"החומה הסינית"
השבוע באחד הימים יצא לי ולבנזוג להיות ביחד בצהרים. חשבנו על אפשרות זולה וטעימה לצהרים, ונזכרנו במכולת הסינית שפעם הוא ישב בא הרבה בגלל הקירבה לעבודתו הקודמת. הגענו, עיינו בתפריט וגילינו עסקית ב- 30 שח (
) הכוללת מנת פתיחה, מרק, עיקרית בשרית ו-2 תוספות. התפריט עצמו כתוב בעברית ילדותית ומצחיקה (מדובר הרי בסינים עולים חדשים-ישנים), ושירת אותנו ואת שאר הסועדים מלצר אחד (סיני כמובן) די קורקטי שקיבל הזמנות וחילק מנות בנרגנות מסוימת. המסעדה – מעוצבת בפשטות גמורה עם כמה ציורים שנראים שהובאו מארץ המקור (ומזמן) וקישוטי חג חמודים. השירותים נראו נקיים מבחוץ אבל לא ניסינו. הסידור של השולחנות היה מצחיק – מכל שולחן הושם רק נייר אחד וסכום (במקום זוג כאלו) מתוך ההסבר הממצה (של הבעל) שלפעמים מגיעים לשם אנשי עסקים (טוב, לא בדיוק, אנשים עסוקים) לאכול בגפם. לא השתכנעתי – או שמסדרים שולחנות או שלא... ולאוכל – מרקים
לי – מרק וונטון – ממש נחמד אך קצת חסר תיבול לטעמי.
לו – מרק תירס – היה לו מצוין כדבריו מנות ראשונות
לי – שני דים סאם מאודים במילוי עוף
לו – כנ"ל אך במילוי בשר הגיע רוטב סויה מתובל לליווי אבל 2 המנות כנראה זכו לאידוי יתר והיו קצת מיובשות. עיקריות
לי – עוף חמוץ מתוק בתוספת אורז וכרובית ופטריות. העוף זכה לרוטב לא מתוק מדי – כלומר די עדין – שלא כמו הרטבים המתקתקים המלווים הרבה מנות כאלו והיה נחמד. האורז היה |בייתי| מדי ולא היתה לו שום נטייה לקצת דביקות ראויה, מה גם ששוב היה חסר תיבול. לא סיימתי אותו. הירקות היו בסדר.
לו – בקר ברוטב סויה חריף מעט (ראו את שאריות הצ'ילי במנה) בתוספת אותו אורז ואיטריות חיטה (כאלו שגידי גוב עשה בתכנית שלו כשביקר במסעדה...). הבקר היה טעים והאיטריות היו מעולות לדבריו. זהו. לקינוח לא נשארנו (היינו מפוצצים) והחשבון – 66 שח לשתי עסקיות וד. קולה. דרך אגב, כשבאנו לשלם את החשבון באשראי, המלצר הסביר שהמערכת לא עובדת והיה מוכן לקחת שם+טלפון כדי לחייב אותנו אח"כ
התפעלנו מהגישה נותנת האמון אבל השארנו מזומן בסופו של דבר...
השבוע באחד הימים יצא לי ולבנזוג להיות ביחד בצהרים. חשבנו על אפשרות זולה וטעימה לצהרים, ונזכרנו במכולת הסינית שפעם הוא ישב בא הרבה בגלל הקירבה לעבודתו הקודמת. הגענו, עיינו בתפריט וגילינו עסקית ב- 30 שח (