החופש הגדול 2... מה אתם מתכננים?

החופש הגדול 2... מה אתם מתכננים?

אז היום התחילה "אם כל השביתות" - השביתה של ארגון המורים העל יסודיים, שמוחים על שכרם הנמוך, שעות הלימוד הרבות שקוצצו ומספר התלמידים הגדול בכיתה. ארגון המורים ומשרד החינוך נערכים לשביתה של שבועות ואולי אפילו מספר חודשים. אז מה התוכניות שלכם ל"חופש"
אתם בעד השביתה
או נגד

shachar10

New member
ה-שביתה.

אני אישית חושבת שהשביתה הזאת היא חיונית לא רק בשבילי ובשביל התלמידים שיש להם חופש גדול מספר 2, היא חשובה בגלל שאם המורים לא יעשו משהו עכשיו אף אחד לא ישים לב עליהם. גם ככה ראש הממשלה לא מתיחס. הבעיה שהמורים מעלים היא חשובה, השכר שלהם מאוד נמוך ולומדים בחלק מהכיתות יותר מ40 תלמידים וזה נורא. השביתה הזאת חשובה מכל הבחינות, ואסור למורים להכנע. שחר.

נגד.

אני מסכימה מצד אחד שמגיע למורים שכר גבוה יותר... אבל אני בכל זאת לא חושבת שאנחנו אלה שצריכים לסבול..... אממ..אני מתכננת לנצל את החופש בעיקר בכתיבת פעולות וכאלהה..

שביתה....

המורים אכן מעלים נקודה חשובה, אולי יותר ממה שאנחנו חושבים. היחס למורים במדינה הזאת נהיה גרוע, ומשפיל אפילו. ולכן, לא פלא שכל המחנכים הטובים, ואנשים החינוך הטובים בכלליות פונים למקומות אחרים ולא לבתי הספר. חלקם עוזבים את הארץ, וחלקם הולכים לאוניברסיטאות. התוצאה היא שרמת החינוך מדרדרת, ובמערכת החינוך מספר המורים והמחנכים הטובים באמת הוא מועט. הוראה הפכה להיות מקצוע שאליו מגיעים האנשים שציון הפסיכומטרי שלהם אינו גבוה, או שלא מצאו עבודה אחרת. וזאת בעיה. אני בתור תלמידת י"ב יכולה להבין יותר מכל עד כמה התלמידים נפגעים מהשביתה הזאת. ובהתחלה גם אני הייתי נגד. אבל הבנתי שאולי אני וחברים שלי נסבול, ויהיה לנו קצת יותר קשה בבגרויות, אבל בסופו של דבר זה נחוץ. אם הממשלה הגיעה למצב שלסבל של המורים היא לא מקשיבה, אז בכל מקרה היינו מגיעים לכך שאולי הסבל של התלמידים הוא זה שכן ישמע. כן זה קשה, אבל אולי מחזור אחד יפגע, כדי למנוע את הפגיעה של כל התלמידים שאחריו.

shookishmena

New member
שביתה

לי אישית אין ממש שביתה..חלק מהמורים שובתים אצלינו וחלק לא...לא כולם חלק מארגון המורים. השביתה אולי היא חיונית וזה כן חשוב שהמורים יעשו משהו בקשר למה שקורה במערכת החינוך בארץ, אבל זה באמת לא הוגן שהתלמידים נפגעים מזה..במיוחד תלמידי התיכון שחלק גם ניגשים לבגרויות חורף..

נ ו ע ם ד

New member
השביתה

אני תומכת לגמרי במורים ששובתים. סדר העדיפויות במדינה הוא שגוי לטעמי. תחום החינוך- שהוא אחד הדברים החשובים במדינה אם לא החשוב ביותר, לא נמצא בו בדרגה ראוייה בכלל, והפער בין התשלום שהמורים מקבלים והתנאים שלהם לבין העבודה החשובה והקשה שיש להם לעשות הוא עצום. אחרי שנים של שביתות קצרות, ועיצומים למיניהם, וכל פעם הוספת סכום מגוחך למשכורת שלהם, אני מצדיקה את העובדה שפעם אחת יש לפעול בצורה קשה ולקיים שביתה ארוכה. מצד שני יש לדבר הזה צד אחר למטבע. - השביתה הזו יכולה להעיף עשרות תלמידים ממסלול הלימודים שלהם- במיוחד ברגע קריטי של בגרויות- ואולי גם לפגוע להם בעתיד. זה נכון שאם השביתה תצליח- ותנאי המורים ישופרו, גם התלמידים יהנו מכך בסופו של דבר, אבל אי אפשר להתעלם מהנזק שדבר כזה יכול לגרום. אז אני מקווה שהשביתה תהיה קצרה וגם מועילה, ושהמורים לא ישברו. בנוסף, אני חושבת שגם ראוי שאנחנו התלמידים נתמוך במורים, ואולי גם נצא איתם להפגין.

