החגים מגיעים

החגים מגיעים../images/Emo7.gif

שוב הדיכאון שלפני החגים הגדולים וה"משפחתיים" למה במרכאות ? כי גם כשיש משפחה יש תמיד ריבים לאן ללכת ולא כל אחד מבסוט ואחר כך יש כעסים כי זה אמר ככה..וזה אמר ככה... אני שוב אצטייד בערימת ספרים ואחפש מה יש לראות בטלויזיה. ואחכה שהחגים המעיקים יגמרו ונחזור לימי חול. שתקתם פעם שלושה ימים כי לא היה לכם עם מי לדבר? נשבעת לכם שוכחים לדבר אחרי זה טוב אני אשרוד איכשהוא. סתם רציתי לשתף
תודה על ההקשבה.

ע ו פ ר ה

New member
שינוי

פעם שתקתי שלושה ימים. זה היה כשהחלטתי למות. אמנם זו היתה שתיקה עם בכי ואולי בכי זה סוג של דיבור. בתקופה ההיא למדתי כמה דברים: א. ללכת אחרי הלב שלי. ב. שבדידות ולבד זה לא אותו דבר. ברגע שתלמדי ללכת אחרי הלב שלך (אולי זה גם קשור לגיל חמישים פלוס - אבל אני לא מוכנה לחתום על זה), יהיה לך פחות אכפת מה אחרים אומרים, ואולי לא יהיה לך אכפת בכלל. תארי לך מצב של חגים שבו את הולכת אחרי הלב שלך: או שאת לוקחת חופשה מכולם, או שאת בוחרת להיות עם האנשים שאת הכי אוהבת להיות או שאת עושה בחירה שונה לגמרי. תאמיני לי שהמצב יהיה שונה, כי את תהיי מחוברת לעצמך. אני מציעה לך לקחת את החגים הקרובים כדי ללמוד "איך לעבור את החגים בשמחה". כמעט כתבתי "איך לעבור את החגים ולהישאר בחיים" אבל אני מציעה לך לעבור אותם כשאת קשובה ללב שלך ומעניקה לעצמך אהבה עצמית ושמחה. אם לא תצליחי, זהו מקום שאת גם יכולה ללמוד איזה רווח משני יש לך מזה שאת שורדת את החיים. מכל מצב יש לנו רווח, גם אם לא תמיד אנחנו רואים את זה. סליחה על המגילה. באהבה עופרה

../images/Emo24.gifתודה עופרה אבל...

זה לא מבחירה לכן אין לי את האפשרות לבחור להיות עם אנשים או בלי. פשוט מתרגלים . תודה

ע ו פ ר ה

New member
כל מה שאנחנו עושים

זו בחירה. גם אם אנחנו מרגישים שאין לנו ברירה, זו בחירה להיות במקום ובמצב הזה. אני נשואה והיה חג שהחלטתי לעשות לבדי בלי חמשת ילדי ובעלי. בעלי והבת הקטנה טסו לחו"ל ואני בחרתי להישאר בארץ. ארבעת ילדי האחרים הלכו להורי ואני בחרתי לעשות אמבטיה טובה עם נירות ומוסיקה ולראות די וי די במקום. אנחנו יכולים לבחור כל מה שאנחנו רוצים. הסביבה לא תמיד תאהב את הבחירה שלנו אבל זו בעיה של הסביבה ולא שלנו. באותו חג עליו אני מדברת, המשפחה ניסתה להפעיל לחץ עד הרגע האחרון ואני בלי כעס, מתוך מודעות לרצונות שלי, עשיתי מה שבא לי. גם להחליט ללכת למשפחה של הצד השני, כשאנחנו מאוד לא אוהבים את הצד הזה, זו בחירה שלנו אפילו אם אנחנו חושבים אחרת. באהבה עופרה

smth sweet

New member
נודדת

למה את לא יכולה לעשות מה שאת רוצה וליהנות מהחג? אם אני לא טועה שנה שעברה נשארתי לבד בדירתי ולא נסעתי להוריי... השנה אני אסע... מה שמפריע לי שאני לא מנצלת את החג אף פעם, חופשות, סופ"ש. יש רק בדידות...

the lovely lady

New member
יאללה, חגים, צריך לשמוח,

תפתחו את השנה ברוח טובה, לא משנה איפה תעשו. תגיעו להסכמה ברוח הכי טובה שאפשר, בלי כעסים מיותרים. אחרי הכל, המטרה שלכם היא להנות בחג ולא להתעמת אצל מי הוא יהיה. העיקר שאתם ביחד. באמת שאל תכנסי למשבר בגלל זה.

למעלה