החומוס של אבי

Cafe Latte

New member
גאוני

salo22

New member
מאוד טיפשי

לוקחים מוצר די גרוע ומנסים להסוות אותו עם חימום, שמן זית כנראה איכותי, תועפות גרגירים מבושלים וטחינה, סלט רענן בצד, ואז שואלים איך היה.. חמודים.. לא. אהבתי איך הכותב\ת ציינו שאפשר היה לנחש שזה אחלה, אבל בדיעבד זו לא חוכמה כשיודעים, ממש ניסוח עדין ומתחשב.

smaak

New member
הקטע המעניין הוא

שלדבריהם היו לקוחות חוזרים ומתלהבים (למרות שאי אפשר לדעת, הם יכלו להמציא את זה).
אני תוהה מה זה אומר על החך של אוהב החומוס הממוצע

salo22

New member
הם יכולים לכתוב

מה שבא להם
להפוך את הסיפור לכזה גימיקי עם שלם כפי רצונך וכל ניסיונות ההסוואה של החומוס, זה טיפשי לחלוטין ולא אומר כלום, אני באמת שלא רואה בזה שום סממן של גאוניות או חוכמה שיווקית.

RandS

New member
מסכימה ומוסיפה

לו היו אחלה משדרגים את החומוס שהם מוכרים בסופר כפי שהם משדרגים אותו במסעדה, אולי באמת הוא היה נטעם אחרתףאבל זה לא המצב. מבחינתי מה שמוגש במסעדה ומה שנמכר בסופר הם שני מוצרים שונים ולכן אני לא רואה איך אנשים נוהרים לקנות חומוס אחלה אחרי שאכלו במסעדה הזו.

1Shir

New member
נכנסתי לשם והיה משהו מוזר באווירה ובכלל במקום

אולי לא ממש נכנסתי לעובי הקורה כי לא קיבלתי את העלון שמציע לא לשלם (אחרי שהייתי שם ראיתי שמחלקים אותו בדיזנגוף אבל לא קיבלתי)
באמת התפלאתי שהיו כ"כ נחמדים
(זה לא תמיד ככה)
מה שיותר ביאס אותי זה למה אף מקום (כולל המקום האחרון שנראה ממש סבבה) לא מחזיק מעמד שם

למען הסר ספק לא אכלתי במקום.

בנגוד לנאמר בכתבה, דווקא מקום תל אביבי אותנטי

בתל אביב כמו בכל מקום, ואולי אף יותר, בטעימה עיוורת: כמה ממומחי חומוס באמת יודעים להבחין בין חומוס טוב ורע? כמה מומחי קלמארי שנצרב קלות על הפלאנצ'ה ומוגש על מצע של קרפצ'ו טחינה יודעים באמת להבחין בין מנה טובה לרעה? וכמה מומחי יין באמת יבחינו בין יין טוב לרע? [דווקא בתחום האחרון יש אינסוף סיפורים משעשעים שחלקם גם הועלו כאן בפורום]

אילן, לעניות דעתי, להבחין בין מנה טובה או רעה

לא כל כך חשוב ועקרוני.
טעים לי או לא טעים לי זו השאלה.
אלא אם כן אתה בעינין של "הכה את המומחה" ואז...

עקרוני בוודאי לא, אבל מעניין - בעיניי - כן.

הפורום הזה קיים, כך נראה לי, על בסיס הנחה שיש איזה אמות מידה משותפות להרבה אנשים לגבי טיב הכנת מאכלים (ולגבי היבטים אחרים שמרכיבים את החוויה של ביקור במסעדה). כמובן שקשה יותר להסכים על ההיבט הסובייקטיבי כמו טיב החומוס מאשר על היבטים יותר אובייקטיביים כמו זמן המתנה למלצר. אבל בלי היכולת הזו אין הרבה ערך להמלצות כאלה ואחרות... מצד שני - אני מודע לבעייתיות של השיפוטים שלנו (כולל שלי, כמובן) ולפער בין היומרה שלנו להבין בתחום כלשהו (כולל היומרה שלי, כמובן) לבין הביצועים כאשר אנחנו נדרשים להתייחס למאכל בצורתו ה"עירומה", בהתעלם ממלבושי התווית והמיתוג וכיו"ב. רב האנשים יגידו לך שחומוס אחלה שנקנה בסופר לא שווה הרבה - אבל רובם גם ישבחו אותו אם הוא יוגש בחומוסייה איכותית כביכול (בלי קשר למה שכבר נאמר על השפעת התוספות השונות על הטעם). בקיצור, תופעה חברתית בסיסית - אך עדיין מעניינת (לטעמי הסובייקטיבי לפחות
).

הכל נכון אבל...

לרוב רובינו השיפוט האמיתי היחיד הוא טעים לי או לא טעים לי.
אתה מצפה לקבל הערכה אמיתית של חומרי גלם למשל?
אני לא , ברוב רובם של המיקרים...

ו שתי

New member
אין פה ענין להבחנה בין טוב לרע

לחומוס מקופסא אין שום קשר לחומוס אמיתי לטעמי. מלבד השם.

למעלה