החזרי מס - סוף סוף התעוררתי

אתיש

New member
החזרי מס - סוף סוף התעוררתי

אני עובדת משנת 99 במקום עבודה - דרכו מופרשים לי קרן השתלמות וקופות גמל. בשנת 2000 הייתי גם בחופשת לידה, בעלי שגם עובד כעצמאי - לא עבד מס' חודשים בגלל תאונה - באותה תקופה קיבלו תשלום מביטוח לאומי. אני חושבת שמגיעים לנו החזרי מס - איך מתחילים בכלל? האם אני יכולה לשחזר את כל האישורים ששלחו לי עבור הקופות גמל וקרן ההשתלמות? כמה שנים אחורה ניתן לקבל החזרי מס? ואיך עושים את זה?

mstern

New member
חבל לך על הזמן

אם בעלך עצמאי הרי שהגשתם דוחות למס הכנסה ולכן אין עניין להגיש שנית.

אתיש

New member
מרוב בלבול לא שמתי לב - בעלי עובד

כשכיר - בשנים האחרונות - האם יש מקום להחזרי מס?

mstern

New member
כמה שאלות

1.ממתי עובד כשכיר בלבד? 2.האם תיק העצמאי סגור? 3.מתי הוגש הדוח השנתי האחרון למס הכנסה?

אתיש

New member
תודה על ההתייחסות:

עובד כשכיר משנת 1997. 2. כן 3. לא יודעת - צריכה עוד לבדוק

כעקרון

המקום הטבעי להתחיל בו הוא רואה החשבון/ יועץ המס של בעלך בזמן שהיה עצמאי. הוא יידע מה דווח למס הכנסה ומה לא, יעשה את החשבון אם כדאי לבקש החזר על השנים הלא מדווחות, ויגיש עבורך את הטפסים

שיר ורד

New member
תגובה כללית

בדרך כלל המעביד מזכה את העבוד בכל הניכויים והזיכויים הנובעים מהפרשות לקרן השתלמות וקופת גמל לכן לגבי רוב השנים לא תוכלי לקבל החזרים , אלא אם כן הפרשת באופן עצמאי לקופת גמל לעצמאים. לגבי שנת 2000. גם התשלום בגין חופשת הלידה חייב במס הכנסה , המנוכה ע"י הביטוח הלאומי. בגלל שביטוח לאומי לא מעודכן בניכויי המעביד, יתכנו הפרשים קטנים לטובתך או לרעתך בחישוב המס ע"י ביטוח לאומי. אם לא לקחת חל"ת לאחר חופשת הלידה ודמי הלידה התקבלו מביטוח לאומי באותה שנת מס בה היית בחופשת לידה, ההפרשים יהיו לרוב קטנים מאוד ולא מצדיקים את המאמץ. (יש לוודא בטופס 106 של המעסיק לאותה שנה, כי נוספה לך חצי נקודת זיכוי לעומת השנה הקודמת, חצי נקודת זיכוי נוספת מתוספת בשנת המס שלאחר הלידה). כנ"ל כנראה גם לגבי בעלך, אלא אם כן הפיצוי מביטוח לאומי היה נמוך בהרבה משכרו הרגיל. ניתן לקבל החזרי מס עד 6 שנים אחרונות. עושים זאת ע"י הגשת דו"ח שנתי למס הכנסה תוך צרוף כל המסמכים הרלבנטיים (דו"ח מאוד דומה לדו"ח שהגשתם כשבעלך היה עצמאי). אין צורך להגיש דו"ח לכל השנים, אלא רק לשנים בהם צפוי החזר (רצוי החזר משמעותי, כי לעיתים טעויות חישוב של המעסיק גרמו לכם לשלם מס בחסר והגשת הדו"ח תגרום חיוב נוסף במס). לחישובים של גובה המס שהייתם צריכים לשלם (עבור שנים 2001 ואילך) תוכלי להעזר במחשבון שבקישור. לגבי שנים קודמות יותר תצטרכי לחשב בעצמך תוך העזרות בטבלאות המס לאותה שנה.

למעלה