החזרי מס ...

שירי100

New member
החזרי מס ...

הי, אני שכירה כבר המון שנים.ב- 5 שנים האחרונות אני עובדת בעבודה עם משכורת די גבוהה. אני משלמת המון למס הכנסה ויש לי עוד נתונים כמו בעלת משכנתא , דמי לידה וכו' שבטח ישפרו לי את החזרי המס נמגיעים לי. התקשרו אלי מחברה העוסקת בהחזרי מס - והציעו לטפל 6 שנים אחורה : 500 ש"ח אני משלמת לפתיחת התיק + 20% מההחזרים. רציתי לדעת אם זה נחשב לתנאים טובים ? איך אני מגיעה לעוד חברות על מנת לקבל כמה הצעות ? אני חייבת לציין שגם אני וגם בעלי עסוקים מאוד לכן נשתמש בחברה להחזרי מס - שתטפל בענינים. תודה. שירי.

שירי

שלום, ע"ס הנתונים שציינת הסיכויים שאת זכאית להחזרי מס נמוכים (עובדת רצוף 5 שנים). אך למרות זאת כדי ושווה לבדוק את הזכאות להחזרי המס (בתנאי שהדיקה נערכת ללא תשלום ראשוני). יכול להיות שמגיע לך החזרי מס בגין ביטוח המשכנתא/תקופות שלא עבדת או בשל נתונים של בעלך (לא מצוינים). בכל מקרה היום נהוג (כך לפחות אצלנו) לשלם עבור החזרי מס עמלה של 10% + מע"מ ולא לגבות שום תשלום עבור פתיחת תיק.

rdss

New member
יכולת להשאיר פרטים כמוני ללא פרסום

קצת יושר

שירי שלום

יש המון משרדים אשר מציעים את השירות הזה. המחירים שציינת די מקובלים, אבל ניתן להתמקח וצריך לעשות "שופינג" יש עוד דרך, ראשונית: באתר של מס הכנסה יש סימולטור מס אשר יאפשר לך לקבל אינדיקציה על סדרי הגודל של הסכומים המגיעים לך תביאי בחשבון שייתכן שבכלל לא מגיע לך החזר ואז שילמת 500 שקל "סתם"? עכשיו: איזו חברה לבחור: אל! אני חוזר אל! תבחרי חברה ששולחת לך פרסומת ו/או מטלפנים אלייך או בכל דרך אחרת. מבין מליון החברות המסתובבות, חפשי את זו שקיבלת עליה המלצות. תשאלי שכנים, חברים וכד' עם מי הם עבדו ומה הרושם שלהם? תשאלי (את ובעלך) במדור כספים במקומות עבודתכם אם יש להם המלצות וכד' את הולכת לתת הרבה כסף למישהו. אל תקחו סתם מישהו מהרחוב, חפשו מישהו מהימן מקווה שהועלתי

mstern

New member
מה יהיה?

חברים יקרים, אני חושב שבשרשור הזה גם עברתם על חוק רו"ח, גם על כללי האתיקה של הלשכה וגם על תקנון תפוז. אני אברר לגבי כל ה"חתימות פרסומות" שיש כאן, אבל שידול? גם מי שיטען שאינו מציג עצמו כרו"ח, עדיין עובר על חוק רו"ח, כי זה הרי שירות נלווה. בכל מקרה, אני מנחש שקיבלת מספיק מידע, שירי, פני לחברה שתוכלי לסמוך עליהם, אני יכול לספר לך סיפורי זוועה על מקרים שראיתי לאחרונה. מה שכן, 500 ש"ח ו-20% זה קצת גבוה, אין סיבה לשלם את ה-500 ש"ח בכלל וה-% הסביר לדעתי הוא 15% לפני מע"מ.

אמיר72

New member
כלל 17 לכללי האתיקה מתיר פרסום

אך לא פרסומת - אין בעייה לציין כתובת, טלפון ומייל, ואפילו את אתר הבית. אסור לעשות פרסומת, ולשדל זה אכן אסור.

