החזר כסף מקופ"ח

גולי25

New member
החזר כסף מקופ"ח

אני שייך לקופ"ח לאומית אני מעל גיל 18. יש החזר כסף על טיפול אצל קליאי תקשורת? ובכלל יש קלינאי תקשורת שעובדים עם הקופה , צריך הפניה לזה? מהי הפרצודורה?

shuky63

New member
כל קופה וההתיחסות שלה.הם מבחינתם מעדיפים

לשלוח אותך לקלינאים שלהם כי זה יותר זול להם,רק שהקלינאים שלהם לא תמיד מבינים בגמגום. ההתיחסות בחוק בריאות ממלכתי אומרת שאפשר לקבל החזר בסכום שלא יעלה על חצי מעלות הטפול האינטנסיבי בהדסה כלומר כ3000 שקלים .בפועל אם אתה עושה טפול אחר זה עיניין של מלחמה ועמידה על המקח.

גולי25

New member
ואם אני הולך לקליאי פרטי

הם מכירים בכל אחד או שרק במי שעובד איתם? כשדיברתי איתם הם אמרו לי שהם מחזירים כסף עד גיל 18 או עברתי אירוע מוחי נראה לי שזו היית פקידה שלא מבינה בנושא כל כך.

הם מתנערים מאחריות!

כמו כל קופ"ח עד שאתה מביא להם הוכחה שהיית בטיפול ושאהת צריך החזר! אל תאמין לדברים האלה! גם לי אמרו את זה הרבה פעמים.. כשהייתי ילדה אמרו לי אנחנו נותנים החזר רק מעל גיל 18 או 21 ועכשיו כשרציתי לעשות עוד טיפולים אמרו לי לא, עכשיו כבר אין החזרים לדברים כאלה, היית צריכה לבקש לפני.. לפני גיל 20 ועכשיו מאשרים רק אם עברת תאונה או אירוע מוחי. אצלי זה בקופ"ח אחרת.. אבל בכל זאת, אל תוותר להם אל תאמין להם, תפנה ישירות לקלינאית שמבינה בעניינים האלה! בהצלחה!

shuky63

New member
חוק בטוח בריאות ממלכתי הבסיסי

בלי בטוחים משלימים קובע בסעיף הדן ב:טפולים פארהרפואיים-הפרעות בתקשורת -גמגום: בטפול בגמגום מעל גיל 6 תישא הקופה במחצית עלות קורס אחד או עלות סדרת טפולים אחת ברפוי בדיבור למגמגמים אך לא יותר ממחצית עלות הקורס בהדסה.

למעלה