החטא ועונשו

טיףטף2

New member
החטא ועונשו

לאחרונה החלה ממש הידרדרות בעולמי הרוחני
בהתחלה הפסקתי עם מנחה אח"כ ערבית ואז קריאת שמע שעל המיטה..
זה הוביל גם להפסיק לומר ברכות השחר,טלית תפילין ולהוריד את הציצית.
שישי שעבר הייתה מסיבה מאד גדולה לכבוד פורים בליין בריטני ביצ'
מי שפה מכיר אותי יודע כמה אהבתי לבריטני עצומה וגדולה ובשנה ו-7 חודשים שאני שומר שבת חיללתי פעם אחת שבת בגלל שהייתי נוכח בהופעה שלה בשבת...
אחת למספר חודשים מתקיימת מסיבה של בריטני בת"א,אבל כי זה בד"כ בשישי בערב וויתרתי על המסיבה
אבל פורים אחרון התעקשתי להיות במסיבה הזו ואפילו גררתי חבר לשם.קולטים?גרמתי לאחר לחלל שבת!
ישבנו מחוץ למועדון ושתינו,הכרנו עוד חבר'ה,אח"כ הצטרפו עוד כמה אנשים שאני מכיר בערך וגם איתם שתינו
ומה שקרה זה ששתיתי כנראה יותר מידי...
התור הארוך,הדחוס והנוראי רק הוסיף לי בחילות,ביקשתי מחבר שלי שיחזיק אותי כי אני לא מצליח לעמוד
ובחלוף הזמן האלכוהול התחיל לעלות ולעלות עד שבסופו של דבר מצאתי את עצמי מרוח על הריצפת השירותים במועדון מקיא את הנשמה ומאבד הכרה לכמה רגעים.
זה היה הערב הכי סיוטי בחיים שלי,לא הצלחתי ללכת למונית שתיקח אותי הביתה ולא הפסקתי לבכות על המצב בו אליו הגעתי.
ולמעשה,המסיבה שחכיתי לה אין ספור זמן ושעלתה לי 80 שקל לא יצאה אל הפועל...שלימתי כרטיס וכעבור שניה יצאתי ממנה כי לא חשתי בטוב.
חזרתי הביתה עם בכי שלא פסק גם כל השבת כי שנאתי את עצמי שהבאתי תעצמי למצב שפל בו אני זקוק שאחרים יחזיקו אותי בכדי שאצליח ללכת...
כעסתי על ה', שיאללה כולה פעם אחת לחלל שבת.מה קרה?כולם שם חיללו שבת!
ואז ביום שני ראיתי תמונות מהמסיבה וראיתי את הבחור שאני דלוק עליו,כלכך שמחתי ואפילו הודותי לה' שהוא גרם לי לחזור הביתה עקב האלכוהול
והעיקר לא לפגוש פנים מול פנים את הבחור ההוא,כי זה היה ברור שאם הייתי רואה אותו זה אותו תסריט-בכי,בכי,בכי..
אז כנראה שהכל לטובה...כי עדיף כאב פיזי מאשר כאב נפשי.

מצוות ואמונה

אצלי זה היה שונה. האמונה שלי התערערה הרבה לפני שהפסקתי לקיים מצוות תפילה, ציצית, תפילין, שבת, כיפה.
המשכתי מתוך אינרציה לקיים את המצוות הנ"ל, גם כשהייתי משוכנע שהן לא נדרשות. רק כשהגעתי לקנדה היה לי האומץ להפסיק לקיימן.
העונש שקבלתי הוא... גלות של עשרות שנים.

avitano

New member
תרשה לי להיות קצת קשה איתך

אבל אל תאשים את אלוהים תאשים את עצמך

ולא כי חיללת שבת
אלא כי שתית בלי לחשוב

הרי אם לא היית שותה כל כך הרבה לא היית מגיע למצב הזה נכון?
איך אלוהים אשם בזה?
זו בחירה שאתה עשית

אני לא מעודד חילול שבת
זו בחירה שלך והחלטה שלך
לפעמים אחרי שמחללים שבת מרגישים רע ועושים תשובה
גם לי זה קרה

אולי זה יצא לטובה, לך תדע מה היה קורה אם היית נשאר
ואולי זה לא, אבל לפחות למדת מזה משהו

קח ממה שהיה את הדברים הטובים, גם ניסיון מר זה דבר טוב
ותזכור שגם לאלכוהול יש גבול :]

דברים יפים

במידה והשתיה חד פעמית, קורה. לומדים שזה לא כיף לשתות.

