבית בלי חיוך כשכל דודה מעצבנת מנסה לסחוט חיוך ממנו ולי אין כח להסביר..אחרי החיוך הראשון שהוא כאילו איזה "אות" לבסדריות וקשר עם העולם , אני קצת יותר רגועה .(כעת הוא בן ששה חודשים כרונולוגי ושלשה מתוקן וצוחק צחוק מתגלגל ).מסתבר שגם שכבר יש נסיון בהורות לפגים זה לא מוריד מהלחץ .

הי ברוכה הבאה

פג ראשון ושלישי? ובאמצע לא פג? נשמח לשמוע קצת יותר פרטים. אני ממש לא זוכרת לגבי החיוך הראשון (גם היו כל כך הרבה בעיות עם עומר שזו בטח היתה דאגה אחרונה שלי). ה"דודות" בטח ימשיכו להציק לגבי דברים אחרים , אני מזמן הפסקתי להתנצל ולהסביר.

החיוך הראשון - כמה חיכיתי לו!

היי, אם היה משהו שממש הלחיץ אותי זה עניין החיוך הראשון. רונה חייכה בפעם ראשונה בגיל חודשיים וחצי (לא מתוקן) ועד אז אני ממש לא ישנתי בלילות, ולא, אני לא מגזימה, זה הטריד אותי ברמה כזו שעלו לי חרדות שהיא אוטיסטית, היא לא בסדר, למה היא לא מסתכלת לי בעיניים ומחייכת - אמא´לה איזה פחד!!!!!!!! אני חושבת שרוב החרדות שלי התנזקו איכשהוא סביב עניין החיוך. שגעתי את עצמי, את בעלי, חברות. ואז, בוקר אחד דיברתי איתה (כהרגלי) ואז היא הביטה לי עמוק בעיניים ו....חייכה!!!!!!!! אני ממש קפצתי משמחה, ורצתי לבעלי שהיה במקלחת, פתחתי את הדלת וצרחתי לו: "רונה חייכה!!!!" אין ספק שהחיוך הראשון זו אחת החוויות המדהימות שיש, בטח כשהיא באה באיחור, עם כל ההבנה שלי שרונה נולדה 7 שבועות לפני הזמן. היום, היא בת חמישה וחצי חודשים ומחייכת המון, וכל חיוך הוא קרן שמש קטנה.

מסכימה עם כל מילה

זו בדיוק ההרגשה שלי . כל החרדות שמנוקזות רק לאותו חיוך . למרות שעברתי את זה פעמיים , זה רק החריף בפעם השניה .וההבנה של תהליך לא עוזרת בכלל , כדברייך . שמחה לראות שאני לא לבד .

maloren

New member
אני לא יודע למה לצפות ולמה לא

מישהו, ואני לא זוכר מי, אמר לי שעד גיל חצי שנה החיוכים בם לא רצוניים לחלוטין. זאת ועוד, הוא גם אמר לי שעד גיל חודשיים שלושה לא קיים רפלקס החיוך. ילדתי היא בת 31 שבועות (9 שבועות לפני הלידה, הגיחה לאינקובטור בגיל 26 שבועות) ולפעמים אני רואה עיקול שפתיים וקרינה של אושר מסביב. אני לא יכול לחשוב שהיא מאושרת לראות אותי או לשמוע אותי כי זה קצת יהיה יומרני, ביחוד לאור העובדה שהיא עדיין עובר, אבל בכל זאת אין ספק שהיא חשה את נוכחותי ברמה זו או אחרת. השאלה היא האם היא באמת כבר מסוגלת לחייך? יש השערות?

דבורי

New member
חיוך של אושר...

גם בחיוכים הראשונים, ה"לא-רצוניים" (אני קוראת להם חיוכים פנימיים), מבטאים משהו. איזשהו אושר או סיפוק פנימי. אבל רק בגיל ששה שבועות יש חיוך שמופנה לעולם, או יותר נכון למישהו ספציפי בעולם. גם אני הייתי אחוזת חרדות שבצלאל שלי אוטיסט (יש לי אחיין ובן של חברה עם "מרכיבים אוטיסטיים"). על נעמה לא חששתי, גם בגלל שהיא בת ואצל בנות זה יותר נדיר, וגם בגלל שמיד מההתחלה היא יצרה קשר עין מצוין. אבל עד שבצלאל חייך חיוך אמיתי, בגיל ששה שבועות מתוקן, פחדתי. עכשיו הוא מחייך המון, חיוך זורח.

maloren

New member
לפחות

לפחות ממה שאת כותבת הבנתי שאם משהו אומר שישה שבועות הוא מתכוון לשישה שבועות מתוקן. אז עכשיו אני יודע להגיד שאנחנו במינוס 8 וחצי.

מלורן, בגיל חצי שנה, לא רק שהחיוכיי

הם רצוניים וחבורתיים, אלא גם יש אפילו צחוק! את יכול להיות בטוח שהעוללית שלך מרגישה אותך, מכירה אותך, ושמחה שאתה מגיע!!! אם מערכת השמע של עובר "עובדת" כבר בשבוע ה-22 אז קל וחומר שבשבוע 31 (וגם 26), היא מתפקדת. אצלינו, האחיות תמיד אמרו שנשים לב איך נוריאל מגיב לקולות שלנו. החיוך הראשון של נוריאל היה סביב גיל חודשים וגם עבורי זאת היתה התרגשות רבתית. כמובן שאח"כ הוא לא חזר על זה, אלא אחרי כמה ימים ארוכים ארוכים.

למעלה