החזרת צ'ק

Gmai

New member
החזרת צ'ק

מישהו נתן לי צ'ק, הפקדתי בחשבוני, הצ'ק חזר. יש לי 2 שאלות עקרוניות : 1. קיבלתי הודעה שהצ'ק חזר (וגם ראיתי שיתרת העו"ש שלי קטנה), רק 3 שבועות לאחר הפקדתו. האין זה מוזר ? האם לאחר 3 ימי עסקים היתרה לא צריכה להיות מאושררת ? כלומר, רק בתוך 3 ימי העסקים הראשונים שלאחר הפקדת הצ'ק, הבנק רשאי להחזיר אותו, הלוא כן ? 2. האם נותן הצ'ק מיודע בצורה כלשהי שהצ'ק שהוא נתן - חזר ? רוב תודות !

תשובה

אכן, מקרה מוזר אולם נראה שהשיק הוחזר במועד ורק המכתב שמודיע לך הגיע באיחור שציינת. מושך השיק אמור להיות מיודע שהשיק שלו חולל באי פרעון על ידי הבנק שלו. בודאי שאם השיק חזר עקב ביטול או מסיבה אחרת התלויה במושך הוא אמור לדעת על החזרתו. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

Gmai

New member
לא...

אני בודק את מצב חשבוני מידי יום באינטרנט, רק לאחר שבועות הצ'ק הוחזר... השאלה השניה שלי היתה לגבי מי שנתן לי את הצ'ק, אם לא אומר לו שהצק שנתן לי - חזר, הוא ידע מזה בעצמו ? "מושך השיק אמור להיות מיודע שהשיק שלו חולל באי פרעון על ידי הבנק שלו" מה הכוונה "אמור להיות" ? אם הבנק שלו לא כיבד את הצ'ק שהוא נתן, יש פרוצדורה שבה מודיעים לו שהצ'ק חזר ?

אם השיק הוחזר באיחור

אתה יכול לטעון שההחזרה אינה תקפה ולדרוש מהבנק שלך ו/או של המושך לזכות את חשבונך בסכום השיק. לגבי ההודעה למושך - הוא רואה את ההחזרה בחשבונו (כפי שאתה רואה) וכן רואה חיוב בעמלה בגין ההחזרה. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

Gmai

New member
מה הוא רואה בחשבונו ?

לדעתי הוא רואה רק את העמלה. איך "הוא רואה את ההחזרה בחשבונו (כפי שאתה רואה)" אני רואה זאת מכיוון שהכסף נכנס לי לחשבון (על תנאי) עד אשר הבנק שלו לא אישר, ולכן אני ראוה בחשבוני את ההורדה. אבל אצלו בכלל לא היתה תנועה, הבנק לא אישר לבצע תנועה, לכן הוא יראה רק עמלה, לא ?

Gmai

New member
../images/Emo35.gifאיך יכול להיות שהוא רואה את הצק?

הרי לא ירד לא כסף מהחשבון כי הבנק לא כיבד את הצ'ק ולכן גם לא יתווסף לו כסף לחשבון...

בחשבון שלי לא חזר שיק מעולם אך

בתיקים של לקוחות שאני מייצג בבתי משפט רואים בדפי החשבון שלהם גם שיקים שמשכו מהחשבון וחזרו וגם שיקים שהופקדו לחשבון וחזרו. השיק צריך לעבור בחשבון כדי שניתן יהיה לראות, בין היתר, את היתרה שנוצרה בעקבות משיכתו והאם נוצרה חריגה מהמסגרת, למשל. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

Gmai

New member
לא ברור

מישהו נתן לי צ'ק. הפקדתי את הצ'ק בחשבוני. הבנק של מוסר הצ'ק התבקש להעביר את הכסף, הוא בדק וראה שמצב החשבון של מוסר הצ'ק לא מאפשר זאת, לכן הוא דחה את הבקשה. הכסף (שנכנס על תנאי) ירד מחשבוני. איפה רואים בתהליך תנועה של הורדת/הוספת כסף מחשובן מוסר הצ'ק ?! הבנק לא כיבד את הצ'ק, כלומר, הכסף לא ירד לו מהחשבון מכיוון שהבנק לא אישר זאת כלל. לא מובן...

ayelet i

New member
אנסה להסביר...

יום א' : אתה מפקיד שיק של X יום ב' : אתה רואה בחשבונך את השיק בזכות X רואה בחשבונו את השיק בחובה הבנק עובר על רשימת הלקוחות שמשכו שיקים. אין כיסוי לשיק (ו/או מסיבה אחרת) והבנק מחליט להחזיר את השיק. (בפועל הבנק לא "מתבקש להעביר את הכסף" כפי שכתבת כי אם בודק את החשבונות מהם נמשכו שיקים יום לפני ומחליט אם לכבדם או לא) יום ג' : אתה רואה את סכום השיק בחובה X רואה את סכום השיק בזכות כלומר - כל אחד מכם יראה שתי פעולות בחשבון - האחת בחובה והאחת בזכות (ולהפך). ממש כשם שאתה רואה את הזיכוי - הוא רואה את החיוב. לכן, אגב - היתרה שתראה בחשבונך יום לאחר הפקדת השיק הנה יתרה "על תנאי" ולא יתרת מזומן. לקוח יכול בהחלט לראות שבנק לא כיבד שיק שלו. הבנק לא מחוייב ליידע לקוח על החזרת שיק - משום שאחריות הלקוח לפקח אחר ניהול חשבונו. בפועל נשלחים דפי חשבון רק כאשר מתבצעות מס' מסויים של פעולות בחשבון (שונה מבנק לבנק) - כך שיתכן ויעבור זמן מה עד שהלקוח יבחין בכך. בנוסף - רבים מהלקוחות לא בודקים את דפי החשבון שלהם.

Gmai

New member
סוף סוף תשובה לעניין ../images/Emo13.gif הממממ....

הבנתי איפה טעיתי, חשבתי שהבנק מאשר/לא מאשר את צ'ק לפני הביצוע, ולא בדיעבד. אגב, לא יותר הגיוני שזה יהיה כדי שאני חשבתי, ולא בדיעבד ??

ayelet i

New member
לא ממש...

משום שכל פעולה שמתבצעת בחשבון מסויים חייבת לבוא לידי ביטוי במקום כלשהו - ואיפה אם לא בחשבון הלקוח עצמו???... בנוסף - לא מדובר על בקשת העברה שהגיש הלקוח מהבנק. הלקוח משך שיק מהחשבון - כלומר - הוא כבר ביצע את הפעולה... בנוסף מישהו חייב להיות מחוייב בעמלה... (ואני לא צינית) - השיק עבר במסלקת הבנקים - חשבון אחד חויב, השני זוכה, בנק המושך עבר על החשבון והחליט להשיב את השיק - שוב עובר השיק במסלקת הבנקים... אם לקוח משך שיק ולא דאג שיהיה לו כיסוי - הוא בהחלט צריך לשלם עבור עלות כל הנ"ל. אגב - מכאן חוק "מושכי שיקים ללא כיסוי" - בשיטה שלך לא היו מוגבלים...

למעלה