החזרת כוחות

kung fu

New member
החזרת כוחות

(מתוך הספר השני שאני כותבת, שעוסק בהתפתחות אישית) בכל מגע שלנו עם אנשים ישנה תופעה שמתרחשת שנקראת חילופי כוחות. חלק קטן מהכוח שלנו או מהאנרגיה שלנו עובר אליהם, וחלק קטן מהכוח שלהם או מהאנרגיה שלהם עובר אלינו. ככל שהקשר שלנו איתם קרוב יותר והמעורבות גדולה יותר (למשל, חברים, בני זוג, משפחה, יריבים), אזי ישנו יותר כוח שמתחלף בין שני הצדדים. חילופי הכוחות האלו אינם תורמים לאף אחד משני הצדדים. ישנה טכניקה הפוכה לכך שנקראת החזרת כוחות. בטכניקה זו הכוחות של כל אחד חוזרים למקור. החזרת כוחות היא תהליך משחרר ומקל עבור שני הצדדים. ישנים סוגים שונים של החזרת כוחות. החזרת כוחות בסיסית נעשית באופן הבא: אנחנו עוצמים עיניים. מדמיינים מולנו את האדם שאיתו אנו רוצים לעשות החזרת כוחות. כאשר אנו לוקחים אוויר אנו מחזירים את הכוח שלנו אל עצמנו מהאדם שאנו מדמיינים, כאשר אנו נושפים החוצה אוויר, אנו מחזירים לאדם השני את הכוח שלו מאיתנו. אפשר לדמיין איך האנרגיה עוברת ממנו אלינו בחזרה, או מאיתנו אליו בחזרה. לאחר מכן אפשר לשוחח איתו, להקשיב למה שהוא רוצה להגיד. לסיום לשלוח אהבה, ולשחרר אותו לדרכו. ניתן לעשות החזרת כוחות עם אנשים אחרים, עם עצמנו, עם חלקי גוף שלנו ועוד. החזרת הכוחות היא תמיד הדדית. לעולם איננו לוקחים או רק מחזירים כוח.

seagull4

New member
היי קונג פו

לואיז היי מדברת על עניין הכוח הנשי, שיש הנטיה לוותר עליו בשלב כלשהו בחיים. אני מאמינה, שזה לא בהכרח כוח שיש רק לנשים, ואולי אף היא מתכוונת לכך, אלא הרגש, שמזוהה - בחברה - כנשיות, שיש לנו הנטיה הטבעית לוותר עליו, ושככל שאנו מתפתחים רוחנית, אנו מבינים שאינטרקציה נכונה, באה לא עם ויתור על הכוח שלנו, אלא על ידי זרימה איתו, וזוהי למעשה, קבלה עצמית. בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל לשעבר יש לי שם

keoser

New member
אני אתן נקודה

בלי שהבנתי לחלוטין את מה שכתבת. האיזון בין האנרגיה הגברית והנשית בך, היא זו שאמורה להיות בהרמוניה. ברגע שהיא בהרמוניה, את מקבלת את הכוח הנשי והגברי שבך - כוח בסיסי המצוי בכל אחד, ובעיני הסינים (ובעיניי) הוא הכוח הבסיסי של כל דבר. יין ויאנג, ככה קראו לזה הסינים.. שני כוחות מנוגדים המשלימים זה את זו. בכל גברי, יש את הנשי, ובכל נשי יש את הגברי.. זו מהות הקיום בסופו של דבר. האיחוד, אם כבר דיברנו על האהבה המחברת עמוק בין כולנו. :) אוהב, יוסי :)

kung fu

New member
לא לגמרי הבנתי למה התכוונת ../images/Emo24.gif

מה שכתבת לא קשור למה שכתבתי, אז תהיתי אם לא הובנתי בהודעה המקורית על "החזרת כוחות".

seagull4

New member
../images/Emo140.gifתודה.

"בכל מגע שלנו עם אנשים ישנה תופעה שמתרחשת שנקראת חילופי כוחות. חלק קטן מהכוח שלנו או מהאנרגיה שלנו עובר אליהם, וחלק קטן מהכוח שלהם או מהאנרגיה שלהם עובר אלינו. ככל שהקשר שלנו איתם קרוב יותר והמעורבות גדולה יותר (למשל, חברים, בני זוג, משפחה, יריבים), אזי ישנו יותר כוח שמתחלף בין שני הצדדים. חילופי הכוחות האלו אינם תורמים לאף אחד משני הצדדים." סוף ציטוט. הכוח שאת מדברת עליו, מיכל, הוא כוח נשי, זו הרגישות שקיימת אצל גברים ונשים כאחד, שהנטיה הטבעית שלנו היא לוותר עליה או לאשר אותה מחוצה לנו, מתוך הדחקה, ואז נוצרים חילופי הכוחות האלה שיוצרים תלות, ואינם תורמים לאיש, כפי שכתבת. זה נכון, שזה עניין של איזון, כפי שכתב גם יוסי, ובכדי להגיע לאיזון, נשימה תמיד עושה ניסים, מאפשרת לנו להיות מודעים יותר לחלק שאנו נוטים לוותר עליו ולהתחבר אליו בתוכנו. בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל

kung fu

New member
אוקיי ../images/Emo13.gif

למדתי את זה קצת אחרת, אבל אני מקבלת את ראייתך
אהבה
תודה!

seagull4

New member
היי מיכל../images/Emo13.gif

אשמח ללמוד עוד על ראייתך שלך
וליצור ביחד עם מי שעוד רוצה, הבנה של כל חלקי השלם, שמתאחדים בנקודות היידע והתובנות שבכל אחד מאיתנו ומקבלים את ביטויים האינדיוידואלי. בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל

למעלה