החזרת מוקפא

החזרת מוקפא

טוב, אז את הצעד הראשון לחזרה לטיפולים אחרי הלידה השקטה עשיתי. התקשרתי לאסותא רמת החייל היום וביררתי מה לעשות כדי להחזיר את הארטיק שלי. אמרו לי שהם צריכים לעשות שאילתה במעבדה כדי לראות אם יש בכלל מוקפא ואם יש טעם להחזיר (למה? הרי יש לי מכתב שהעובר הוקפא אז מה העניין?) והם יודיעו לי תוך שבוע-שבועיים מה קורה. הם אמרו גם שאני יכולה לבחור בין חמשת רופאי הצוות אצל מי אני רוצה להיות מטופלת אבל, את ההחזרה יעשה מי שיהיה בתורנות באותו יום. החמישה הם: אליצור, שיף, זיידמן, שולמן ובכר. על מי מהם אתן ממליצות? מתלבטת בעיקר בין שולמן לאליצור אבל, גם זיידמן הוא אופציה למרות ששמעתי עליו דעות לכאן ולכאן. מה אתן אומרות? במי לבחור? ובכלל איך מתבצעת החזרה של מוקפא? ואם הוא לא שורד את ההפשרה אז אין החזרה? ותזכירו לי אם באסותא אפשר להביא השגחה של פוע"ה? תודה.

היי

אני עשיתי החזרות אצל אליצור, שולמן וזיידמן.
זאת סטטיסטיקה מטופשת, אבל עם אליצור ושולמן נקלטתי. שולמן מחזיר על שלפוחית ריקה, שזה תענוג.
זיידמן היה מגעיל - גלש בסמארטפון בזמן שאני עם רגליים מפושקות מחכה להחזרה.
ובכלל - איך את יכולה לבחור? יש להם תורנויות החזרה לפי ימים, וההחזרה שלך היא נגזרת של יום הביוץ...?

ולעוד שאלות: אם חלילה העובר לא שורד את ההפשרה אין החזרה. את מגיעה, מפשירים ואז מודיעים לך אם כן או לא. (אגב, לא ברור לי למה לוקח שבוע-שבועיים להגיד לך אם יש מוקפא או לא. זה מקומם לדעתי).
כמעט בטוחה שאפשר להביא השגחה, אבל לשם מה את צריכה השגחה אם כבר נעשתה ההפריה?

והכי חשוב: ממתינה, האם את אחרי ביקור אצל קופרמינץ והתאמה של מינון קלקסן מתאים?

אצבעות מוחזקות להריון שיסתיים בידים מלאות,

יעל

הייתי אצל כארפ

אחרי ההפלה השנייה הלכתי לפרופ' כארפ הוא נתן לי לקחת פרגניל וזה באמת מה שעשיתי. שווה לחזור אליו ולברר על קלקסן או ללכת באמת לקופרמינץ לפני הכל? איפה קופרמינץ מקבל ומה ההבדל בינו לבין כארפ?

אני חושבת שבתור התחלה

נקודת המוצא היא שונה: קופרמינץ הוא המטולוג וזו זווית ההסתכלות שלו.
וחשוב מזה: יש כאן כל כך הרבה סיפורים על נשים שפרגניל לא עשה עבורן את ההבדל ואילו קלקסן כן.
הסיפור שלך כל כך מורכב וכל כך ארוך שאפילו אם לא תמצא בעיית קרישיות כלשהי - אני די בטוחה שיהיה נכון עבורך לקחת קלקסן ולו כדי לקוות שהוא יעשה את ההבדל.
באמת, לו אני את לא הייתי בכלל שוקלת להחזיר את המוקפא לפני סט מלא של בדיקות קרישיות וחשוב מכך - תור אצל קופרמינץ. אני חושבת שהסיפור שלך זועק את זה.

יעל

רק תיקון קטן: קופרמינץ אינו המטולוג.

הוא גינקולוג עם מומחיות בהריון בסיכון.
מה שכן, הוא חקר את הנושא של קרישיות יתר בהקשר הגינקולוגי- מיילדותי.
אגב, יותר ויותר רופאים מעדיפים להסתמך על המחקרים שסותרים אותו, ויש הרבה כאלה.

טוליתי

New member
קופרמינץ אינו המטולוג, אבל הוא בעל ניסיון

רב בהפלות על רקע קרישיות יתר והריונות בסיכון.
וכמובן שאני בעד הבדיקות לקרישיות יתר ותור לקופרמינץ. כבר כתבתי על כך מספר פעמים.

בלונד23

New member
גם אני בעד קופרמינץ

אין לי מילים להגיד כמה הוא אחראי, מקסים וחכם.
(עשיתי אצלו בירור קרישיות וכן מעקב היריון).
פשוט אדם חכם שאפשר לסמוך עליו.
היום כבר כל אחת יודעת שאם יש הפלות חייבים לעבור אצלו... שמו הולך לפניו.

tallykr

New member
אליצור

הייתי אצל שולמן ואצל אליצור. מעבר לזה שאצל אליצור הצלחתי להשיג הריונות, שולמן לחלוטין לא היה זמין לי, נתן לי טיפול לא מתאים וכשאמרתי לו את זה שזה לא יתאים לי נתן לי הסבר א, וכשבאמת בדיעבד התברר שהוא לא מתאים, היה לו הסבר ב ללמה הוא נתן את זה, שהוא שונה לחלוטין מהסבר א (וגם לא משכנע בכלל). נמקתי אצלו בתורים ממש מלא זמן, מה שלא הסתדר לי עם העבודה ועם דרישות המשפחה. בקיצור, היתה חוויה מאוד מרגיזה מבחינתי להיות מטופלת אצלו. על אליצור כבר הרעפתי פה שבחים כמה פעמים, את יכולה לחפש ולמצוא.

acka

New member
ממש מעצבן

למה לוקח שבועיים לבדוק משהו שאמור לקחת 5 דקות?
אני חושבת שבמקרה שלך פחות חשוב מבחינת הפרוטוקול מי יעשה אותו.
יש שתי אפשרויות סך הכל - סבב טבעי או סבב הורמונלי עם אסטרוגן.
את מי שיעשה את ההחזרה בפועל את גם ככה לא קובעת.
בגלל הסיפור המורכב שלך אני הייתי מחמירה כמה שיותר וגם הולכת ליתר בטחון לקופרמינץ.
יש לך כל כך הרבה מה להפסיד לאור ההיסטוריה שלך.
מקווה שהארטיק הזה יהפוך אותך לאמא.

טוב שכנעתן אותי

השאלה עכשיו היא איך מגיעים לקופרמינץ? הבנתי שהוא מקבל באיכילוב אז לאן צריך להתקשר כדי להזמין תור ומה לגבי ט.17 במכבי אליו?

את יכולה להגיע אליו באופן פרטי

מקבל ליד איכילוב (טלפון בגוגל).
נדמה לי שעולה 1000 ובמכבי יש החזר של 600 ומשהו.

שמחה שהחלטת ללכת!
יעל

טוליתי

New member
זה הטלפון - 03-5717877

אני חושבת שכדאי לך לשקול לעבור את מעקב ההריון באיכילוב, כדי שקופרמינץ יהיה בעניינים.

למעלה