אם היא קבועה ובאה להקל או לברוח מהתמודדות עם דברים, אני חושב שצריך לפנות לבעל מקצוע.

בקשר לחטא ועונשו, אתה הוא שבחר לשתות כך שקשה לראות כאילו הוענשת שלא לומר אם מעז יצא מתוק אז בודאי שעונש לא היה כאן.

בכל אופן, שמור על עצמך.

טיףטף2

New member
צודק

אני תמיד נזהר
ומידי פעם יוצא לנו להחליף שלום שלום ובטח אתה שם לב שאני סחי לגמרי כי אני נמנע כמה שיותר מאלכוהול
ואני בהחלט אשם במה שקרה,פשוט שתיתי יותר מידי בהסח דעת.
כנראה שלא הבהרתי את עצמי בזה שעד אותו יום שני שראיתי תמונות מהמסיבה
התבאסתי שה' לא מנע ממני להגיע למצב אליו הגעתי,אבל בשני האחרון הבנתי שהכל לטובה והודתי לה' על שגרם לי לחזור הביתה מוקדם בהרבה מהצפוי
העיקר לא לפגוש את אותו בחור...

Nחמן

New member
כדאי להיזהר

ולא כדאי לבוא בטענות אל הקב"ה. הקב"ה נתן לנו בחירה חופשית. רוצה, אתה יכול להיות חילוני לגמרי ולפרוק מעליך כל עול, רוצה, אתה יכול להיות חרדי קנא ולהקפיד על קלה כעל חמורה, ואם אתה רוצה, יכול אתה לעשות ככל העולה על רוחך.
שתייה במידה מועטה איננה מזיקה. המקסימום, שהרשיתי לעצמי לשתות מאז ועד היום הוא כוסית קוניאק בחוזק 40 אחת לכמה חודשים או שנים באמירת "לחיים". ואף זאת ביחד עם טעימת דבר מתוק כדי להפיק מעט את החריפות. בפורים אני מקיים מצוות "חייב איניש לבסומי... (ולא לאישתכורי) באמצעות כמה כוסות יין, שגורמים מעט לזחיחות ולרצון להירדם אבל בשום פנים ואופן לא עד כדי שכרות. זו אינה דרך התורה וגם לא דרך בני אדם.

|נצלש| משהו, שלא קשור אליך ולא אל אף אחד אחר. מצאתי באתר הבדיחות הישאלי:

אדם אחד נכנס לפאב וקלט בלונדינית יושבת ליד הבר, שותה מרטיני ומביטה עליו. הוא ממהר להתיישב לידה ומורה לברמן: "תן לה כל מה שהיא רוצה, החשבון שלה עליי!"
לאחר שעה ארוכה שישבו ונהנו יחד התאהב הבחור ופנה אל הברמן באושר: "חשבון בבקשה! אני ואשתי לעתיד הולכים לתכנן את החתונה!"
הברמן הגיש לבחור את החשבון ופניו של הבחור חפו. החשבון הראה סכום בסך אלף שקלים!...
"אלף שקל???" זעק הבחור. "הגברת שתתה בסך הכל שלוש משקאות!"
"אדוני!" השיב הברמן, "אשתך לעתיד הזמינה לפניך ארבעה גברים שונים לארוחה. כולם נמלטו ברגע שהבחינו שהיא גבר"... :-D :-D :-D

Nחמן

New member
טיף טף יקר!

ניכר בך, שההודעה יצאה מהלב. אולי היה ראוי להשיב לך בפרטי אבל כיוון שממילא העלית את הדברים, אני משאיר לשיקולך את ההחלאה, אם לפנות אליי בעניין זה או להמשיך במסגרת הפורום.
על כל פנים התשובה היא עבורך אישית ואין ללמוד ממנה לגבי שום אדם אחר.
קורה, שאדם חוטא. אינני בקי ב"החטא ועונשו" ועל כן אזהר מלהצביע על כיוון רוחני כלשהו. אני עצמי נפצעתי בתאונת דרכים ועברתי שנה של סבל גם מבלי שחיללתי שבת. למה? לה' פתרונים. הרב יעקב חי יוסף שליט"א סובל ממחלה קשה. למה? לה' פתרונים. השכל שלנו לא מגיע לאפס קצה היכולת של הקב"ה לשפוט אותנו לאו דאוקא בשל מעשינו הרעים אלא בשל עוונהות הדור או משום שכך הסדר בעולם. התפקיד שלנו הוא לעבוד אותו באמונה מבלי לשאול שאלות, שאין לנו עליהן תשובות.
אם אפשר לומר, שחיללת משהו, אזיי נראה לי, שיום הפורים - החג הכי שמח בשנה - חולל על ידך הרבה יותר מאשר חילול השבת.

