החוק החדש

Mooa-Numi

New member
החוק החדש

שכבר די ישן, אבל לא נורא. בקשר לחוק שבו נהג חדש יכול לנסוע עם עד שני נוסעים במכונית. המורה שלי (שלא מדבר איתי עכשיו. תקופת צינון של שבוע בגלל הטסט) אמר שלפי דעתו ישנו את החוק הזה משנתיים (או עד גיל 21) לחצי שנה. מה נראה לכם? ולנהגים החדשים (שלצערי אני לא כזו עדיין), זה עזר או העיק?

danihashamen

New member
מה נראה לי?

נראה לי שכל המורה שלך הוא מורה נהיגה, ולא ח"כ, או עובד במשרד הרישוי, כדאי שלא יקפוץ להנחות כאלה, ובמיוחד שלא יעורר תקוות שווא בתלמידים שלו. בקשר לחוק, אין מה להגיד שהוא עוזר, אני בטוח שכולם [ז"א, כל הנהיגים הצעירים] יסכימו שזה לא ממש מזיז להם.. אבל חוק זה חוק, אין מה לעשות נגדו.

רן88

New member
"יסכימו שזה לא ממש מזיז להם"??

לא יודע מה איתך ומה עם החברים שלך, אבל זה חוק ממש ממש מעצבן. אני מאוד מקפיד עליו, לא אומר שאני לא שונא אותו (כך גם כל החברים שלי). תראה, הנסיעה באוטו שהוא לא דחוס היא יותר נעימה, אבל יש לא מעט מצבים (בעיקר בנסיעות קצרות) שאתה פשוט נתקע כי אין מספיק מכוניות/נהגים. גם משרשורים קודמים שהיו פה בפורום לא זכור לי שראיתי אהדה רבה כלפי החוק מצד מי שהוא חל עליו.

danihashamen

New member
מי אמר שאני לא מקפיד עליו?

אני החלטתי כבר מתחילת המלווה שאני הולך להסיע רק 2 אנשים, חוק זה חוק, ואני לא רוצה להסתכן בשלילת הרשיון שלי. אבל מה לעשות .. זה חוק חושילינג מעצבן, אבל כמו שאמרתי, אין ממש מה לעשות נגדו, חוץ מלחכות לנובמבר 06' ולראות אם יבטלו אותו. בקשר לחברים שלי.. שיעשו מה שהם רוצים, זה הרשיון שלהם, אני לא ממש מתערב בהחלטות שלהם.

רן88

New member
מתי רשמתי שאתה לא מקפיד עליו?

לפי ההודעה הזאת, אנחנו אכן מסכימים.

adidas88

New member
../images/Emo207.gif בעניין

אם מישהו אחר נוהג....אתם תיכנסו לאוטו כשיש יותר מ2 נוסעים ואסור? כי אין ביטוח....אמנם לא אמור להיות אכפת לכם מהחוק .... אבל עדיין... תכנסו לאוטו?

danihashamen

New member
קצת איחרת עם השאלה הזאת ..

יש לי חברים שיש להם כבר שנה רשיון .. ונכנסתי איתם לאוטו שהיה אוטו מלא, כן. לא אישית זה לא מפריע, כל עוד זה אוטו של אחרים :ס

adidas88

New member
קראתי

הבנתי שחברים שלך עוברים על החוק. השאלה היתה האם אתה נמצא בתוך האוטו כשהם עוברים על החוק

danihashamen

New member
איך לא הבנת את זה מהתוכן? ם0

"נכנסתי לאוטו שהיה אוטו מלא, כן" "זה לא מפריע לי" בעיות קליטה קלות עדי?

adidas88

New member
יצאת טיפש!

שים לב לרצף ההודעות ואז שים לב שאתה טעית ולא אני

danihashamen

New member
את טעית o-0

טוב שחררי אותי מהוויכוח הדבילי. שאלת אם אני מוכן להכנס, ואמרתי לך שלי אין בעיה עם זה.. זה שלא הבנת, זה כבר משהו אחר :ס

adidas88

New member
טעות בהבנת הנקרא

קיצור שנינו הבנו משהו לא נכון אז ששש

רן88

New member
אני לעולם לא משדל חברים שלי לקחת

יותר מ-2. אם מישהו מחליט לעשות זאת על דעת עצמו, אני עולה איתו על האוטו כי ביטוח חובה תמיד יש (ביטוח על פגיעות הנוסעים). זה שהוא מבטל את המקיף ואת הצד ג' זו כבר בעיה שלו והוא מודע לה.

NewUser4

New member
לא מדויק

ביטוח החובה יחול בכל מקרה כך שאין לך מה לדאוג. ביטוח המקיף וצד ג' לא יחול כנראה (מדובר על ביטוח לנזקים ברכוש).

adidas88

New member
אז למעשה

גם אם אני נוסעת עם מישהו בלי רישיון עליי יש ביטוח? אז מישהו מוכן להסביר לי סופית בבקשה?
אני קצת קשת קליטה

danihashamen

New member
אנחנו יודעים ../images/Emo6.gif

וכן, הביטוח חובה עדיין חל עלייך, ז"א שבמקרה של תאונה, אם יקרה לך משהו תכוסי, אבל האוטו של הנהג לא :ס

../images/Emo45.gif במיוחד נסיעות קצרות../images/Emo110.gif

למה שאני לא אוכל להסיע חברים שלי לבית אחרי ביצפר ואני אצטרך לקחת רק שני ילדים ואת השאר להשאיר לחזור ברגל/אוטובוס? זה ממש לא נעים, במיוחד בחורף. מצטערת להגיד, אבל למרות שנורא מלחיץ אותי לנסוע עם יותר משניים, בתוך השכונה אני לא ממש שמה על החוק הזה...

למעלה