החגים....אוי,זה קשה

eshkolit32

New member
בוודאי שלא רק לך עצוב ככה לפני החגים........

אני כבר כמעט חודש מסתובבת עם תחושות קשות כמו בכל שנה בתקופה הזאת... אבל את יודעת מה? בדיוק בשביל זה הקמתי את הפורום, כדי שלא נרגיש לבד. הפורום לא מתיימר להיות תחליף למשפחה, אבל לפחות אנחנו יודעים שיש לנו כאן חברים טובים שעוברים את מה שאנחנו עוברים ומבינים לליבנו. ויש איזושהי נחמה בזה, והחיבוקים שאנחנו נותנים אחד לשני יכולים לחמם אותנו מבפנים. החגים זאת תקופה קשה אבל נעבור אותה כאן, ביחד.

טיפקסית

New member
החגים ואני

אמא שלי ז"ל אהבה את החגים,האווירה מסביב,ההתרגשות. תמיד אמרה שבחגים חשוב לחייך וליהנות,וכך עשיתי כל השנים. השנה אבא נוסע לחו"ל עם החברה שלו לשבוע ובדיוק בחג,הטיימינג לא פשוט לי. בבית נהיה רק אני ואחותי,ננסה להעביר את החג כמה שיותר בכיף וביחד. אבל אני עדיין מאמינה שמהחגים צריך להוציא את הכי טוב שרק אפשר ובאמת ליהנות מכל שנייה. במהלך סוף השבוע מתכננת להכין שנות טובות לכמה חברות טובות מהקיבוץ,ולחלק מהנשים שעובדות איתי במפעל. אבא כבר שלח שנות טובות למשפחה שבארץ,והתפקיד שלי הוא לשלוח שנה טובה למשפחה שבחו"ל. אבל היום הגיעה בשורה מרגשת על בנדוד של אבא ואשתו שמגיעים לביקור בארץ בחג הסוכות,הם יהודים שגרים בקנדה,ובנדוד של אבא שלי גר כמה שנים לפני כמה עשורים בארץ,וגם הוא וגם אשתו שולטים בעברית שוטף,כך שאני יכולה לדבר עם שניהם גם עברית וגם אנגלית,וזה מה שאני עושה. את שניהם לא ראיתי בערך שנתיים. כשאטבול השבוע את התפוח בדבש אעצום עיניים ואבקש שלכולנו תהיה שנה מתוקה,שנה שמחה ושנה שבה נדע לחזק את השני,למרות הכאב והקושי. בשנה שעברה נשארתי בבסיס בראש השנה,כך שעצם החג בבית השנה הוא מתנה לכל דבר. אגב המפעל שלנו השקיע במתנות לחג וקנה לכל עובד במתנה נגן אמפי 4 שממנו אני נהנית ברגעים אלה ממש. המתנה הכי גדולה היא לדעת להמשיך הלאה עם כל הכאב שנמצא בפנים,כולנו כאן כמשפחה אחת,והייחוד שלנו זה ההתמודדות עם החוויה הכי קשה שבנאדם מסוגל לעבור בחיים. מגיעה לכולנו שנה מתוקה יותר וטובה יותר,ומקווה שנוכל לחלוק ביחד את ההרגשה שלנו בתקופה הזו כי זה באמת לא פשוט.

nOway1

New member
נפש = עצובה ..

בני האדם עשויים משני חלקים ,, גוף ונפש ,אך הגוף מצליח ליהנות הרבה יותר מנפש .. הנפש תמיד תהייה עצובה "במקרה שלנו" .. הכאב לא ייברח .. העצב ישאר תמיד דרך אגב .. לנפש השפעה רבה על הגוף , ומחלןות רבות מתחילות ממנה ..... אז תשדלו להיות שמחים כמה שיותר ...

למעלה