החוט בורח.

החוט בורח.

אז כמו שכתוב בכותרת, כשאני תופרת, אם לא השארתי חוט ארוך מאוד, החוט (העליון.) פשוט בורח ואני שוב צריכה להשחיל אותו מחדש. (הוא בורח לא רק מהמחט אלא גם מחורים נוספים.) זה קצת מציק שמדי פעם אני צריכה לעצור ולהשחיל מחדש, ואני בטוחה שיש לזה פתרון. ניסיתי לשחק עם המתיחות שלו, אבל זה לא עבד. (אם אני משחררת מהמתיחות אז החוט התחתון יוצר קשרים נוראיים למטה ואז צריך לפרום הכל ולהתחיל מההתחלה, ככה שלשחרר לא בא בחשבון.) אז, מה הפתרון? אני אבודה.

השאלה היא איפה את חותכת את החוט בסיום התפירה?

אמורים כשמסיימים לפתור ומגיעים לקצה הבד, להרים את הרגלית, המחט כמובן למעלה (לא בתוך הבד), ומושכים מעט את הבד בכיוון המנוגד אלייך (הכיוון אליו הבד הולך כשתופרים). אחרי שמשכת את חותכת את החוטומשאירה בערך 10 סנטימטר חוט ואף יותר וככה לא יברח לך כל פעם. חשוב גם לתפוס את שני החוטים הנ"ל כשמתחילים לתפור על מנת שלא יסתבכו בתוך התפר או בתוך בית הסליל התחתון. בהצלחה

coral chan

New member
לפעמים כשאני לא שמה לב ומשחילה לא לגמרי נכון

החוט בורח. אבל קשה לי להאמין שזו הבעיה.

שש שבע

New member
אם חותכים את החוט אפילו אחרי 2 ס"מ כאשר המנוף

במצב מורם, כלומר שלקח את כל החוט שלו, לא יברח החוט. למה 15 ס"מ? אני חותכת אחרי 6-8 ס"מ וזה תמיד מספיק

הדור

New member
בנות יש פתרון הרבה יותר פשוט מזה

שגם חוסך המון עבודה את זה למדתי כשלמדתי טלאים!!! תמיד מתגלגלת לה פיסת בד לזריקה לפח אני לוחקת חתיכת בד מקפלת לשנים, ובסוף התפר עוברת על פיסת הבד וקוצצת עם הקוצץ!!!!!!! אין לי יותר לגזור חוטים החוט לא בורח משום סיבה לנסות ולראות

sara71

New member
כמו ביצת קולומבוס ! איך לא חשבנו על זה קודם !

ושכחת להוסיף שגם סביבת העבודה נשארת נקיה בלי שאריות חוטים שמסתובבות בכל מקום.....

תודה תומר, אבל אני יודעת שצריך

להשאיר כמה ס"מ. בכל מקרה, אולי השארתי מעט מדי באמת. היום זה כבר לא קרה.:) תודה וגם לכל הבנות.

למעלה