החוק החדש

החוק החדש

שלום לכולם,
בעקבות העניין שמדברים על שינוי החוק שיהיה מותר גם להומואים וחד הריות לעבור הליך של פונדקאות אני קצת בלחץ.

כרגע אנחנו ממש בתחילת התהליך עדיין עוד לא פגשנו את הפונדקאית ואין לנו עוד ילדים,
אני יודעת שאני קופצת קדימה ורחוק אבל אני תמיד חלמתי על 4 ילדים כמובן שכיון שאנחנו צריכים פונדקאית זה לא יקרה מקווה שנגשים אולי את החלום של שלושה ילדים אמן.
מלחיץ אותי העניין שהמחיר יעלה בצורה דרסטית וכמובן זמן ההמתנה...

eitansc

New member
זה הרבה יותר פשוט (וגרוע) מזה

לפי הטיוטא האחרונה של החוק החדש, לא תוכלי להביא יותר משני ילדים באמצעות פונדקאות, פשוט מכיוון שהחוק מגביל את הרשאים לגשת לפונדקאות.
אני אצטט במדויק מטיוטת הצעת החוק (סעיף 2, פסקה (7)):
"להורים מיועדים שהם בני זוג אין יותר מילד אחד משותף ולהורה מיועד שהוא יחיד אין יותר מילד גנטי אחד או ילד אחד שהוא הוכר כהורהו באמצעות צו הורות".

ויש עוד לא מעט הגבלות בהצעת החוק, שיחולו על זוגות סטרייטים או הומואים כאחד (מצורפת ההצעה כפי שאושרה בועדת השרים לענייני חקיקה לפני כחודשיים... סביר שמאז נערכו בה עוד שינויים).

guti30

New member
יש הגבלת תקרת מחיר

בהצעת החוק המחיר מוגבל ל160000 ש"ח. מה שלא ברור זה שבנוסח שהיה מפורסם נכתב "סה"כ" וממש לא ברור לי איך הם יכולים להגביל מחיר סה"כ הרי עלול להיות הריון תאומים, קיסרי או הוצאות נלוות אחרות. ויש עוד המון סעיפים שלטובת ההורים המיועדים והפונדקאיות שאני מקווה שיעברו שינוי כמו הגבלת מספר ההחזרות ל3! שינוי שלפיו פונדקאית יכולה לעבור תהליך רק עם ילדה עד 2 לידות ולא 3 כמו היום ועוד כל מיני הגבלות שיקשו על ההורים בארץ לעבור תהליך פונדקאות. בקיצור למראית עין הם באו לברך וטוענים שרוצים להגדיל את מספר הפונדקאיות (ע"י מתן אפשרות לבנות דודה) אבל הם בעצם מוצאים הרבה פונדקאיות מהתהליך ע"י הגבלות אחרות.

מירבי*

New member
החוק

אני בהחלט מבינה את הדאגה שלך.
יש בחוק דברים שישפרו את תהליכי הפונדקאות בישראל ויש שיקשו.
המחיר לא יעלה, בחוק מגבילים את הסכום.
לגבי זמן ההמתנה, אם את כבר בתהליך מול מרכז יש להם זמן מוגבל להכיר לכם פונדקאית, לא נראה לי שאת צריכה לדאוג לגבי התהליך הנוכחי שלך, לגבי התהליכים הבאים, אין לדעת איך תיראה התמונה בעוד כמה שנים.
ידוע לי שהשרה קיבלה אלפי פניות לגבי סעיפי החוק החדשים, אני מאמינה שלא כל מה שפורסם בהצעת החוק הראשונה יחקק ויהפוך לחוק.

בהצלחה ושבוע טוב

חוק

הי מירב,
קצת נרגעתי בעקבות התגובה שלך ואכן מקווה שיהיה בסדר,
ושנצליח להגשים את החלום לשלושה ילדים
אמן!!!

noneek

New member
חו"ל

תמיד אפשר לשקול להביא את הילדים הבאים בהליך פונדקאות בחו"ל

למעלה