החזרת הפילם

החזרת הפילם

נודע לי שיש לחלק ממצלמות הריפלקס אופציה שבה אפשר להחזיר את הפילם לאחור ואח"כ להשתמש בו שוב (משהו על ידי מהירות הצמצם או משהו...) רציתי לדעת אם זה אפשרי,ואם כן, איך אני מבצע את זה ב קנון EOS 33. תודה

אה,כמו כן

יש ברשותי את מכשיר הפלסטיק שאיתו שולפים את הלשונית של הפילם החוצה.

FlyFoto

New member
אפשרי, ואין צורך במכשיר

התהליך מורכב משני שלבים, שרק לאחד מהם נחוץ המכשיר - ובמצלמה שלך גם לזה אין צורך. הדבר הראשון שאתה צריך הוא כמובן להחזיר את הפילם אחורה, עם הלשונית בחוץ. המצלמות הפשוטות אכן לוקחות את כל הפילם אחורה, ואיתן צריך להשתמש במכשיר הזה, אך במצלמה שלך אין צורך: יש Custom Function בדיוק בשביל זה: את CF2 קבע ל-1. זה ישאיר את הלשונית בחוץ. חשוב לזכור את מס' הפריים בו אתה נמצא לפני שאתה מחזיר את הפילם, ומיד לאחר הוצאתו לרשום את מס' הפריים הזה (ע"ג מיכל הפילם, יש איזורים לבנים שניתן לרשום עליהם קצת). כדי להחזיר את הפילם, עליך כמובן לטעון אותו, וזאת באופן הרגיל. כדי להתקדם לפריים שבו היית בפעם הקודמת (הפריים הראשון שאינו חשוף), עליך לצלם תמונות "שחורות" לגמרי, כדי לא לשרוף את הפריימים הקיימים: תעבור למצב ידני (M), תקבע תריס מהיר ביותר (1/4000), צמצם קטן ביותר (נגיד 27, 32 - תלוי בעדשה), והכי חשוב - להשאיר את מכסה העדשה עליה, ולהעביר אותה ל Manual Focus (אחרת המצלמה לא תירה, ללא פוקוס). כעת פשוט תצלם את מס' התמונות הדרוש, עד שאתה מגיע לפריים המבוקש. במצלמה שלך אין צורך להתקדם עוד פריים אחד קדימה, ליתר בטחון, וזאת מכיוון שהמצלמה יודעת בדיוק היכן היא נמצאת בפילם (ע"י גלאי IR הסופר את החורים שבחלק העליון של הפילם). במצלמות ישנות יותר שאין את הגלאי הזה, עדיף להתקדם פריים אחד נוסף קדימה, כדי לא לחפוף בטעות עם הפריים הקודם. בהצלחה.

Yossssssi

New member
חשוב!!!

לפני שאתה לוחץ על כפתור ההעברה אחורה תבדוק שהמצלמה לא דלוקה על אחת מאופציות הצילום האוטומטי(ירוק,פרח,ספורט, וכו') כיוון שאז המצלמה לא מתחשבת ב- Custom Function והלשונית תיכנס לך פנימה...

© DrorZi

New member
אני הייתי הולך על בטוח יותר

ודואג לכסות גם את העינית בזמן הריצה חזרה למקום
דרור זי.

גיZמו

New member
../images/Emo45.gif ואצלי בEOS1 יש אפילו

תריס מיוחד כדי לסגור את העינית. נתקלתי בו במקרה, נתתי לחברה שלי לצלם משהו ושהיא החזירה לי את המצלמה ליד אני מנסה לצלם ולא רואה כלום בעינית. כלום. חושך. חושב "המכסה של העדשה.." בודק ורואה שאין מכסה. מוריד את העדשה, מוציא את הפילם ובודק את התריס, את המראה הכל... לא מבין למה אני רואה רק שחור! פתאום צד את עיני מנוף קטנטן ליד העינית... ידית קטנה כזאת, אם היא במצב ה"סגור" שלה אז היא פשוט נעלמת לה מאחורי הפלסטיק של העינית, שנה וחצי שהמצלמה אצלי ולא ידעתי על קיומה. נו טוב. כל יום למודים משהו חדש. אני למדתי באותו יום לא לתת לחברה שלי לנגוע במצלמה.

mahap

New member
מה הכוונה המצלמה סופרת את החורים?

זה לא תלוי גם בכמה משכתי את הפילם החוצה לצורך ההכנסה הראשונית?

