"החוק החדש של ה-2":

Reign Of Chaos

New member
"החוק החדש של ה-2":

שמעתי גרסה מסויימת שאומר שרק מי שמוציא מהמחר רישיון, החוק של ה-2 לא חל עליו, כלומר, אם הוצאתי לפני שנה, ואחותי מוציאה עוד חודש, אני אהיה מוגבל ל-2 נוסעים והיא לא (אבסורדי-משהו..). זה נכון? ואני יודע שהמשטרה לא תאכוף את החוק בכל מקרה, אבל זה לא מעניין אותי. מעניין אותי החוק בידיוק בגלל סיבת הביטוח. תכל'ס המשטרה בקושי אכפה את החוק הזה עד היום, ומה שמונע ממני להסיע יותר מ-2 אנשים זה אם אני יעשה תאונה, אני יאכל אותה בגדול בגלל הביטוח. בבקשה, רק מי שיודע על בטוח.

wil

New member
יש הלכה פסוקה של העליון

לגבי נהג חדש ללא מלווה, והביטוח חל אפילו במקרה ההוא. קל וחומר על העבירה הפחות חמורה של יותר מדי נוסעים. ככה שמבחינת ביטוח (חובה) אין בעיה, ולא היתה.

Reign Of Chaos

New member
אני יודע ביטוח חובה חל במקרים הללו.

אני מדבר על מקרה היפוטטי שבו עשיתי טוטאל-לוס לב.מ.וו סידרה 7 עם הטרנטה שלי- האם איבדתי את הבית שלי או שזה חוקי לחלוטין.

tooltool3

New member
מצטרף לשאלה שלו

אם הוצאתי רישיון לפני שנה מחר אני אוכל להסיע 4 ברכב או לא?

Reign Of Chaos

New member
אז בוא תן לי להסביר לך למה אתה טועה

ולמה אם מבחינת החוק זה לא- אז גם מבחינת התכל'ס זה לא. נניח ואתה עושה תאונה עם הסובארו DL שנת 88 שלך, עושה לך טוטאל-לוס (שיעלה לך, 5,000 שקל?) ופוגע בסקודה בוולו S80 דפיקה קלה שעולה רק 80,000 שקל. זה נכון שהביטוח חובה חל עליך, ואתה תזכה להשתלות שיניים ולאישפוז בבית החולים. אבל אני מדבר על הרגע בו אתה תתקשר לחברת ביטוח שתכסה לך את החוב של ה85,000 שקל- מה אז יקרה, פה זה משנה עם הסעת 2 או 3 או 4. אם הסעת 2 והכל חוקי ובסדר, אז אין בעיה. אם חברת הביטוח תגלה שהפרת את תנאי החוק (שהם גם תנאי חלק מתנאי הביטוח), היא תגיד לך שאתה לא תראה ממנה אפילו שקל כדי לתקן את הזכוכית של המראה שלך. ואז תצטרך לבוא לאבא שלך ולבקש ממנו יפה לשבור את החיסכון שלך לאוניברסיטה כי עשית דפיקה קטנה לאוטו שלך ושל מישהו אחר. ושוב, אני מדבר פה על תאונה בסדר גודל סביר מאוד. אני לא מדבר על זה שבפוקס נכנסת בב.מ.וו סידרה L7 והרסת אותה, כי אז (בהנחה שנכנסת בה עם תלת אופן, ולא עם מכונית שעולה הרבה כסף) תצטרך לשלם לבן אדם מיליון שקל. שזה בית.

wil

New member
הביטוח חל גם אם הנהג עבריין

ביטוח מקיף יפצה מבוטח גם אם המבוטח התרשל - בשביל זה עושים ביטוח. גם אם תעבור ברמזור אדום ותיכנס במישהו - כל הביטוחים בתוקף. יש החרגה ספציפית של נהיגה בשכרות או תחת השפעת סמים, בפוליסות ביטוח מקיף בלבד, וזה מופיע בפוליסה. אבל עבירת תנועה "סתם" לא פוגעת בכיסוי ביטוחי. לגבי עבירת 2 נוסעים (שכבר שייכת להיסטוריה...) קשה לחזות מה יהיה, ייתכן שחברת ביטוח תנסה להתנער, אבל ייתכן מאוד שעם מספיק עקשנות והליכה עד הסוף ביהמ"ש יפסוק לטובת המבוטח.

למעלה