החורף המרענן

החורף המרענן

לקראת החורף.. ארשה לעצמי לשאול מספר שאלות ידוע לי באופן כללי, כי יש להימנע משימוש בבלם באמצע עיקול. כלומר, לפני העיקול יש להאט באמצעות הבלם, בעיקול עצמו יש להיות ב"מהירות הנכונה" שלא תצריך אותך לבלום, וביציאה מן העיקול להאיץ. ידוע לי שהשימוש בבלם בזמן עיקול גורם לאוטו לחוסר יציבות ולסיחרור. עקב היותו של הכביש חלק, בלימה באמצע עיקול עלולה להביא לכך יותר. מה אתם אומרים על הנחת היסוד הזו?? והאם יש לכם דרכים לשפר אותה? מישהו יודע איזה פעולות מקצועיות יש לעשות כשהרכב מתחלק???? כיצד לנהוג כלפי ההגה, הדוושות, ההילוכים וכדומה.

פרטנר

New member
לא מדויק

בכניסה לעיקול גלגלי הרכב הקדמים משמשים להיגוי הרכב. בכדי שהגלגלים יספקן אחיזה מספקת יש לבלום לתוך הסיבוב .(משקל על הציר הקדמי = יותר אחיזה). בשלב מסויים יש להרפות בהדרגה מהבלם ובשלבי יציאה מהסיבוב יש להתחיל בהאצה הדרגתית. כל זאת כמובן בתיזמון המתאים ובמינון המתאים (ובהתאם לתנאי האחיזה). כשהרכב מתחלק יש להדביק את החלקים בחזרה... והיה והרכב מחליק יש לזהות את ההחלקה ( באיזה סרן הופחתה האחיזה ) ולנסות להחזיר את האחיזה ע"י העברת משקל (האטה או האצה בהתאם) ישנם גם הבדלים והשפעה בסוגי הנעות שונות. בנוסף יש גם שימוש בהגה כמובן . לגבי ההלוכים- הם אינם רלוונטים בשעת החלקה. נושא שהוא כולו פיזיקה, ודורש הבנת עקרונות לא מסובכת ובעיקר תירגול . בגדול, בכדי להימנע מהחלקה (וזה הדבר החשוב יותר) יש להפחית ככל האפשר את הכוחות הלא רצויים הפועלים על הרכב קרי להאט את מהירות הנסיעה בהתאם לרמת האחיזה .ולהיות עדין והדרגתי ככל הניתן, ובכך לצמצם את העברות המשקל למינימום.

isra533

New member
כמו בקיץ אבל יותר לאט

כאשר אני מגיע לסיבוב אני מוריד את מהירות הרכב כך שכמעט לא פועלים הכוחות שדוחפים החוצה, גם בחורף אני נוהג באותה צורה רק יותר לאט. רק כאשר אני יוצא מהסיבוב אני מגדיל את המהירות. החוכמה לא להכנס למצבים שאתה לא יודע לצאת מהם. כדי לצאת מהחלקה צריך הרבה מאד תרגול והדרכה מתאימה. אם תעביר לי את האימייל שלך, אשלח לך סרטון שיסביר לך ע"י בעל בית ספר לנהיגה מתקדמת מה צריך בדיוק לעשות כדי להתגבר על החלקה או מכשול בדרך. בכל מקרה המחשבה חייבת להיות איך למנוע את מצב ההחלקה או כל מצב שיכול לסכן אותך.

isra533

New member
איפה האימייל

ותדאג שיש לך מספיק מקום באימייל ל 70M אתה יכול גם להתקשר לבית הספר עצמו טל 1800227233 ולבקש חומר הסברה ואפילו דיסק הדגמה.

eitan-as

New member
למה לא להעלות לרשת שכולם ילמדו?

ניתן להעלות את הקובץ (עד 1 ג'יגה) לאתר הבא : www.yousendit.com ואח"כ לרשום פה את הלינק לקובץ. (כמובן בתנאי שאין בעייה של זכויות יוצרים, אחרת אין על מה לדבר בכלל) הקובץ מחכה שם 7 ימים או עד שמורידים אותו 25 פעם. אני בטוח שלכולנו יש מה ללמוד ממנו איתן.א.

isra533

New member
איתן תודה על הפתרון

הקובץ מחכה לכל אחד שירצה ללמוד בקישור המצורף.

בר

New member
אני נוהג מעט אחרת אולי...

אני לרוב אינני משתמש בבלמי הרכב כמעט. העובדה הפשוטה היא שהרכב שלי הוא יד ראשונה מאבא שלי ואני השני עליו,אני מכיר את הרכב מרגע לידתו אפשר להגיד והוא כבר בן 13 שנים. כן כן הגיע לגיל בר מצווה. בכל מקרה הבלמים האחוריים של הרכב שלי,לא הוחלפו עדיין והם המקוריים של הרכב מהמפעל ייצור. הקידמיים שהם דיסקים הוחלפו במשך ה13 שנים האלה 3 פעמים בלבד. והרכב עומד על 203,000KM נסיעה. כאשר אני מתקרב לסיבוב,לרוב אני פשוט מוריד את הרגל מהגז,נותן לרכב להיכנס במהירות סבירה לסיבוב ואז קצת אחרי אמצע הסיבוב,אני מאיץ שוב לתוך הישורת שאחרי. בכביש מפותל שבו יש סיבוב אחרי סיבוב זה כבר יותר כייף. האצה ביציאה מסיבוב וכניסה לתוך סיבוב חדש ע"י שימוש עדין בבלימת מנוע ושוב האצה חוזרת. הכל תלוי בהעברת המשקל של הרכב אל הסרן הקידמי. רוב המכוניות בארץ הן בעלות הנעה קידמית. למעט דגמים בודדים של וולוו ואאודי-פולקסוואגן ודגמי סובארו כולם שיש להם יכולת הנעה 4X4. אני מדבר על רכבים פרטיים וסטיישנים בסגנון האאוט-בק של סובארו. BMW יש להם דגמים בעלי הנעה אחורית וגם הונדה יש לה כאלה ועוד כמה דגמים פה ושם. אבל רוב המכוניות הן בעלי הנעה קידמית. ועל כן,חשוב בכניסה לסיבוב להעביר משקל אל החלק הקידמי של הרכב לאחיזה טובה יותר כפי שנאמר מעלה ולקראת היציאה להאיץ ולהעביר את המשקל אחורה לגלגלים האחוריים. בעת החלקה הסרן המונע משפיע על אופן ההחלקה. לרוב,סרנים קידמיים קלים יותר להחזרת השליטה בנהיגה עקב ההיגוי שנמצא בהם ואנו יכולים לשלוט ב"תחת" של הרכב. ואילו בהנעה אחורית העסק מעט שונה ומצריך קצת יותר תירגול ע"י שימוש בהיגוי נכון. לרוב הנעה אחורית חזקה יותר מהנעה קידמית.

למעלה