חו"ל זו הגדרה מאד נרחבת
אני יכולה לענות לך על איפה שאני חיה.
אני גרה בקלגרי (עיר), אלברטה (פרובינציה), קנדה.
פה באיזור סוסים הם מחזה מאד נפוץ, כמו גם בקר. אחד ממנועי הכלכלה המרכזיים באיזור הוא תעשיית הבקר, ויש פה תרבות בוקרים ענפה. מכיוון שהערבה מתאימה מאד גם לגידול סוסים, יש הרבה סוסים גם בלי קשר לתעשיית הבקר. בעיר יש מתקן בינלאומי לקפיצות ראווה מהטובים בעולם (ספרוס מדואוז) ומתקן רודיאו מהטובים בעולם (הגרנד סטנד בסטמפיד גראונדז). כמו כן יש מועדון פולו, מס' מסלולי מירוץ והרבה חוות ומתקנים שעוסקים ברכיבה מערבית ואולימפית.
פנסיון לסוס בעקרון יותר זול פה מבארץ. זו אמירה טיפה בעייתית בעיקר כי השוואה נומינלית פשוטה עושה עוול. וזה מתחבר לי לעובדה שיש קושי להגדיר איפה יותר יקר לחיות, זה תלוי בהמון פרמטרים ובעיקר בשאלה של כמה המשכורת הממוצעת וכו'.
אבל לצורך העניין יצא לי לברר פה מחירים בכמה מקומות, וניתן לומר ככלל שעבור שירותים ברמה דומה משלמים פה פחות על הפנסיון, יותר על השיעורים, והרבה יותר על הוטרינריה. פרזול עולה פה בערך אותו דבר, יש דברים שיותר זולים ויש שיותר. הרבה מפרזלים פה עם סטדים בשביל להתחרות על דשא, וזה ממש יקר (יותר ממאתיים דולר לפרזול). אני לא בטוחה כמה זה עולה בארץ.
את הסוס שלי החזקתי בארץ בחווה שהיא מהטובות אם לא ה- מבחינת סטנדרט אחזקה. החווה כללה הרבה דברים במחיר הפנסיון שמקומות אחרים לא כוללים. היום אני עושה חצי פנסיון בחווה שהיא ברמה דומה מבחינת מה שזה כולל ורמה מקצועית, כלומר בתחום של הטופ, והמחיר בערך אותו הדבר (אצלנו יש חבילה שכוללת את הפנסיון והשיעורים בלי הפרדה, אז טיפה יותר קשה להשוות).
עברתי לא מעט חוות בתקופת הבדיקה שלי כשנחתתי, ובין השאר בדקתי בכולן עלויות (למרות שרובן המכריע ירד מהפרק כי לא מצאתי שם סוס מתאים לפנסיון). יש טווח רחב של מחירים לפי רמת השירות והמתקנים. בגלל מזג האוויר בסביבה, לכל חווה יהיה אינדור ובדרך כלל שטיפה מחוממת. בגלל התנאים, בכל החוות הסוסים יוצאים החוצה. חווה שיש לה גם אאוטדור, או שהאינדור גדול יותר, או שיש מנז' דשא לקפיצות, זה יתרון. בחווה הקודמת שלי השירותים היו בבניין אחר מהאסם של האינדור והתאים. זה היה למשל מכה רצינית. אמנם רק איזה מאה מטר מרחק, אבל במינוס שלושים זה עונש לא קטן. לרוב החוות יש רק אינדור אחד, ואז אם יש הרבה סוסים זו בעיה בגלל זמינות המגרש בחורף. וצריך לזכור שיש פה כשבעה חודשים לרכב בפנים, פחות או יותר. בקיצור, זה מאד משתנה, אבל אם אני מסתכלת על מחירי פנסיון, הם הסתובבו פה בין 500-700 דולר בגדול.