החזרת עוברים

Roninya

New member
החזרת עוברים

אני פונדקאית "חדשה" כאן בפורום
עד היום קראתי , נעזרתי והחכמתי מהכותבים פה והיום אני מבקשת את חוות דעתכם בנושא שלא נתקלתי בו עדיין שאולי נדון פה בעבר (כשלא הייתי
)
אני אשה בריאה שנכנסה לתהליך הפונדקאות מתוך רצון עז להגשים חלום לזוג ולעצמה .מתוך הבנה מלאה והתחייבות שלי ושל בן זוגי (אני נשואה) לכל התהליך ולחוזה וכמובן לזוג המקסים שלי .
אני נתקלת באטימות מצד הצוות הרפואי המטפל שאינו מוכן לנסות לעשות החזרה על בסיס ביוץ טבעי שלי מחשש שאכנס להריון מבעלי , זאת ה"מדיניות של בית החולים" .|בחודש הראשון מילאו אותי בתרופות שגרמו לי לעייפות שפגעה בתפקוד היומיומי שלי בעבודה ובבית וכל מה שרציתי זה רק לישון (יש לי בבית 3 ילדים ) . התרופות היו אמורות לגרום לרירית להתפתח ולהתעבות ובמקום זה גרמו לה לרדת ולא נעשתה החזרה ןלמרות כל זאת ביקשו ממני לקחת את התרופות לעוד שבוע שלם בלי נימוק למה!!!
אני לא מדברת על התמיכה של הכדורים שניתנת לפני החזרה שמבחינתי היא נחוצה מאוד ואני מקבלת באהבה ובהשלמה את כל תופעות הלוואי שלה. עכשיו הם מנסים עלי תרופה אחרת ..... קיבלתי זריקה נגד ביוץ וכדורים שייעבו את הרירית . לא יודעת עדיין אם זה עוזר דבר אחד אני יודעת שהתרופה לא גורמת לעייפות אבל בספח הנלווה כתוב הרבה מאוד תחלואות אחרות -שלא נדע מצרות- ונתבקשתי ע"י צוות האחיות להתעלם מהכתוב ולא לקרוא בכלל את הנספח לתרופות

את הרופאים לא מעניין שיש לי חוזה חתום מול וועדה רפואית ועו"ד ושאני ובן זוגי מחוייבים ב-200 אחוז כלפי הזוג. הם מוכנים להרעיל אותי בתרופות ואולי לגרום לי לנזק בריאותי עתידי וזאת רק בגלל החשש שלהם הלא מוצדק מהריון טבעי שלי. הם לא בדקו את מצב הרירית בביוץ טבעי, הם מטפלים בי כמו בשאר המטופלות שיש להן בעיית פוריות .
נכנסתי לתהליך הזה בריאה וכל רצוני לצאת ממנו בריאה ומאושרת ולהעניק למיועדים המקסימים שלי ילד/ים משלהם .
שאלתי אליכם ההורים המיועדים - האם הייתם תומכים בפונדקאית שלכם ועומדים איתה מול הרופא ודורשים ממנו שלפחות ינסה ויבדוק את מצבה באופן טבעי לפני שהוא מאביס אותה בתרופות ? או שהייתם מצודדים ברופא ? האם הייתם מוכנים לעבור רופא ( בית חולים ) במידה והרופא אינו מוכן לחרוג מ"מדיניות בית החולים" והדבר גורם לסבל לפונדקאית ואינו מוביל להריון?
ולכן הפונדקאיות שעברו את התהליך על בשרן - האם נתקלתם במצב כזה ואם כן מה היתה עמדת המיועדים/רופא ?
אשמח לתגובתכם
שבת שלום ובשורות טובות לכולם

pundekaut2

New member
אני אמא מיועדת ואני תומכת בך לחלוטין

הגישה החדשה של הרופאים הנאורים והלא אטומים דווקא תומכת בהחזרה על בסיס טבעי.
זה אפילו מגדיל את סיכויי ההצלחה, בהנחה כמובן שהכל בסדר.
הרופא שלי תמיד אומר "למה לקלקל משהו שעובד טוב והוכיח את עצמו?"

לראיה - שתי הפונדקאיות שלנו נכנסו להריון על בסיס הביוץ הטבעי שלהן (הראשונה בניסיון שני והשניה בניסיון ראשון).