בכיכר ציון ביום רביעי ב12 בבוקר...

יש הפגנה של תלמידים שתומכים במורים.... אז מי שבעד לשביתה, שיבואו למצעד ביום רביעי ב12 בבוקר כדי לתמוך בהם, אני אישית תומכת בהם, כי באמת מגיע להם יותר... לעומת שזה פוגע בנו, אבל אין בררה אחרת, צריך להתמודד עם זה לבד לפי דעתי, לכן אם אנחנו רוצים לסיים כמה שיותר מהר את השביתה, אז קודם כל נעזור למורים להצליח. פשוט המורים הם אנשי חינוך שבזכותם אני מקבלת את החומר וללמוד את החומר, וכ'ו... תחשבו הם משקיעים את רוב הזמן שלהם לתלמידים, מבלים הרבה עם התלמידים, אפילו אין להם זמן לראות את הילדים שלהם בבית! אז מגיע להם יותר! וצריך לתמוך בהם! ונקווה שנסיים כמה שיותר מהר את השביתה כדי שנוכל ללמוד ושהמורים יקבלו את הרצונות שלהם.... מדנה טל-אל

אם באים להפגנה, לבוא עם מדים?

דרך אגב זאת יעל הולצברג.. שיניתי את הכינוי כדי שלא יהיו בילבולים ביני ובין יעל אפרים.. :)

יעליבלי!

דבר ראשון, זה רעיון טוב ששנית את הכינוי...
דבר שני, לדעתי שלא צריך להביא מדים, כי ההפגנה זאת קשורה למשרד חינוך ואנו התלמידים באים לתמוך במורים השובתים לכן נבוא להפגנה בתור תלמידים ולא בתור תלמאים... מסכימים איתי? או שלא? מתגעגעת המונים...
תמרי

שובתים ומפגינים

היום השתתפתי בהפגנה של המורים של התיכון שלנו במבשרת. האמת, היה ממש כיף וגם דיי מצחיק, כי אחרי הכל לראות את המורים שלך עומדים ברחובות עם שלטים, שרים וצועקים, מדרבנים נהגים בכביש לצפור מהאוטו שלהם, מתווכחים עם שוטרים ואפילו נלקחים למעצר (היו לנו 2 מורות כאלו...) זה לא מחזה שרואים כל יום... קצת הצטערתי, אומנם, שהייתי בין התלמידים הבודדים שטרחו להגיע, ומתוך בי"ס של 1000 תלמידים הגיעו בסביבות ה-15. אני חושב שהמאבק של המורים, למרות שמטרות העל שלו נוגעות לשיפור מעמדו של המורה בישראל, נוגע גם לנו, התלמידים, לא פחות מלהם. אחרי הכל, אנחנו "קהל היעד" של המורים, אנחנו אלה שמושפעים ישירות מהאיכות ומהרמה של המורים שנכנסים למערכת החינוך, ממידת המוטיבציה שאיתה מגיע מורה לכיתה ומההתייחסות ותשומת הלב שהוא אמור להעניק לכל אחד מאיתנו. והראיה אולי הכי משמעותית לכך היא העובדה הפשוטה היא שכשהמורים שובתים, הבגרויות שלנו, של התלמידים, נדפקות. אז למרות שאני יודע שאין שום ערך של נוער תל"ם שמתקשר למטרות שהמורים מנסים להשיג, חשוב לי לומר שכבני נוער שחיים במדינה הזאת- חשוב שנצא להפגנות ונביע תמיכה במאבק של המורים. שהרי בסופו של דבר- גם אנחנו נצא ממנו נשכרים. חינוך זול עולה לנו ביוקר!

למעלה