החבר

• פותח הנושא PREM
  • פורסם בתאריך

PREM

New member
החבר

אני כבר מס' חודשים עם חבר מקסים וכיון שאני בעלת בי איי והוא לא בעל תואר אני בסתר ליבי מזלזלת בו הוא הרבה יותר אינטיליגנטי ממני ועולה עליי באופי ובתכונותיו ובמוסריותו הוא חמוד מתוק ישר ואוהב מאוד מאוד אני בטוחה שיהא אב מקסים איך עוקרים את הספק על מנת שלא ישתלט וישבור את היחסים היפים שנרקמו ביננו : ) אני לא רוצה לזרוק אותו אחרי כמה שנים כמו שכבר עשיתי עם מישהוא אחר מאותה סיבה אני רוצה להתפכח להתבגר להבין שהשכלה זה כלום תודה

האגס 1

New member
קיבעון מחשבתי

את פועלת תחת הנחה נסתרת כאילו תואר הוא תנאי הכרחי לנורמליות. בלי להכיר אותך כלל, אני מנחש שזה בוודאי דפוס קבוע אצלך גם בכל תחומי החיים, ושהבעיה עם החבר היא רק סימפטום. עוד אני מרשה לעצמי לנחש שבטח גדלת באוירה כזו, שבה מי שאין לו השכלה - לא סופרים אותו, הוא נחשב למן משהו נחות, ששיך לחברה אחרת, מחוץ ל"טריטוריה" שלנו. מהניסוח של ההודעה שלך, משתמע כאילו את מבינה את זה, אבל את עדייין צריכה את העידוד והלגיטימציה להשתחרר מהקיבעון המחשבתי הזה. זה מזכיר לי שלפני כמה שנים קראתי ראיון עם כוכי מרדכי, והיא הסבירה שם, בין השאר, איך זה שהיא נישאה ליצחק מרדכי, שגילו כמעט כפול משלה. היא אמרה שהיא גדלה באוירה שבה מי שלא הגיע לקצונה ולקבע בצבא - לא סופרים אותו, וששום סביבה חברתית אחרת לא באה בחשבון בשבילה. לכן, לחיות ביחד עם יצחק מרדכי, היה מובן מאיליו בשבילה.

צימעס

New member
נסי לחשוב על אנשים בסביבתך

שאת אוהבת, מבריקים, מצחיקים, מפרנסים את עצמם, וללא תואר אקדמי. זה עוזר לפרספקטיבה.

gitta

New member
את יכולה לבחור

בדרך הקשה אבל הטובה, לעזור לו להשיג תואר.

צימעס

New member
למה?

כי לכולם יש? כי זו אמת מידה? ואם הוא לא רוצה? זה קצת כמו "לא נורא, תלמדי אותו להגיע בזמן לפגישות, ותחיו באושר". לא מתאים לך, גיטה!

האגס 1

New member
זה מתכון בטוח

להרס הזוגיות. זה יעמיד אותה בפוזיציה של מתנשאת, כאילו היא זאת שיודעת מה טוב בשביל החבר שלה ומנסה להתאים אותה אליו. מעניין מה היית אומרת, גיטה, על גבר שמנסה להשיג תואר לחברה שלו.

gitta

New member
שתי תגובות מדאיגות

לא אמרתי להשיג לו תואר. אם היא יודעת יותר טוב איסטרטגיות למידה, אם לה יש יותר נגישות לתחום האינטלקטואלי, אם היא אישה אוהבת ותומכת... והוא עמד מכיתה א' בפינה כי היה שובב, או דיסלקטי, או ילד ממשפחה הרוסה וכו'... ברגע ששניהם בזוגיות, זה אומר שכל אחד מכניס ל"קופה" המשותפת את הנכסים שלו, כולל נכסים נפשיים, אינטלקטואליים. כל אחד צריך להיות הרוח בכנפי בן או בת הזוג. ככה שניהם יתקדמו ביחד ולא יישאר אחד מהם מאחור. זו אמונתי המוצקה, וזה הפירוש שלי לאהבה.

צימעס

New member
אבל היא לא רמזה אפילו שהוא רוצה

ולא מצליח. אני מסכימה אתך שאם הוא רוצה, זה יהיה מצוין אם היא תעזור לו. ובאמת, PREM - יש לך מושג למה אין לו תואר? דיברתם על זה?

gitta

New member
אנחנו מדברות על התואר

כאילו הוא הדבר החשוב. בעצם VRH מדובר על אופציות אחרות לקידום בחיים, על מסלולים שונים לגמרי מאלה שיש לו בלי תעודת השכלה גבוהה. כיום כמעט בכל עבודה מבקשים תואר ראשון לפחות, וככל שהיצע העובדים יגדל, כן יגדלו בררנותם של המעסיקים ודרישותיהם. הנכס הכי יקר שיש לבחור, אופיו הטוב, אינו בר תחליף. מציאות כאלו לא מוצאים כל יום, ועכשיו את יכולה להגיד בצדק שזה לא מתאים לי לומר כך (-;

dana2909

New member
מסכימה

ברוב המקצועות, דורשים היום תואר ראשון. ואם PREM רוצה אדם שבין שאר תכונותיו יש גם שאיפה להגיע למקומות טובים יותר, התואר בהחלט עוזר, אף רצוי. אבל זה ממש תלוי באיזה מצב מערכת היחסים שלהם. כמה זמן הם יחד, ועד כמה יש להם כבר השפעה אחד על השני. יש גם מקום לחשוב על העתיד , בדרך כלל יש יותר סיכויים לבעל תואר אקדמי להתקדם ולהרוויח יותר מזה שאין לו (זה לא תמיד כך אגב) - איך תתמודדו עם זה?

אטיוד5

Active member
בחירה קצת מוזרה של מילים, אגס

"מנסה להשיג"? לא בדיוק. אבל שידרבן אותה = ממש לא מזיק. חשבת שייתכן מאוד שהיא לא "כאילו" יודעת מה טוב בשבילו, אלא שהיא *ממש* יודעת מה טוב בשבילו? אחרי הכל השכלה פורמלית, בצדק או שלא בצדק, זה לא האישיו כאן, היא מפתח הכרחי לדלתות רבות בחברה שלנו.

gitta

New member
הי אטיוד

לדרבן פירושו לתקוע את הדרבן שבחוד הנעל בצלעות של הסוס
איזו בחירה מוזרה של מילים

gitta

New member
אולי

הדרבן נמצא בעקב הנעל? לא זוכרת בדיוק, כבר מזמן לא ראיתי סרטי המערב הפרוע.

shellyland

New member
מילא סרטים,

אבל לא קראת את "דורבנות ליגאל" (במסגרת סדרת סיפורי "יורים על השכונה")?

gitta

New member
יש המון דברים שלא קראתי

הייתי שקועה 20 שנה בארכיונים ובספריות המזרחנות, עכשיו אני עם הנושא השני שלי, ולא נותר זמן לספרות per se.

למעלה