החזרת עוברים

אמאבא17

New member
החזרת עוברים

שלום לכולם ושנה טובה :)
אשמח לעזרה בנוגע לתהליך החזרת עוברים

בחודש הקרוב אני צריכה לעבור תהליך החזרת עוברים בע"ה. הרופא שלי ביקש ממני לבצע בדיקות דם ביום חמישי שהיה היום ה10 למחזור והאסטרדיול שלי היה 420. הרופא אמר שלדעתו אני אמורה לבייץ בראש השנה ולכן ההחזרה תצטרך להתבצע בחודש הבא. אני בדרך כלל לא מבייצת ביום ה14 וממש מוזר לי שזה יקרה דווקא החודש.המחזור שלי נמשך בערך 30-32 ימים.

האם אני קרובה באמת לביוץ? כמה האסטרדיול אמור להיות לקראת ביוץ? האם זה תלוי במספר הזקיקים?

תודההה רבה על העזרה ובהצלחה לכולן

נועה312

New member
אצלי

גם החזרה על בסיס טבעי. ביום חמישי שהיה היום ה9 למחזור יצא לי אסטרדיול של 424, דומה לשלך. ביום ראשון היה לי אסטרדיול של 1188 וראו שהlh מתחיל לעלות והביוץ בדרך. בייצתי בשלישי ובשישי היתה ההחזרה אז לדעתי ההנחה של הרופא שלך נכונה. השלב הלוטאלי שלי דרך אגב הוא 15.5 יום וגם אצלי המחזור נע בין 29-31 יום ועדיין יוצא לי לבייץ ביום ה14.

אמאבא17

New member
המקרה שלנו ממש דומה

השאלה אם במידה ויהיה ביוץ ביום שלישי עדיין יהיה אפשר לדחות את ההליך ליום רביעי. כמה זה קריטי יום לפה יום לשם? הרי את העוברים בכל מקרה לא מחזירים ביום הביוץ.

נועה312

New member
ההחזרה לא מתבצעת בביוץ

היא מתבצעת x ימים אחרי הביוץ בהתאם לגיל העובר. אצלי החזרנו בשישי באותו שבוע מוקפאת בת 3 ימים, 3 ימים אחרי הביוץ שהיה בשלישי. בהחזרה על בסיס טבעי חשוב שהx הזה יהיה מדויק. אם תוכלי לעשות בדיקת דם שכוללת גם lh מחר ולראות איפה את עומדת אז יש סיכוי להחזרה החודש לדעתי. אם לא אז עדיף לא לקחת את הצ'אנס.

מפעם

New member
אולי תעשי בבוקר עוד מעקב, לראות איפה את עומדת

ולפי זה תדעו. הכי פשוט.
אולי הוא יוצא לחופש ולא מתאים לו החזרה עכשיו?

אמאבא17

New member
מחר

מחר בבוקר אני אעשה בדיקה נוספת ואולטראסאונד ואדע פחות או יותר לקראת מה אנחנו הולכים. לכן רציתי לדעת איפה אני עומדת מבחינת ערכים של ביוץ ואם מחר מספר הזקיקים יכול לשנות את התמונה. לגביי הרופא הספציפי שלי, לא נראה לי שהוא יוצא לחופשות מתישהו

מפעם

New member
למעשה, ביוץ ביום שלישי זה אידיאלי

גם להחזרה ביום 2 (חמישי) גם ליום 3 (ששי) וגם ליום 5 (ראשון)
אם צריך לשנות לכאן או לכאן אפשר לתזמן עם אוביטרל
מה היה גודל הזקיקים באולטראסאונד ביום חמישי? מה החשש לגבי מספר הזקיקים? את לא במחזור טבעי? את עם לטרוזול במקרה?
אני עשיתי החזרה במחזור עם לטרוזול והיה לי אסטרדיול 550 בערך עם 2 זקיקים של 17ממ. הזרקתי אוביטרל באותו ערב כדי שיתאים להחזרה כפולה עם שבת באמצע.

אמאבא17

New member
אני במחזור טבעי, לא לוקחת אף טיפול

יום חמישי לא ביצעתי מעקב זקיקים רק בדיקת דם, והיום עשיתי גם וגם. התוצאות של בדיקת הדם עדיין לא הגיעו אבל באולטראסאונד נצפה זקיק בגודל 16 מ"מ. מה זה אומר?
לגביי אוביטרל - הרופא לא הציע אופציה כזאת, מעניין מה הסיבה....

מה הכוונה מספר הזקיקים?

את בסבב החזרה על בסיס טבעי לא? סביר להניח שיהיה זקיק אחד.
אולי התכוונת מה הגודל של הזקיק?
מקווה שבדקת גם LH.
&nbsp
בהצלחה !

אמאבא17

New member
התכוונתי לזקיק אחד

נצפה היום זקיק 16 מ"מ
ואלה תוצאות בדיקות הדם:
Estradiol, 17betablood 808.0
Progesterone 1.0
Luteinizing hormone (LH) 12.0
&nbsp
הרופא טוען שיום הביוץ נופל בדיוק על יום שלישי (יום הביוץ לא יכול לצאת על חג כי אני מפרה ביציות מוקפאות). ביקשתי ממנו לבצע בדיקה נוספת יום רביעי בבוקר אולי עוד נתפוס את הביוץ אבל הוא לא היה מוכן לשמוע. אמר שלא וזהו. השאלה אם יש טעם לבקש ממנו שוב הפניה לבדיקה ולהתעקש??? אני לא מבינה למה כל כך קשה לו לתת לי בדיקה נוספת, כדי להיות בטוחה שעשיתי פשוט הכל!

מוזר.. יכל אולי לתת צטרוטיד או משהו לעכב

מוזר לי שהוא פשוט מוותר וזהו אם רואה שזה חשוב לך שזה יהיה החודש.
&nbsp
מבאס. אבל אולי כל עכבה לטובה. וחודש הבא תקלטי.

נועה312

New member
הlh התחיל לעלות והוא צודק, הביוץ בשלישי

לי היה lh זהה ביום ראשון עם אסטרדיול גבוה משלך והביוץ אכן היה בשלישי

נועה312

New member
היא רשמה בהמשך שזו ביצית מוקפאת

כלומר צריך להפשיר אותה, להפרות אותה, לקוות שיתפתח עובר ואז להחזיר ובמקרה הזה אין מי שיפשיר ויפרה מחר בגלל החג אז הגיוני שדוחים

אמאבא17

New member
תודה בנות.. החלטתי להניח לסבב הזה החודש

ולהאמין שכל עכבה לטובה!
:)

למעלה