החידה היומית.

החידה היומית.

זה כבר הפך למדור קבוע. צור משלם לי על זה. אז השאלה היום - מה לגברת על האופניים ולתעופה??

תשובה חלקית

בשמות אני לא טוב, אבל זה נסיון לבצע טיסה באמצעות הנעת פרופלור על ידי סיבוב דוושות, כמו באפניים. הצליח, אבל זה (א)מעייף מאד (ב)סיבוב הפרופלור באמצעות דוושות המונעות על ידי רגלי אדם לא מספיק מהיר על מנת ליצור מספיק כח שימשוך את המטוס בתנועה אופקית בכדי שיווצר מספיק עילוי. לכן, לא טסו גבוה (אולי שניים שלושה מטרים מעפ"ש) וגם לא טסו רחוק.

ארזS

New member
תשובה אפילו פחות חלקית...

זה לא אופניים. זה כנראה איזה סוג של אז"מ או משהו דומה. נדמה לי שראיתי משהו כזה באויר באיזור נתניה לפני זמן מה.

פרוייקט "איקרוס"

זהו מטוס מונע אדם שפותח במטרה להוכיח יכולת טיסה של מטוס המונע בכוח רגליו המדוושות של אדם. נתיב הטיה שנבחר היה מהאי (שאינני זוכר את שמו) שממנו נימלטו דדאלוס ואיקרוס לכיוון יוון. המטוס עשוי חומרים מרוכבים ומשקלו הכולל (לפני כניסת האדם) היה כמה ק"ג בודדים. להטסתו נבחרו שני אלופי רכיבה על אופניים בעלי מידות גוף קטנות במיוחד. אחד מהם היה רוכב יווני. מאחר והמתינו לתנאי מזג אויר טובים ומאחר ו"הטייס" היה צריך להיות בכושר של מאה אחוז, החליפו כל יום בין הטייסים שהיו בכוננות. רצה הגורל והרוכב היווני "זכה" להיות זה שטס בפועל ביום המתאים. הטיסה החלה כשורה והכל התנהל על פי התכנית עד שכעשרים שלושים מטר מהחוף, גזירת רוח שברה את הכנף הדקה והשברירית והטיסה לא הושלמה. אגב, בין המועמדים להטסת המטוס היתה אישה וכנראה היא זאת המצולמת. אריאל

אריאל, מה זה הפרויקט הזה?

לא מוכר לי. חיפשתי במקורותי - יש המון פרויקטים שקראו להם איקרוס מה שקשור לתעופה= מצאתי פרויקט אחד שסטודנטים ניסו לבנות לווין ופרויקט שני הקשור למצנחי כנף. לצערי אינני מכיר פרויקט כמו זה שאתה מזכיר - אנא הפנה אותי לעוד חומר בנושא. בכל מקרה זה לא הפתרון.

פרוייקט איקרוס

הכתבה שודרה בטלויזיה בערץ שמונה לפני מספר שנים. גוף המטוס היה שקוף "דלת" הכנסה נראית בדיוק כמו זו המופיעה בצילום. גם הקורה האנכית המחברת בין "תא הטייס" לבין הכנף, והעשויה חומרים מרוכבים דומה בצורה מדהימה למה שמופיע בצילום. ומאחר וגם בצוות המועמדים הייתה אישה, הנחתי כי זהו המטוס. המחקר נעשה באוניברסיטה בקליפורניה והם החליטו לבצע את הטיסה דווקא ביוון על שום ההקשר ההיסטורי. מעבר לזה (ובגלל זכרוני המוגבל) איני יכול להביא עוד פרטים. מצטער. אריאל

טוב. מצאתי!

ראשית, שם הפרוייקט "דדאלוס" (ולא איקרוס כפי שכתבתי). אתר המביא את סיפור הטיסה ניתן למצוא: http://www.dfrc.nasa.gov/gallery/photo/Daedalus/HTML/EC87-0014-8.html אריאל

eli eagle

New member
עד כמה שזכור לי... ../images/Emo4.gif

הוא או היא מטיסים מטוס מצופה ניילון מבוסס קל-קר (עד כמה שזכור לי) מונע דוושות שמסובבות פרופלר ניילון, וחצו עם המטוס הזה את תעלת למאנש בגובה של שלושה מטרים מעל פני הים. למטוס מוטת כנף פרופורציונלי לדאון. היתה בעיה שלא נתגלתה בטיסות הניסוי, בגלל אורך הטיסה הצטברו אדי זיעה בתא הטייס. בקיצור זכור לי זה שהצליח. האם אני הצלחתי לזכור נכונה?

במאמצים משותפים פתרתם

כל אחד זכר משהוא וביחד כמעט הגעתם לפתרון. זהו ה- GOSSAMER ALBATROSS פרויקט שנעשה ע"י NASA - DUPONT בסוף שנות ה-70. מטרתן העיקרית היתה לתכנן מטוס המונע ע"י אדם. DUPONT נתנו את החומרים וNASA את התכנון. המטוס הצליח אכן לחצות את תעלת תלמנש בטיסה אחת ללא הפסקה בגובה 2-3 מטר.

במאמצים משותפים פתרתם

כל אחד זכר משהוא וביחד כמעט הגעתם לפתרון. זהו ה- GOSSAMER ALBATROSS פרויקט שנעשה ע"י NASA - DUPONT בסוף שנות ה-70. מטרתן העיקרית היתה לתכנן מטוס המונע ע"י אדם. DUPONT נתנו את החומרים וNASA את התכנון. המטוס הצליח אכן לחצות את תעלת למנש בטיסה אחת ללא הפסקה בגובה 2-3 מטר. קישור אחד מיני רבים http://www.dfrc.nasa.gov/gallery/photo/Albatross/

למעלה