"החומה הסינית"

meravbr

New member
"החומה הסינית"

השבוע באחד הימים יצא לי ולבנזוג להיות ביחד בצהרים. חשבנו על אפשרות זולה וטעימה לצהרים, ונזכרנו במכולת הסינית שפעם הוא ישב בא הרבה בגלל הקירבה לעבודתו הקודמת. הגענו, עיינו בתפריט וגילינו עסקית ב- 30 שח (
) הכוללת מנת פתיחה, מרק, עיקרית בשרית ו-2 תוספות. התפריט עצמו כתוב בעברית ילדותית ומצחיקה (מדובר הרי בסינים עולים חדשים-ישנים), ושירת אותנו ואת שאר הסועדים מלצר אחד (סיני כמובן) די קורקטי שקיבל הזמנות וחילק מנות בנרגנות מסוימת. המסעדה – מעוצבת בפשטות גמורה עם כמה ציורים שנראים שהובאו מארץ המקור (ומזמן) וקישוטי חג חמודים. השירותים נראו נקיים מבחוץ אבל לא ניסינו. הסידור של השולחנות היה מצחיק – מכל שולחן הושם רק נייר אחד וסכום (במקום זוג כאלו) מתוך ההסבר הממצה (של הבעל) שלפעמים מגיעים לשם אנשי עסקים (טוב, לא בדיוק, אנשים עסוקים) לאכול בגפם. לא השתכנעתי – או שמסדרים שולחנות או שלא... ולאוכל – מרקים
לי – מרק וונטון – ממש נחמד אך קצת חסר תיבול לטעמי.
לו – מרק תירס – היה לו מצוין כדבריו מנות ראשונות
לי – שני דים סאם מאודים במילוי עוף
לו – כנ"ל אך במילוי בשר הגיע רוטב סויה מתובל לליווי אבל 2 המנות כנראה זכו לאידוי יתר והיו קצת מיובשות. עיקריות
לי – עוף חמוץ מתוק בתוספת אורז וכרובית ופטריות. העוף זכה לרוטב לא מתוק מדי – כלומר די עדין – שלא כמו הרטבים המתקתקים המלווים הרבה מנות כאלו והיה נחמד. האורז היה |בייתי| מדי ולא היתה לו שום נטייה לקצת דביקות ראויה, מה גם ששוב היה חסר תיבול. לא סיימתי אותו. הירקות היו בסדר.
לו – בקר ברוטב סויה חריף מעט (ראו את שאריות הצ'ילי במנה) בתוספת אותו אורז ואיטריות חיטה (כאלו שגידי גוב עשה בתכנית שלו כשביקר במסעדה...). הבקר היה טעים והאיטריות היו מעולות לדבריו. זהו. לקינוח לא נשארנו (היינו מפוצצים) והחשבון – 66 שח לשתי עסקיות וד. קולה. דרך אגב, כשבאנו לשלם את החשבון באשראי, המלצר הסביר שהמערכת לא עובדת והיה מוכן לקחת שם+טלפון כדי לחייב אותנו אח"כ
התפעלנו מהגישה נותנת האמון אבל השארנו מזומן בסופו של דבר...

Lear22

New member
אבל..

מירבי, איפה המקום נמצא? אם אני לא טועה הוא ממש ליד יהודה הלוי ליד המשטרה לא?

