אז לפני שנתיים היה שלג בר קיימא בלובן כנפיים
כבר בסוף נובמבר!
ואיהו כעת?
אני לא יכולה להתלונן לחלוטין, גם כי בכל זאת לדלג על מרבד עלים פציחים מכפור וערמונים מאחרים בנשף לא דבר של מה בכך הוא, במיוחד שאמש פטרל מול חלוני חתול שמנמן ומנומר (לרגל חזרתך לאזור, כנראה).
אבל בחיאת, מצאתי את עצמי עומדת כמו מפגרת ומתווכחת 40 דקות (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1)
זה בהחלט היה הפריק שואו הכי טוב בעיר
עם מורתי הילדונת החמודה והרצינית בביה"ס לשפות חיות בהולנדית הדלה שלי כי מותר לדבר איתן רק בהולנדית. בספרים הכל כתוב בסכמות מאוד דלות ואי אפשר באמת לחזור איתם על החומר כמו שצריך כדי שישב טוב, ובשיעור יש סכמות ודוגמאות הרבה יותר נרחבים שהיא מביאה אבל אין זמן להעתיק יותר מאת חלקם או את קצה זנבם, הם מוצגים לפנינו לא בקצב מהיר אלא בקצב שרק מכונות צילום עשויות להפיק ממנו תועלת. ולפעמים בכלל הבחירה היא בין להקשיב ולקרוא את ההסברים באופן ראשוני , ואז אני בכלל נשארת רק עם החומר הצנום עד בלתי ניתן להפנמה מהספר.
אז היא אומרת שבאופן רשמי הספר עצמו מתאים ללמידה עצמית של השפה. נו, אז באופן רשמי. אני במקרה יודעת די טוב מה הערך של לימוד שפה באופן כזה, והוא לא רב לא לי לא לשייקה ולא למכונות צילום.
אז היא אומרת שזאת השיטה. יופי, אז השיטה מבחינת סדר הלימוד של החומר בנויה לתלפיות וגורמת לי להתפעם מכחמתה כי רבה, אבל האם הוגי השיטה התכוונו שלתלמידים לא יהיה צ'אנס להתאמן בבית עם חומר מורחב יותר משני ספרי לימוד של מאתיים עמודים שאמורים להספיק ללימוד שפה על בוריה?
'כולם מסתדרים, את צריכה לשחרר'. יופי, ומה עם שליש כיתה שנכשלה ברמה הקודמת? ומה עם חלק מאלה שלא נכשלו שעשו את הקורס בפעם השניה כי נכשלו בפעם שלפני זה?
זה מעיד על זה שהכל פיקס ורק אני עושה בעיות?
גררררררררררררר!
מרגיז ולא לעניין להעביר לימודי שפה שאני מאוהבת בה באוירה כזאת, ואני תקועה איתם כי האלטרנטיבות נראות לי עוד פחות. (רק בביה"ס לשפות חיות אך רצוצות טוחנים בתיאוריה די הצורך דקדוק כלבבי, אבל מי יכול לקלוט את זה כמו שצריך כשההסבר האמיתי של כמה עמודים ודוגמאות עובר מול העיניים כמו פרסומת סמויה, ומה שנשאר זה מלבנון צנום של חמישית דף בספר?)
-
עוד יותר מרגיז שאפילו אי אפשר להתרגז כמו שצריך כי אני מגיעה משם לביה"ס הרשמי שלי והופכת בן רגע לחתול סנטימנטלי השרוי באושר שמיימי