אני כמטופלת פוריות עברתי רופאים ובתי חולים שהיו אטומים ומקובעים. לא התחשבו בבריאותי או ברצונותיי, ובטח
אם לא הסבירו או ביקשו ממני להתעלם מהכתוב בנספחי התרופות.

"מדיניות בית החולים" שחוששת מכך שתיכנסי להריון מבעלך על בסיס ביוץ טבעי היא פרימיטיבית.
אתם אנשים בוגרים, אינטיליגנטים ובטח תצליחו להתאפק מקיום יחסים בחודש של טיפול.

הייתי מעלה על טיל צוות רפואי שמתייחס אלי או לפונדקאית כמו לילדים קטנים ולא אחראים, ובטח מחבל לי בסיכוי להיכנס להריון.

מה הזוג שלך חושב על זה?

Roninya

New member
תודה

תודה על תגובתך תמיכתך בי
הזוג שלי תומך בי ומכיוון שכבר קיבלתי את הזריקה למניעת ביוץ לא היתה לי ברירה אלא להמשיך עם הטיפול שהרופא נותן . הרי כמו שאמרתי אני מחוייבת להסכם ובהסכם כתוב שאני חייבת לעשות מה שהרופא מבקש .במידה והטיפול הנוכחי לא יניב רירית שמתאימה להחזרה הסכמנו ביננו שנכנס לפרופסור שרק הוא( לדברי הרופא המטפל) יכול לאשר זאת .

pundekaut2

New member
את לא חייבת לעשות מה שהרופא מבקש

לפי ההסכם מותר לך לדרוש התייעצות עם רופא אחר, במידה ואת לא מסכימה עם הרופא של הזוג.
מדובר בזכות בסיסית של כל "חולה" על גופו. אי אפשר להכריח אדם לקבל טיפול רפואי שאינו מסכים לו.

לפי מה שכתבת נראה לי שאתם מטופלים ברפואה הציבורית. מסיבה זו ואחרות אנחנו בחרנו ברופא פרטי,
שדרך הטיפול שלו התאימה להעדפות שלנו.

יש בהסכם רק 6 החזרות, אני לא הייתי מבזבזת אותן על טיפולי סרק.
אם שילמתי כל כך הרבה כסף על פונדקאות, הייתי משקיעה עוד כמה אלפי שקלים והולכת לרופא פרטי.

מירבי*

New member
מדיניות בתי החולים

את כל כך צודקת!! אי אפשר ואסור להתייחס לכל המקרים באותה הדרך.
הרופאים צריכים ללמוד להפעיל שיקול דעת, יש פונדקאיות שהתמיכה ההורמונאלית עושה ההיפך מהרצוי והרירית לא מתעבה.
אחרי חודש אחד כזה יש הצדקה לדרוש טיפול טבעי.
החששות של הרופאים בדבר הריון עצמי שלך ניזונים מפחדים ולא מתאימים לתהליכים היום.
רוב הרופאים כן דוגלים בשיטות הטבעיות ואליהם צריך ללכת.
לו הייתי הזוג שלך הייתי מקשיבה לך ועוברת לרופא אחר.

בהצלחה

emuna4

New member
תלוי במקרה..

הסתמכות על ביוץ טבעי דורשת מעקב צמוד יותר על מועד הביוץ ( מה שאומר בדיקות דם ואולטרסאונד תכופות יותר ואי יכולת להשפיע על מועד ההחזרה) והכי חשוב- פונדקאית אחראית שמבינה את הסיכון שבקיום יחסי מין באותה תקופה.
כשעוצרים את הביוץ הטבעי הפונדקאית נדרשת להרבה פחות מעקבים לפני ההחזרה, ניתן לדעת מה מועד ההחזרה הצפוי ואף לדחות אותו (במעט) ויש בזה הקלה מסוימת על שני הצדדים
אין שיטה אחת שמקדמת מהר יותר את קליטת ההריון.
שני התהליכים שלנו בשני בתי חולים שונים היו על בסיס ביוץ טבעי. בראשון הצלחנו בהחזרה ראשונה ובתהליך השני רק בהחזרה שלישית .
שיהיה בהצלחה