עכשיו תשובה. כל מה שאכתוב הוא על דעתי האישית בלבד. אם תרצה, תקבל, ואם תחליט לשוב בדרך אחרת, תבורך כפי שאתה.
ראשית - אין לך אדם שאינו נופל לפ]עמים בעבירה. לפעמים בלשון הרע, לפעמים בשנאת חינם ובעוד מרעין בישין, שאפילו איננו חולמים עליהם. הכלל: עבירה גוררת עבירה ומצווה גוררת מצווה. לכן "סור מרע ועשה טוב". דבר ראשון: חזור לעצמך. תנסה לשכוח ממה שעבר עליך ולהתחיל עכשיו מחדש. תקום כל בוקר מוקדם ותאמר בשמחה את תפילת השחר עם הקרבנות, תשתדל להתפלל במניין שחרית, מנחה וערבית. זה הבסיס לחזור למה שהיית. אל תחשוב על העבר אלא על העתיד. "במקום שבעלחי תשובה עומדים, אפילו צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד".
שנית - תשתדל לקבל את השבת מבעוד יום בשמחה. התרחץ לכבוד שבת, לבש בגדים נקיים לכבוד שבת ולך בשמחה לקבלת שבת ולשירת "לכה דודי". האמן לי, שאני מתגעגע לימים, שבהם הייתי מתפלל "קבלת שבת" עם הספרדים. "קבלת שבת" של קרליבך אולי מתקרבת אליה אבל בשום אופן לא תשווה לה. מבלי לפגוע בזכרו של קרליבך ז"ל המסורת הספרדית קדמה לו בהרבה. שבת בבוקר השתדל להתגבר כארי לעבודת הבורא, לומר תפילת השחר וקרבנות, ואם תרצה, תוכל לטעום משהו לפני התפילה (פרוסת עוגה עם כוס קפה או תה). לפני מנחה השתדל לומר את פרקי "ברכי נפשי" ו"שיר המעלות" בחורף או ללמוד פרקי אבות בקיץ. לך בשמחה לתפילת מנחה ועם צאת השבת התפלל ערבית בנחת, חזור הביתה להבדיל על הכוס ועל הנר.
שלישית - השתדל למצוא לך מסגרת מתאימה, שתוכל ללמוד בה לפחות שעה אחת כל יום. דווקא לספרדים יש הרבה מסגרות קלות ואני בטוח, שלפחות אחת תתאים לך. אם תרצה לדעת יותר, פנה אליי במסר.
רביעית - הקפד לברך לפני האוכל ולאחריו וגם לאחר יציאה מהשירותים. זה יעשה לך טוב על הלב.
חמישית - השתדל להרבות בצדקה כפי יכולתך. עם זאת חשוב לדעת, שרוב העניים פושטי היד בימינו מוחזקים כבטלנים, אך הדבר אינו פוטר אותך מחובת צדקה. הקצב לעצמך סכום יומי, שאותו אתה יכול בגבולות שבין 0.50 ש"ח עד 1 ש"ח לכל פושט יד. מי שיבקש ממך יותר, אל תיתן לו. רק אם ביכולתך לתרום מעבר לפרוטות הללו, כדאי להתחבר לכמה מוסדות מוכרים וידועים ולתרום להם בצורה מסודרת. הכסף יגיע הרבה יותר מהר לאחה, שזקוקים לו באמת. השתדל להרבות גם במעשים טובים. פנה מקום באוטובוס לזקן/ה, לנכה או לאשה בהריון או לאשה הנושאת תינוק בזרועותיה. אם תראה בדרך אדם (או אשה) מבוגר נושא סל מהשוק, השתדל לעזור לו לסחוב את הסל לביתו (אם אינך ממהר למצווה אחרת). אם תראה ילד או ילדה מבקשים לחצות כביש סואן, אל תתבייש להושיט להם יד ולכוון אותם בזהירות לחצות את הכביש בבטחה ביחד אתך. אם יש לך אפיק התנדבותי, שקרוב ללבך, השתדל להתנדב בו לפחות פעם בשבוע. אשמח למסור לך מידע נוסף בעניין זה.
שישית - מסיבות. כל אדם צריך לוותר בחייו על המון דברים. עצם זה, ששילמת בעד כרטיס למסיבה ולבסוף לא זו בלבד, שלא נהנית ממנה, אלא עוד קרה מה שקרה, אומר דורשני. אין עוד מסיבות עם שתייה לא במוצאי שבת וקל וחומר לא בליל שבת. בליל שבת השתדל ללכת לשירת ה"בקשות" ולהתבסם מהשירה הספרדית. אין לך עונג שבת גדול מזה. לאחר מכן תחזור הביתה במצב רוח מרומם וזה יחזק אותך להתעורר למחרת לתפילה בשעה מוקדמת. לגבי מסיבות אחרות השתדל לבחור אירועים צנועים יחסית. יש היום ב"ה תיאטרון יהודי נהדר (ממליץ מאוד על השחקן גולן אזולאי בהצגה "רוקד בין שני עולמות"). עם זאת, אם קשה לך בלי מסיבות, השתדל להצטמצם עד למינימום.
ומה לגבי פורים? פורים כבר מאחורנו ואת הנעשה אין להשיב. למסיבה, שאליה הלכת אין קשר ולו הקלוש ביותר לפורים. פורים חל השנה ברוב חלקי הארץ ביום חמישי ונמשך עד לצאת הכוכבים ואילו בירושלים ובערים מוקפות חומה מימות יהושע בן נון חל פורים השנה ביום שישי. כדי לא להגיע לידי חילול שבת תיקנו לסיים את מצוות קריאת המגילה, מתנות לאביונים ומשלוח מנות בשעה מוקדמת בבוקר ולהתחיל בסעודת פורים לפני חצות כדי להספיק לנוח מעט מן היין ולהיכנס לשבת מתוך "דשנים ורעניים יהיו". מועד סיום החג במקומות אלו היה שעת כניסת השבת. כמובן לא היה איסור להמשיך את השמחה גם בליל שבת (וכך נהגו בישיבות) אולם לא מעבר לכך. בלי תחפושות ובלי שתייה. רק שירים וריקודים. אין מצווה להשתכר בפורים אבל על כך כדאי לכתוב בשנה הבאה.

