החידה הבלשית

bagman

New member
החידה הבלשית

בכל ספרי הארי פוטר, ניסיתי לפתור את החידה המרכזית. כל פעם ללא הצלחה. אני לא אכתוב מה היו החשדות שלי כי זו הודעה שמיועדת לציבור הרחב אבל אני אכתוב. מה זה מעניין אותי לדעת אם מישהו היה מספיק ג ב ר (א ש ה) ופתר חידה אחת מיתוך הספר לפני שפתרו אותה בשבילו? גם היה נחמד ומצחיק לדעת מה היו החשדות שלכם? רק אל תשכחו להודיע למי שעדיין לא קרה את הספר שעליו אתם מדברים

bagman

New member
החשדות שלי בפוטר 1,2

טוב קודם כל בראשון הייתי בטוח שזה סנייפ. הקטע של המלמול במשחק קווידיץ קנה אותי לגמרי. חשבתי שגם פילץ` מעורב בעסק (חבש את רגלו של סנייפ). גם הקטע ביום כל הקדושים שסנייפ ישר רץ למסדרון... אבל בסוף- קווירל! האמת התחלתי לחשוד בו כי בכל זאת כששמענו אותו מדבר (אל וולדמורט) אז הארי לא שמע רגלים יוצאות. בסך הכול לא ממש ציפיתי לסנייפ אבל קווירל ממש ממש לא היה ברשימת החשודים. בשתיים חשבתי שהמפלצת עשתה הכול לבד. למה היא צריכה מישהו שישלוט עליה בכלל? והעובדה שדובי אמר שזה לא וולד די הורידה לי אותו מהמחשבות. ציפיתי אבל למפלצת ענקית כזאת אה? חומה עם פרווה ובילתי נראית וככה היא הולכת במסדרונות. שובו של וולדי היתה הפתעה גמורה. אני בכלל חשבתי שאם מישהו רשע כאן זה חייב להיות לוקהארט. הוא פשוט היה מעצבן מדי להיות טוב.

bagman

New member
החשדות שלי בפוטר 3

זה היה ספר מדהים! אף אחד שלא קרא את הספר לא קורא כאן עכשיו נכון? טוב אז: וואו. לסקברס, הדמות שהכי לא הסתכלתי עליה, היה חלק בהכל! אני בכלל לא חשבתי על אנימגוסים אבל הכלב וקרוקשאנקס שהארי ראה אותם מהחלון החשידו אותם במקצת. אני חשבתי שיש איזו וועידה של סיריום הרשע יחד עם עוד חבר ואלו היו חיות המחמד הרשעות שלהם. איך שקרוקשנקס כל הזמן ניסה להתקיף את סקברס..מממ הוא נראה כאילו השתילו אותו בחנות ואולי המוכרת היתה שותפה בעסק! גם חשבתי שמישהו רע מנסה להרוס את הארי עם קסמים ובגלל זה הוא כל הזמן רואה את הגרים כאילו הוא כל רגע עומד למות. כשהגיע הרגע בו סיריוס לקח את רון אל תוך הערבה והארי והרמיוני הלכו אחריוהייתי בטוח שזו מלכודת וקרוקשנקס רשע (הוא הרי עצר את העץ לא?). ואז כשגילינו שסיריוס הוא טוב והארי ראה את ``אביו``, חשבתי שהאבא באמת חי ועזר לסיריוס. נ.ב בלי קשר, נכון עניין מכונת הזמן היה מדהים? איך הסופרת חשבה על כל האירועים שישתלבו: איך כשהרמיוני והארי בורחים לארון המטאטים מפני עצמם הם עושים רעש ואם מסתכלים אחורה בספר כתוב שהשלושה בגלימת ההיעלמות שמעו שני זוגות רגלים ודלת נסגרת. מדהים! ואיך שהשלושה חוזרים מהבקתה של האגריד, שומעים חבטת גרזן ואת האגריד מילל. הם חושבים שבאקביק מת בעושד שהוא ניצל... מעניין מה היה קורה אם הם לא היו משתכנעים שהוא מת...

Padfoot

New member
הגאונות

זהו... זה סופי ג`יי קיי היא גאונה ספרותית אני לא הצלחתי אף פעם לנחש מה יקרה בסוף והיא מצליחה להפתיע אותי כל פעם מחדש J.K-- you`re amazing!

bagman

New member
החשדות שלי בפוטר 4

אם לא קראתם את 4 לא להמשיך!!!!! זהו נמאס לי! אחרי שהופתעתי בכל שאר הספרים החלטי לקחת את עניין הבילוש ברצינות! אני אדע מי האיש! אני אפתור את החידה סוף סוף! אני יודע מי העוזר הנאמן בהוגוורטס! זה לודו בגמן! מה לא? שיט! אחרי לילות ללא שינה של יצירת גרפים, שינונים והשערות נפלתי שוב בידי גק רולינג הנהדרת. בהתחלה חשבתי: יופי כבר מגלים הכל. אני יודע את שם הנרצחת, אני יודע איפה וולדמורט מתחבא (הבנתי לפחות את מי הוא הרג כשהוא היה ילד) והכול קלי קלות. זהו שלא... הקטע עם החבר הנאמן- חשבתי שזה מישהו שעובד בבית ספר לפחות 13 שנה.. זהו שלא חשבתי שמכיוון שפתאום הדמות של אבא דיגורי נכנסה לתמונה והוא זה שמצא את ווינקי הוא רשע... זהו ששוב לא חשבתי שקראוץ` (שמתם לב שהפירוש של קראוץ` זה מפשעה?) הוא רשע כי ווינקי לא יכלה לעשות הכל לבד וחשבתי שמי שגנב את השרביט של הארי היה או לודו או קראוץ`. אפילו חשבתי על האפשרות שמי שהעלה את הדרק מרק היה מכשף טוב שרצה להפחיד את קהל הרעים או שזה היה לוציוס מאלפוי. זהו שלא האמת קצת חשדתי במד - אי אבל אחרי מה שהוא עשה למאלפוי והעובדה שדמבלדור בוחר את חבריו היטב, הייתי חייב להניח לו. פוליג`וס... איך לו חשבתי על זה. הרי תמיד בכל ספר מוזכרים כמה מושגים חדשים וישנים כדי שנבין מה קרה. בדרך כלל המושגים היו קשורים לאירועים עלילתיים כמו: פוליג`וס, פורט קי, ענקים. הציונים שבאגמן נתן להארי (10?) והעובדה שהוא כל הזמן עזר לו בתוספת העבר הפלילי הקל שהיה לו החשידו אותו מעל לכל ספק או שלא. אני לא מבין איך היינו אמורים לנחש שזה קראוץ` הצעיר? הרי אמרו שהוא מת.. אני נכנע בספר הבא אני רק קורא ולא מתעסק עם חידות...

2K שי

New member
החשדות שלי...

קודם כל כל הכבוד לבאגמן שדואג לכך שמי שלא קרא עדיין את אחד מהספרים שהספר לא יתקלקל לו. מי שלא קרא את הספרים-הראשון,השני,השלישי שלא ימשיך לקרוא! בספר הראשון חשדתי גם אני בסנייפ ובספר השני עד לרגע האחרון לא היה לי מושג מיהו היורש של סליתרין. בגלל שבטעות קראתי הודעה של מישהו פה בפורום גיליתי שפיטר פטיגרו היה הבוגד ובגלל בספר השלישי לא היתה לי כל חידה לפתור. שי

למעלה