אהבה1010

New member
הסכם הסכם אבל

גם לך יש צד בקבלת החלטות במה שנכנס לגופך. ברור שאין לאף אחד כוונה לפגוע בבריאותך והצוות הרפואי רוצה להגיע להצלחה מקסימלית בתהליך.
אם יש לך ספקות בטיפול ואת נתקלת ב"אטימות", קיימת אפשרות לקבל חוות דעת נוספת מהרופא שלך ואם עדיין אין הסכמה חייב להיות צד מכריע בקבלת החלטה רפואית (זה לפי ההסכם שלנו)
פחד להריון טבעי שלך נשמע לי קטנוני, פונדקאית שהחליטה להיכנס לתהליך מספיק אחראית למעשיה - לעולם לא שמעתי על "פנצ'ר שקרה בתהליך פונדקאות.
אני פונדקאית. בכל פגישה עם הרופא וצוות האחיות אני מקבלת הסבר מדוייק לגבי הטיפול והרופא מבקש ממני לתת אישור לטיפול - פשוט מדהים!
שיהיה בהצלחה ושבוע טוב

VNRN

New member
תומכת במה שענו לך כאן

בהחזרה של עוברים טריים בדר״כ גם הפונדקאית צריכה לקחת יותר הורמונים כדי לתאם בין הגוף שלה לגוף של המיועדת.
בהחזרות של עוברים מוקפאים, אם אין סיבה רפואית, מקובל מאוד לבצע את ההחזרה על בסיס מחזור טבעי של הפונדקאית.
הנימוק של חשש שתיכנסי להריון מקומם. רופא שנותן כזה נימוק אינו רציני ואינו מבין את מהותו של התהליך. הסמכות שלו היא רפואית בלבד והשיקול שמנחה אותו אינו רפואי ואינו מעניינו. כל תהליך הפונדקאות מבוסס על אמון. בהסכם נכללים מועדים מפורטים בהם אסור לך לקיים יחסי מין. מבחינת הזוג שה חשוב בדיוק כמו השאלה האם את לוקחת את התרופות בזמן, האם את מעשנת, האם את שומרת על ההריון וכו׳ וכו׳.
עצם הטענה הזו של הרופא מדגישה את חוסר הכבוד בו הוא מתייחס אלייך. כאם מיועדת, מבחינתי זה מספיק בשביל לעבור רופא.
כל הכבוד ויישר כח. את עושה מצווה שאין לה מחיר.
בהצלחה

Roninya

New member
יוצאת מחוזקת

אני מאוד שמחה לשמוע מכם ההורים המיועדים עד כמה אתם סומכים על הפונדקאית שלכם ותומכים בכמה שפחות מתן תרופות שלא לצורך לפונדקאית
מתסכל אותי ובייחוד את בעלי התגובות והאטימות של הרופאים לגבי הבקשה שלי לנסות על ביוץ טבעי ,גם צוות האחיות לא תומך בעיניין בגלל עצם היותי פונדקאית .
אבל כמו שאמרתי החודש כבר התחלתי בטיפול תרופתי ,בתקווה שיקדם אותנו לעבר ההריון המיוחל ובמידה ולא יצליח אני אלחם ביחד עם הזוג שלי על החזרה טבעית.
הרי כמו שאמרת VNRN הרופא צריך לשמור על מקצועיות ולא לתת טיפול שלא לצורך רק בגלל חשש אישי שלו, הוא הרי לא פגש אותי ואת בעלי ולא ראה את החוזה שעליו אנחנו חתומים ,הוא גם לא מעוניין לשמוע על כך

אני מאוד מקווה שלא נצטרך לעבור בית חולים והכל יסתדר על הצד הטוב ביותר .
שבוע טוב ושוב תודה לכל התגובות המעודדות והתומכות שלכם

מחכה1

New member
אם את בציבורי אין סיכוי שיסכימו

רק אם אתם אצל רופא פרטי

talbensh

New member
לא "מדיניות" אלא רופא מטפל

שלום,

לפני שנה עברתי תהליך נהדר כשבסופו נולדו תאומים לזוג המיועדים הנהדרים שלי.
אנחנו היינו מופלים אצל ד"ר בר חוה - החזרות על בסיס ביוץ טבעי וכמעט שלא הייתי צריכה לקחת הורמונים למעט תמיכה לפני ואחרי החזרה.
אני לא חושבת שמה שאת נתקלת בו זה מדיניות אלא הרופא המטפל. כאשר הרופא המטפל עובד בשיטה הזו אז גם המדיניות והצוות שהוא עובד איתו (במקרה שלנו אסותא) מקבלים את זה.
אני יודעת שיש רופאים שעובדים ע"ב טבעי ויש רופאים שלו, אני מניחה שאת אצל רופא שלא.
נכון שהחזרה על מחזור טבעי דורשת מעקב אולטרסאונד ובדיקות מאוד צמוד אבל לגבי יחסי מין עם הבן זוג, לדעתי בשני סוגי הטיפולים את לא אמורה לקיים יחסי מין כשאת בחודש של ההחזרה...