אני מאחל לך, שתתחזק באמונה ובעשייה, ושיימלאו כל משאלות לבך לטובה.

באהבה |לב|

נח

גנימדס

New member
אתה מודה שאתה אוהב את שיריה של בריטני ספירס?

רק על זה מגיע לך עונש מלקות.

למה לא חללת שבת על משהו נורמלי? כמו מישהי עם קול שלא ניזוק מסיגריות כבר בגיל 18?
או מישהי שממש מסוגלת לשיר ולא רק לדקלם ?

גם אם אני הייתי מגיע לערב משיריה של בריטני ספירס הייתי מקיא את נשמתי בשירותים, גם בלי אלכוהול. מספיק שאטמי האוזנים לא היו עובדים כמו שצריך והיייתי מייחל להגיע למצב של חוסר הכרה , רק כדי לא לשמע אותה מזייפת וצורחת את כל ה"שירים" שלה שכולם דומים אחד לשני .

אני מציע לך לחזור בתשובה שלמה, ולשרוף את כל החמץ הבריטניאי שיש לך בבית, רק ככה יתכפר לך בשמים ותוכל לפתוח דף נקי וחלק .

או במילים אחרות:
תנסה להקל קצת על עצמך.
תוריד בשתיה, כנראה שאתה רגיש לאלכוהול

ואם באמת מפריע לך שאינך מתפלל ערבית- אתה תמיד מוזמן לקחת סידור ולהקדיש לאלוהים תפלה , אפילו עכשיו.
אם משהו באמת מציק לך- תפעל לשנות אותו.
ואם הוא לא מפריע לך,....מה טוב.

למעלה