FlyFoto

New member
ספירת החורים ע"י גלאי IR

בלא מעט מדגמי EOS, החל משנת 1990, קנון משתמשת בגלאי אינפרא-אדום בחלק העליון של הפילם (מאחורי החורים) לצורת מעקב מדויק על מיקום הסרט. למרות שהדבר מהווה בעיה מסוימת בצילום בסרטי IR (לא בכל הסרטים, ולא בכל המצלמות), הוא גם מסייע מאוד בדיוק לצורך הנ"ל - החלפת סרט באמצעו. אכן לא משנה כמה עמוק טוענים את הפילם בהתחלה - זכרו שבתחילת הסרט יש רצועה דקה יותר של מספר סנטימטרים, שבה אין בכלל חורים למעלה. מכיוון שטעינת הסרט לעולם אינה מתבצעת כ"כ עמוק עד כדי הסתרת אותו גלאי, המצלמה תוכל לגלות באופן ודאי את החור הראשון בחלק העליון. לצורך זה אפילו לא משנה אם בין סרטים שונים יש שובלים שונים (עד כמה שידוע לי זה זהה), כי הצורך לקונסיסטנטיות הוא הרי רק בין פילם מסוים שהוצאתם, ואתם מחזירים אותו לאחר מכן. מנסיון אישי של מספר עשרות החלפות סרט באמצע (לעיתים יותר מפעם אחת לקסטה) - המעקב אחר הסרט מושלם, ואף לאחר הפיתוח לא ניתן להבחין במרווחים שונים בין הפריימים. נ.ב. - לגבי האבא ששאל על הניקון: ממש אין לי מושג, אני איש קנון (לשמחתי.
). אני מניח שמישהו מאנשי כת הניקון יוכלו לתרום לך בנושא זה.

ARGON

New member
טוב...אז למדנו שהמצלמה יודעת לספור

חורים ולמדנו שלא כדאי לתת לחברה לגעת במצלמה...
2 דברים לא הבנתי: 1) באיזה סרטים ה- IR יכול לעשות בעיות ולמה? 2)אם אני מחזיר סרט לאחור לאחור צילום מס' פריימים איך המצלמה יודעת עד היכן צילמתי... לדוגמא: צילמתי בסרט מסויים 10 תמונות. אח"כ הוצאתי את הסרט ,טענתי סרט אחר וצילמתי 20 תמונות. בצורה זאת החלפתי מס' סרטים שלא צילמתי עד הסוף ובסוף....... חזרתי וטענתי את אחד הסרטים הראשונים. איך היא יודעת כמה צילמתי בסרט שחזרתי וטענתי שוב...?!
הרי החיישן סופר חורים , הוא לא מסמן את הסרט, איך הוא יודע מאיזה חור להתחיל לספור וזאת בהנחה שכל אחד מאיתנו בזמן טעינת הסרט מושך באופן לא שווה את הלשונית לתוך המצלמה...?????

mahap

New member
היא לא יודעת

אתה תצטרך לסמן על הפילם עצמו כמה צילמת. מה שהספירה נותנת זה שלא צריך להשאיר פריים ספייר ליתר ביטחון אחרי שמכניסים את הפילם בפעם השניה אלא הספירה של המצלמה מדויקת בזכות החורים. ותודה ל-flyphoto על ההסבר המאלף :)

gadmad

New member
במצלמות APS זה לא בעייה

הפילם שלהן בנוי למטרה זו. בשאר המצלמות תןכל לנקוט בשיטות המפורטות בתשובות שכבר קיבלת

ARGON

New member
טוב לדעת...למדתי משהו../images/Emo15.gif

לא ידעתי שהמצלמה שלי יודעת לספור את הלחורים. ולא ידעתי שציך להזהר במודים האוטומטיים.

flyfoto

תודה רבה לך ולכל מי שייעץ. הייתם לי לעזר בעניין זה. אני רואה שכתבת שאתה "מהחבר'ה של קנון" ומכיוון שנכנסתי לסירה שלך, אני אשמח לקבל ממך עצות וטיפים בנוגע לצילום בכלל ול EOS 33 בפרט. שבוע טוב לכולם

FlyFoto

New member
בבקשה. ../images/Emo66.gif

שמחתי לעזור. אחרי הכל - בשביל זה אנחנו כאן, בפורום. לגבי טיפים: המצלמה, בסופו של דבר, היא כלי לצילום תמונות. כמו בכל כלי, עליך ללמוד קודם כל איך להפעיל אותו נכון, כדי לדעת איך לנצל אותו באופן מיטבי. לכן - הייתי ממליץ לך לשבת ולקרוא את ספר המצלמה. אומנם הוא אינו ממצה ומקיף (כבר היו מספר דיונים בפורום הזה ובמקביל על מידע מעורפל לגבי התיעוד של קנון), אך גם מה שיש בו הוא חשוב. בעיקר תעבור על ה Custom Functions ותראה איזו אופציה מתאימה לך בכל אחד מהם. ועל כל שאלות שיש לך (בנושא זה או בכלל) - תתכבד. בשביל זה הפורום קיים.

למעלה