החגים בפתח

• פותח הנושא lvb
  • פורסם בתאריך

lvb

New member
החגים בפתח

שלום לכולם. רציתי לשתף אותכם בחשש שעולה לעיתים תכופות מהרגלים בזמן האחרון. אני בא מבית דתי. רוב המשפחה המורחבת שלי דתית. ולכן, כל מערך החגים מקבל תמיד משמעויות כפולות של הווי ושל דת. החג שהוא יותר מכל החג של המשפחה המורחבת הוא פסח. פרט לשני מקרים, כל שנה מאז שאני זוכר, אנו מקיימים את ליל הסדר בבית של דודים שלי, ההורים של ציקי. גם בשנה שעברה. ציקי היה אז בצבא, והגיע לחופש לחג, והיה איתנו בסדר. זכינו. אני אפילו זוכר כמה התבדחנו על חשבונו כשירש את תפקיד חלוקת האגוזים. אמרנו לו שזה סימן שהוא יחתן השנה, מפני שהוא הצעיר באחים והיחיד שאינו נשוי, ותפקיד זה עבר בין כולם בשנה שלפני החתונה. אצלו זה היה בשנה שלפני משהו אחר.. בקיצור, אני מאוד בלחץ לפני החג השנה, לא רק מפני שזו שנה ראשונה בלעדיו, אלא מפני שהשנה אנחנו חוגגים סדר לבד, לא עם המשפחה שלו, ולמרות שזה בטח ייקל, אני מפחד שלא תהיה לי את החוויה של "חג ראשון בלעדיו"... אני נשמע הגיוני? אני מפחד שהסדר יהפוך להיות שולחן אבלות, ואם הוא לא יהיה כזה, אני מפחד שנעביר אותו בלי לזכור את ציקי.. כמו שכבר אמרתי בהודעה הקודמת, אני היחידי בבית שממש מתמודד עם זה. דודה שלי (לא אמא שלו, דודה אחרת) גם קשה לה עם זה והיא בוכה הרבה. אצלנו בבית לא בוכים. כל פעם שיש לנו ארוחה משותפת, של המשפחות והנושא עולה, אני והיא נשארים בוכים על השולחן ואמא שלי מדברת ומדברת... אני מפחד שהסדר יהפוך להיות כזה.. תודה על הקריאה, ואני צטער על ההודעות הארוכות..

liat1953

New member
החגים ובמיוחד פסח שבפתח

נכון,החגים הם אחת מהתקופות הקשות שאנו עוברים ,המשפחות השכולות. פסח הוא אחד החגים הקשים ביותר מאחר והוא חג משפחתי,בו כולם מתאספים ומי שאיננו חסרונו בולט יותר.אני שאינני שומרת מסורת כלל דוקא פסח היה עבורי החג המשפחתי ביותר בו כולנו ישבנו מסובין עם ההווי המשפחתי שהתאפיין בחג זה יותר מכל חג אחר. lvb אני מבינה את הלחץ בו אתה נתון לפני החג,היות והשנה הוא יהיה אחר לחלוטין,בלי אותה שמחה אופינית וצר לי לומר לך שהכל משתנה...אני בחרתי שלא לחגוג את החג היות ואינני מסוגלת לשבת ליד שולחן ערוך לחג כאשר מי שהיה כל כך דומיננטי איננו. מה שאני יכולה לומר לך שההחיים אמנם ממשיכים אך אחרת לחלוטין לנוכח המציאות שניכפתה עלינו.גם אם אתה רואה כאלה שאינם מזילים דמעה אל תחשוב ולו לרגע שהם כואבים פחות.לכל אחד יש את הדרך בה הוא חש ומביע את כאבו.יש כאלה הנעזרים באמצעים מלאכותיים ויש כאלה שאוחזים את הכאב בתוכם לבל יראה לאיש מבחוץ וסיבתם עימם...יש כאלה המרבים לבכות או להביע במילים את יגונם אך כולם כואבים,דבר שאינו מדלג על איש. דע שלעולם לא ישכח ציקי גם אם לא יוזכר בקול ואם זה חשוב לך דאג אתה להיות זה שמעלה את זיכרו. מאחלת לכם חג קל עד כמה שאפשר

Bitch47Percents

New member
חוץ מלהגיד שאני מרגישה בדיוק

כמוך, אני לא יכולה להגיד כלום... מחבקת ואוהבת, דפנה

למעלה