שיר ורד

New member
החזרי מס - בקיצור

1. על משכנתא לא מקבלים בארץ החזרי מס, גם לא על מעונות יופ, מטפלות ועובדי משק בית. 2. על מה כן? 2.1 אם את/בעלך לא עבדתם כל השנה בשנה מסוימת. 2.2 תרומות למוסדות מוכרים ע"י מס הכנסה. 2.3 הפקדות עצמאיות לקופות גמ, בטוחי מנהלים. 2.4 במקריםפ מסוימים של עבודה ביותר ממקום עבודה 1 בו זמנית, ולעיתים אפילו לא בו זמנית. 2.5 זכאות לנקודות זיכוי במס הכנסה שלא נוצלו (דווח למעביד באחור על הולדת ילד, מגורים בעיר פתוח, חיילים משוחריים וכודמה). 2.6 טיפול בבן משפחה נכה או החזקת בן משפחה במוסד סיעודי. 2.7 תשלום מס במקור על מכירת נ"ע הנסחרים בחו"ל, כשבפועל לא היה רוח , או היה רוח של פחות מ 15% צמוד לשער המטבע. כדאי להגיש בקשה להחזר רק אם ההחזר הצפוי גדול מ 500 שח. לעיתים המעסיק גובה מס קטן במקצת מהנדרש, בגלל טעויות מסוימות,מס הכנסה עושים את החישוב מחדש, יגלו את הטעות ותידרשי לשלם את ההפרשים. אין צורך להגיש דוחות על כל 6 השנים, אלא רק על אלו בגינן מגיע לך החזר משמעותי. אפשר לעשות את העבודה לבד. צריך לאסוף את כל המסמכים הנדרשים (טפסי 106, אישורים על הפקדות לקופות גמל, קבלות על תרומות וכו). רוב העבודה זה איסוף המסמכים , מילוי הדוח עצמו לא מסובך במיוחד. אם את רוצה בכל זאת להעזר במשרד, תחפשי משרד שלא לוקח כסף על פתיחת תיק ומוכן להסתפק ב 10% לדמי טיפול. קיבעי פגישה שלך ושל בעלך איתם. תכיני נתונים ראשוניים (פחות או יותר להזכר בפרטים רלבנטיים כמו הנושאים שציינתי), בפגישה תבקשי מרואה החשבון שיסביר לך על מה את יכולה לקבל החזרים, תראי אם הוא הקי בחומר ומברר את הפרטים הרלבנטיים, לאחר מכן תני לו את הנתונים ובקשי שיחשב את גובה ההחזר הצפוי ויסביר מה הסיבות לקבלת ההחזר. אם הוא רציני,הוא יתן הסברים נכונים בצורה ברורה ומהירה,פגישה ראשונה מסוג זה אמורה לקחת חצי שעה עד שעה. אם הוא נראה לכם רציני, תמשיכו אתו , אחרת חפשו רואה חשבון אחר. מילוי הטפסים עצמם יכול להצריך מספר פגישות נוספות, שנובעות בעיקר בגלל העדר מסמכים נכונים ומתאימים בפגישות הראשונות והשלמה הדרגתית של הנתונים לאחר מכן.

שיר ורד

New member
התכוונתי ל 15% (וליתר דיוק 14.28%)

מדובר במקרה של גביית מס במקור של 5% על שווי המכירה (לפני הרפורמה). בהגשת הדו"ח יחשב מס הכנסה מחדש את המס לפי 35% על הרוח. במקרה של רוח מעל 14.28% , יחושב מס של 5% על שווי המכירה (14.28*0.35) מעל זה, תחויבו בהפרשי מס , מתחת לזה יוחזרו מיסים ששולמו במקור. השתמשתי ב 15% כמספר עגול, אשר יוצר חיוב קטן במס של 0.25% משווי המכירה.

mstern

New member
שאלה לשיר

זאת אומרת שאת בעצם מציעה לה לפנות לרו"ח שיחשב את ההחזר ואז לעבור לרו"ח אחר? האמת, עכשיו אני מבין למה לוקחים דמי פתיחת תיק.

שיר ורד

New member
על סקר שוק שמעת?

סקר שוק כולל בדיקה של שני אלמנטים עיקריים: 1. מחיר 2. תמורה. בשרות המדובר את המחיר קל להשוות ואפשר בדרך כלל לברר מראש בשיחת טלפון קצרה. התמורה היא השרות המקצועי של רואה החשבון שידע לבקש מהלקוחות את כל הנתונים הרלבנטיים , כדאי להשיג להם את מלוא ההחזר ומצד שני לא יסבך אותם בדווח שקרי למס הכנסה. את השרות המקצועי אפשר לראות במהלך השיחה איתו ובמיומנות שלו לחשב במהירות את שווי ההחזר הצפוי. אם מרוצים מהשרות אפשר להשתמש בשירותים. אם לא, חבל להיות תקוע עם רואה חשבון לא מקצועי או לא מתאים ללקוחות. זה מהצד של הלקוח. רואה החשבון צריך לראות בפגישה כזו שווק עצמי. את הרוח הוא יעשה מאותם לקוחות שיזהו אותו כמקצוען ויעזרו בשירותיו לאורך שנים, תחילה בהגשת בקשות להחזרי מס , ובהמשך אם יהיו עצמאיים או בעלי עסק בטיפול בדוחות השנתיים השוטפים שלהם.

big4us

New member
אני מקווה שיהיה לך הרבה פרסום עצמי

ומעט שכר טרחה

למעלה