meravbr

New member
../images/Emo52.gif אתה צודק

רחוב מקווה ישראל באיזור חברת חשמל

meravbr

New member
ואתמול לרגל חגיגות שמה לפורום ../images/Emo13.gif

ישבנו, כמובן, בקופי בר ... הגענו בלי הזמנה ומיד סידרו לנו מקום די נוח על הבר הפנימי (בחלק של המעשנים). בהתחלה חשבנו שניחנק מהעשן בהמשך הערב אבל די התבדנו (רק השערות, השערות יצאו מסריחות...
). אמרנו לעצמנו שמאחר ואנחנו לא עם הקטנטונת מותר לנו "לעגל פינות" ולשבת ליד מעשנים, ובמיוחד שסידרו לנו ככה מקומות בצ'יק, בלי להמתין אפילו שניה. אני החלטתי ללכת על סדרת מנות ראשונות (וקינוח כמובן) והוא הלך על ארוחה מלאה. ישבנו בבר, ראינו את הברמנים החמודים מערבבים הרבה הברה קפריניות פסיפלורה וקפריניות רימונים, ולא יכולנו להתאפק, הזמנו גם – אבל ON THE ROCKS, לא בצורת קפרינייה... ושתיהן היו טעימות מאוד. קיבלנו עוד טעימות מהברמן, עזרנו מדי פעם להוריד בקבוק יין מלמעלה והיינו מאוד פעילים.... למנות ראשונות לקחתי –
3 מח עצם (עם המילוי הג'ליי) שמוגשים עם 3 ברוסקטות (כלומר טוסטים) ושום אפוי – 28 שח. היה לי טעים מאוד ומתעסק מאד (לשלוף את התוכן מהעצמות, למרוח ....). מנה מיוחדת דרך אגב (לא בתפריט).
קרפצ'יו הבקר המעולה שמעליו תערובת עלים ודפי פרמזן. אין מה להוסיף. מנה מעולה. הוא לקח
מרק בטטה שהגיע באיחור משמעותי כשכבר הוא הספיק לחסל לי חצי מהמנות, חצוף שכמוהו... להמשך הזמנו –
לי – פטה כבד עוף עם תאנה, קורנישונים וטוסטונים. מנה מעולה (בטיים אאוט השבוע היא מצוינת כאחת מ- 5 הטובות בעיר בתחום הפטה).
לו – פסטה קרבונרה שהגיעה גם היא באיחור משמעותי מאוד (כבר אמרנו שיום חמישי הוא יום בעייתי בקופי בר) ונטרפה מיד. לקינוח – קנולי האהוב עלינו מאוד (גלילי בצק במילוי גבינת מסקרפונה איטלקית), הפוך ואספרסו כפול. הסך הכללי - 300 פחות כמה שקלים. למרות כל העיכובים היתה אחלה ארוחה ואחלה אירוח ונהננו מאוד מהערב.

Lear22

New member
ואני דווקא חולה על השברה שו לראשונה

הסלט עם הגבינת עיזים שהועתק גם לבראסרי בכלל, היום יש הרבה מנות שעושות קדימה אחורה מכאן לשם וההיפך

Lear22

New member
הסבר

CHEVRE SCHO אם אני מאיית את זה נכון הוא שמו של הסלט לבבות חסה וקורקטים של גבינת עיזים שמוגש בבראסרי ובקופי בר, כשבבראסרי יש בו גם חתיכות של בייקון מיובש מנה מעולה לראשונה!

Lear22

New member
הסבר 2

CHEVRE הוא שמה של הגבינת עיזים שעליה מונחים הקרוקטים

רוצה איות תקני וקטנוני ?

פשוט לחשוב על המנה עשה לי רעב בבטן, כמישהי שחולה חולה חולה על המנה הזו, אז הנה איות תקני בצרפתית: cheveres chauds יכול להיות שה-S בסוף מיותרים (סימן לרבים, לא הוגים את זה) אבל נראה לי שכיוון שמדובר בגבינת עזים ולא בגבינת עיזה זה הכתיב.

עמית@

New member
נשמע טעים.. אפפעם לא ניסיתי קנולי

אנסה פעם הבאה (אין כמו מח עצם
)

../images/Emo20.gif ../images/Emo12.gif לא יודעת למה

אבל היתה לי הרגשה שתהיו בקופי בר אתמול
החומה-
למחיר העיסקית והאמון בתשלום. זה כבר נדיר במחוזותינו ועושה טוב בלב שיש עוד כאלה... אני לא מחובבי האוכל הסיני וגם לא מתפלאת שלא נפלתם מהכסא
הקופי- הנה הוכחה, שכמה שנדע, נוכל לדעת יותר
. יש מנות
דה תפריט שנחמד לדעת עליהם דרך ביקורת שכזו
נשמע כיף אמיתי לשבת ליד הברמן ולהיות שותף פעיל

meravbr

New member
דרך אגב משהו שחשוב

ששכחתי וחשוב לציין בקשר לחומה הסינית - שהאוכל לא טבע בשמן. וזה חשוב לגבי הסיניות.

../images/Emo127.gif נקודה חשובה

במיוחד כי זה שמן ממוחזר וצמחי (בניגוד לשמן זית למשל...).
לאגסים ביין, חלבה וקולפי של אייסברג אתמול
לזו שמצטטת אותי בפורום אחר ואפילו לא טורחת להגיד שלום

meravbr

New member
אכן -

זה כל הענין - מסעדת "פועלים" (מחברת החשמל
) סינית...

למעלה