אשמח לענות על כל שאלה...

MAMALY

New member
אני אמא מיועדת ובואי נעשה קצת סדר

ראשית הטיפול להחזרת עוברים אינו בידיי ההורים המיועדים זהו טיפול רפואי בלבד בידיו של הרופא המטפל שאמור להקבע ע"י ההורים המיועדים . בכל המקרים הרופאים האלו הם רופאים מהשורה הראשונה הטובים ביותר שיש להשיג המטפלים גם באמא המיועדת במקביל. את נמצאת בידים טובות ומוגנות.
להזכירך חתמת על חוזה קיבלת הדרכה רפואית לפני כל התהליך והסכמת לזה.

שנית - הקשר של הרופאים המטפלים איתך חייב להיות גלוי פתוח את המטופלת עליך לגשת לשיחה חד משמעית עם הרופא המטפל שיסביר לך בדיוק מה את מקבלת ומה זה עושה אם בכלל. יסבירו לך שאת לא מקבלת תרופות מסכנות את לא עוברת גירוי שחלתי להוצאת ביציות את מקבלת תמיכה והכנה להריון בלבד חומרים שהגוף שלך יפריש בכל מקרה בטבעיות כשתהרי רק בצורה סינטטית יסבירו לך את זה . תקראי פעם את תוצר הלוואי של אקמול או טמפונים תצטרכי לקחת ציפרלקס מבהלה. אז מה שנאי חושבת שפ]שוט יש לך בורות גדולה (וטוב שכך!!!!) כי את אישה בריאה בכל הנוגע לתרופות שאת מקבלת.

עברתי את זה עם הפונדקאית הראשונה שלי היא פחדה מאוד לקחת תמיכה או גלולות פשוט הבאתי אותה לרופא המטפל הם ישבו שעה ארוכה היא שאלה הכל ביקשה הסברים להכל הכל הכל הכל לא משאירים פונדקאית עם חששות וכן צריך להתחשב בה גם אבל במסגרת הטיפולית זה הרופא זה הטיפול. ולא כל פונדקאית מתאימה לטיפול על בסיס טבעי זוהי החלטה רפואית.

נכון שיש מגמה היום לטיפול על בסיס טבעי עם הפונדקאית השניה שלנו היא התאימה לטיפול כזה ואכן כך היה היא לא קיבלה דבר מלבד זריקה אחת לעיכוב ביוץ בגלל הסכרון.

עליך להבין שיש אמא מיועדת שעוברת טיפול מאוד מאוד קשה! להוצאת ביציות טיפול שאת לא תקבלי תודה לאל הסכרון חייב להיות מושלם לפעמים דרושה התערבות רפואית זה רק למען הריון מטרה משותפת לשתיכן.
הבעיה שלך היא רגשית וכן לפעמים חשים בעייפות לפעמים הפחד עולה על כל דמיון ונכנסים לסרט רע סתם לא מטפלים בך כמו מטופלות פריון רגילה עוכבים אחרי הרירית למען שיוחזרו העוברים לרירית רחם מקסימאלית ויקלט ההיון כן מבצעים בדיקות דם לדעת את רמת ההורמונים בגוף שלך וכן שולטים בזה בצורה מזערית למען תהיי בהריון וכמה שיותר מהר ההרגשה היא משונה כי את מעולם לא חווית זאת אני מבינה אותך לגמרי אבל מין המציאות ופחדים ולהרגשה יש פער וצריך לסגור אותו יחד עם האמא המיועדת והרופא המטפל.

את תעברי את זה כמו גדולה גם הריון זה לא פיקניק לקחת על עצמך דבר מדהים וגדול שכרוך לפעמים באי נוחות את גדולה מהחיים ואת יכולה לעשות את זה.

אף אחד לא מרעיל אותך למען השם אף אחד לא גורם לך סכנת חיים , הסבל שלך הוא רגשי הוא מובן יש לו מקום בהחלט אבל חוסר ידע גורם לכל זה אפשר בהחלט ואני מוכנה לעשות את זה גם בשבילך לשבת איתך ולהסביר לך כל דבר ועניין .

