החידון השבועי

החידון השבועי

והפעם במסגרת החידון,נעלה ניגון איטי ומרגש. ונשאל כמה שאלות.ראשית לאיזו חסידות שייך הניגון? לאלו מילים שרים אותו? במקור חסידות מסוימת לקחה "בעלות" על הניגון אבל הניגון הוא לא שלהם(זה רמז קטן) ושאלה אחרונה.האם נתקלתם פעם בניגון הזה בחתונה או בשמחה יהודית אחרת
נ.ב. הקובץ קצת גדול מהפעם הקודמת.נא להתאזר בסבלנות עד שהוא יורד למחשב

liat ליאת

New member
סתם השערה - אולי חב"ד?

בניגוד לפעם הקודמת, הפעם זו השערה בלבד כי אני ממש לא מכירה את השיר וממילא גם לא יודעת לאילו מילים שרים אותו

חצי תשובה../images/Emo13.gif

אכן חב"ד "אימצו" את הניגון.הניגון במקור הוא לא שלהם:)

פראזניק

New member
חב"ד

מופיע בסדרת "ניח"ח" - ניגוני חסידי חב"ד. (אם כי איני יודע אם המקור הוא שם או שהם "קירבו" את הניגון.)

חב"ל ? ../images/Emo10.gif

אבל אין לי שמץ של מושג. זה נרשם לחובתי, ר' איש, באיזשהו מקום ? המנגינה והביצוע יפהפיים.

האמן לי בן אהרון

שגם אם נרצה, לא נוכל לרשום לחובתך אף פעם שום דבר
על המחמאות

אכן ר' פראז

אבל הניגון הוא ממש לא שלהם.הם גם אימצו את "הנה מה טוב" הניגון המירוני
עוד מעט ר' פראז יבוא לפו חבדניק ויראה לנו מה זה:))))תמיד הם באים כשצריך להגן על עניני החצר. אבל אתה יודע שאין לנו חלילה משו נגדם.במקרה דנן הניגון נלקח מחסידות אחרת. ומעניין לעניין באותו עניין. כשהאיש הישיש היה צעיר לימים משהו כמו לפני 18 שנה,אחותו היחידה התארסה בשעטו"מ עם בחור מישיבת פוניבז' באירוסין ישבו השמנה והסלתא של הישיבה המעטירה.אחרי ששברו את הצלחת הם התחילו לשיר את הניגון הנ"ל.הם אמרו לי שזה ה"מארש של פונביז'".אני אז לא אמרתי כלום כדי שלא יהיה שמח

פראזניק

New member
הנה מה טוב

כששמעתי את זה בניח"ח ובשאר מקומות חב"דיים, חשבתי שאולי הם אימצו אותו משום קטע האימפרוביזציה שהם הוסיפו שם (במקום הסלסולים הקלרינטיים שמופיעים בורסיה המירונית של הניגון).

ora11

New member
ערב טוב וסוף טוב הכל טוב

תפוז החליט או שהמחשב שלי לא נתנו לי להכנס לפורום. מיותר להגיד שהניגון מקסים ומהנה אבל אני ממש לא בקיאה איזה ניגון שייך לאיזה חסידות sorry . ואולי תתן פרס גם לאלה שלא עומדים במבחן?סתאאאם.

למעלה