החזר מס משכר לימוד

avieyal

New member
החזר מס משכר לימוד

שלום הייתי מעוניין לדעת האם ניתן לקבל החזר שכר לימוד ממס הכנסה לאחר ששילמתי את לימודי לתואר שני במנהל עסקים. א. הלימודים ממומנים על ידי במלואם ב. במקביל ללימודים אני עובד קבוע במשרה מלאה ג.לעבודתי ולנושא לימודי יש קשר ד. הלימודים הם בשלוחת חו"ל זרה , בישראל תחת רישיון המל"ג והכרת מ. החינוך ה. את שכר הלימוד שילמתי מראש במספר תשלומים אשר נפרעו מכבר במלואם

אמיר72

New member
כל יומיים אותה שאלה ... ../images/Emo6.gif

סעיפים א, ב,ד,ה - לא רלוונטיים ולא משנים כלום לסעיף ב' - כל השאלה היא האם הלימודים הן רכישת יתרון מתמיד (ואז הן לו יוכרו) או שהם בבחינת שמירה על רמה (ואז עקרונית יש להתירם). המטרה שלך - לנסות ולהוכיח שזו שמירת רמה. הסיכוי - אפסי, אבל תתיעץ עם רו"ח לפני.

mstern

New member
מה שחסר פה

וזה הכי חשוב, מה המקצוע שלך? אם, כפי שאתה טוען, יש קשר בין המקצוע והלימודים, צריך לבדוק כדאיות הגשת דוח. אני הגשתי לאחרונה כמה דוחות כאלו ללקוחות ומחכים לתשובת מס הכנסה. לדעתי כדאי לך לפנות ליעוץ.

שיר ורד

New member
מהתשובות הקודמות תוכל להבין

שמס הכנסה לא מכיר בלימודים לתואר אקדמי כהוצאה לצורך הכנסה. אם תוכל להוכיח (באמצעות קבלות או אישורים מהמוסד בו למדת) שהתשלומים לא היו לשם קבלת תואר, אלא כל תשלום כיסה קורס ספציפי ותוכיח גם שהידע שנרכש בקורסים חיוני לעבודתך השוטפת ולשמירת מעמדך המקצועי, יקל עליך לקבל הכרה (לפחות בחלק מהתשלומים) בהוצאה מוכרת.

למעלה