זה שאת לא בהריון עדיין (אני מניחה שזה לא טיפול ראשון) זה לא קשור אליך כלל אלא אולי העוברים לא היו מספיק טובים או שפשוט נפלת בצד הלא נכון סטטיסטית גם אישה בריאה ששוכבת עם בעלה לא תכנס להריון בול באותו חודש הממוצע הוא אחת לארבע או חמש כך שעדיין גם לצד הרע של הסטטיסטיקה עוד לא הגעת ובעזרת השם קשה לי להאמין שתגיעי.

דברי עם הרופא המטפל דברי עם האמא יחד איתו חשבו מאוד שיהיה לך את כל המידע הנכון איש לא מרעיל אותך איש לא יעשה לך רע המחוייבות הזוגית שלכן נפלאה את נשמעת אישה אינטיליגנטית ורגשיה מאוד כל מה שאת עוברת מובן לגמרי חיבוק גדול ממני ואני פה לכל עזרה שאלה הכוונה את סתם בסרט הזוי ורע ולא מציאותי כלל.

Roninya

New member
MAMALY היקרה

כנראה לא הבנת כל כך את דברי .
כמו שאמרת לפונדקאית השניה שלך לא התאימה ההתערבות התרופתית . אני מטבעי אדם שמשתדל לא לקחת תרופות אבל כן השתמשתי בגלולות ואני כן יודעת שיש צורך לסנכרן ביני לבין האמא ואין לי שום בעיה עם זה . מה שמפריע לי הוא שמהרגע שהתחלנו את הטיפול דהיינו השיחה הראשונית עם הרופא עד לפני שלב הסינכרון עם המיועדת , הרופא לא בדק אותי בכדי לראות את מצב הרירית במצבה הטבעי בזמן ביוץ . הטיפול התרופתי התחיל לקראת השאיבה ובמקום לגרום לרירית להתעבות היא ירדה . ופספסנו החזרה של עוברים טריים. עדיין לא עשינו שום החזרה ואנחנו כבר 6 חודשים מחתימת חוזה . אני לא חיה בפחדים מהתרופות ואני לא מדמיינת תופעות לוואי . אני אגיד לך למה אני מתכוונת - אם למשל אדם שחולה מתבקש לקחת ע"י רופא אנטיביוטיקה 500 מ"ג וידוע שאנטיביוטיקה גורמת חולשה וזה גם כתוב בהוראות שימוש כתופעת לוואי אותו אדם יחוש כבד יותר ועייף יותר מהרגיל . עכשיו תארי לך איך הוא ירגיש אם יתנו לו במקום 500 מ"ג 3000 מ"ג ביום ! לזה אני מתכוונת.
תרופה רגילה שבמצב נורמלי של לקיחת כדור ביום יכולה לגרום לעייפות ונימנום ובמקום זה נותנים לי 4 ביום 2 בבוקר ו 2 בערב אז אין פלא שאני אהיה סמרטוט כל היום והתפקוד שלי יפגע . ולגבי התרופה השניה - אני מבינה שיש תופעות לוואי שכיחות יותר או פחות ואני אוהבת לקרוא מה אני מכניסה לגוף ,אבל כשאני קוראת בתרופה אחת תופעות לוואי של כל כך הרבה סוגים סרטן .... זה מלחיץ !!
אנחנו מטופלים ברפואה הציבורית ושם אין רופא מטפל אחד . כל פעם שאנחנו באים רופא אחר מקבל אותנו . חלקם נחמדים וחלקם( אחד
)פחות .גם בשבילי וגם בשביל המיועדת שלי זאת הפעם הראשונה ביחידת ה-Ivf והרופאים משום מה חושבים שיש לנו יכולת לקרוא בין השורות או לקרוא מחשבות ולהבין בדיוק מה הם רוצים שנעשה או לא ,גם אם לא אמרו לנו כי להם זה מובן מאליו. במקום לדבר ברור ולהגיד דברים במפורש אנחנו נאלצות לשאול כל דבר כמה פעמים עד שאנחנו בטוחות שהבנו הכל.
כמו שאמרתי אני מחוייבת לתהליך ומצפה לו בכליון עיניים עם כל הכייף וגם חוסר הנוחות שיש לעיתים בהריון.
אני רק רוצה שהרופאים יעשו את עבודתם בצורה הטובה והמקצועית ביותר במינימום התערבות תרופתית שלא לצורך ומחכה כבר להגיע לרגע שאראה את הזוג שלי מאושר חובק ילד.

למעלה