החבר

• פותח הנושא PREM
  • פורסם בתאריך

PREM

New member
החבר

אני כבר מס' חודשים עם חבר מקסים וכיון שאני בעלת בי איי והוא לא בעל תואר אני בסתר ליבי מזלזלת בו הוא הרבה יותר אינטיליגנטי ממני ועולה עליי באופי ובתכונותיו ובמוסריותו הוא חמוד מתוק ישר ואוהב מאוד מאוד אני בטוחה שיהא אב מקסים איך עוקרים את הספק על מנת שלא ישתלט וישבור את היחסים היפים שנרקמו ביננו : ) אני לא רוצה לזרוק אותו אחרי כמה שנים כמו שכבר עשיתי עם מישהוא אחר מאותה סיבה אני רוצה להתפכח להתבגר להבין שהשכלה זה כלום תודה

לימודים-משמעות

עצתי לך שתבדקי מה באמת מכרסם בך ולמה ? האם בעלי תאריים מסמליים לגבייך כאנשיים חכמים יותר ? מה תגיד החברה ? האם ההתמקדות בלימודים והשגת תואר מסמליים בעיניך אנשיים יותר ממוקדיים למטרה ? האם מלבד חוכמתו הוא איש מעשה ואת זקוקה להוכחות פורמליות ? ההתעסקות בחיסרון , בתאריים משרתת אותך במשהו ,נסי לבדוק במה ? בהצלחה

פלקט

New member
אני חושב שהועלתה פה נק' חשובה

אולי מפריע לך בעצם שהוא חסר מטרה בחייו (אני לא אומר שככה הוא באמת אם אין לו תואר, אלא מציע אפשרות למצב - יכול להיות שהוא באמת חסר מטרה בחייו לדעתך)? אולי הוא אינו איש מעש שמתקדם לאנשהו עם החיים שלו?

רגע חושבים

את מזלזלת בו בגלל ש... לא טרח להביא את עצמו לתואר? בגלל שאין לו את היכולת ללמוד? בגלל מה בדיוק? לדעתי יחסים כאלו הם קצת בעייתיים ודברים כאלו טוב לדבר עליהם בין בני הזוג אחרת זה מתפרץ בזמנים קשים ישר לפנים ורק לשנן שוב ושוב שאת נמצאת עם האיש בגלל מה שהוא ומה שטוב בו בשבילך ולא בגלל שיש לו או אין לו ניר שמוכיח ששילם 4 שנים שכ"ל מופרז....

אז מה אם יש לך תואר

מה את מתלהבת... ברור שאת לא צריכה לזרוק אותו, הוא צריך לקרוא את מה שכתבת פה, להבין עם מי יש לו עסק ואז לתת לך שתי סטירות ולהעיף אותך לקיבינימאט. יום טוב אבטיח

על רגל 1

New member
את נורמלית ?!?!

או שתתבגרי או שתשחררי אותו למצוא מישהי פחות שטחית ממל!

ריצית

New member
בסוף תשארי רק אם תואר ובלי בעל

בתור אחת שנשואה יותר מעשור יש לי חדשות בשבילך, התואר מממש ממש לא משנה אחרי כמה שנות נישואין, תאמיני לי שתצחקי על עצמך בעוד כמה שנים או תבכי כשתוותרי על בן אדם כזה, אני מכירה הרבה רווקות זקנות שיש להם תואר ביד והם לא התפשרו וזרקו בחורים בגלל הסיבה שלך. כן יש להם היום דירה תואר שני ושלישי, אבל הדירה ריקה מבעל ומילדים, התואר תלוי על הקיר לתואר הם שרות נומי נומי

זה בכלל לא מצחיק.

בתור אחת שיש לה ני תארים ותעודה נוספת.. ונשואה מזה 20 שנה לאיש בלי תעודת בגרות אני יכולה להגיד לך שזה לא התואר שחסר לה שם. זה העובדה שאין לו דחף להגיע לאיזשהם השגים עם עצמו. מי שהולך ללמוד יש לו איזשהו דחף להגיע לאיפשהו, להשיג משהו. מי שגם לא הולך ללמוד וגם אין לו איזשהו עיסוק יוצא דופן שמפתח אותו הוא אדם חסר דחף להתפתח. כשאחד מבני הזוג בעל דחף להתפתח והשני חסר דחף כזה יש בעיה. בהחלט יש בעיה והיא מאוד מאוד משמעותית. תוסיפו לזה גם את העובדה שאף על פי שאנחנו במאה העשרים ואחת עדיין גברים רבים זקוקים לתחושה שהם באיזשהו אופן "יותר" מהנשים שלהם - מביאים יותר כסף הבייתה או לפחות יותר משכילים. אחרת, במרוצת השנים מתפחות בעיות. כאילו שחסר על מה לפתח בעיות בחיי נישואין - צריך גם את זה?? ותחשבו על זה.

תיקונים ותוספות חשובות

א. תיקונים להודעה דלעיל: ני = שני. (למי שלא הבין תואר שני + ) ב. בסוף ההודעה נראית קצת כמו סלט, כי נשמט לי קטע שלם. הרי הוא במודגש: ...תוסיפו לזה גם את העובדה שאף על פי שאנחנו במאה העשרים ואחת עדיין גברים רבים זקוקים לתחושה שהם באיזשהו אופן "יותר" מהנשים שלהם - מביאים יותר כסף הבייתה או לפחות יותר משכילים - ותקבלו מתכון בטוח להתפתחותן של מרירויות סמויות מתחת לפני השטח. וגם אם זה אחרת, במרוצת השנים מתפתחות בעיות. וההמשך בסדר. ב. תוספות: * זה לא ההשכלה או אי ההשכלה עצמה שמהווה בעייה. - זה מה שמניע או לא מניע את האדם לרכוש השכלה. * זה לא במשמעות של טוב או רע שיש לה ואין לו ולהיפך. - רכישה או אי רכישה של השכלה מבטאת הבדל כלשהו שעלול להיות קרקע פוריה לקרע עתידי או שלא. אי אפשר לדעת. * קיימת דינאמיקה באינטראקציה שבין אנשים לאורך השנים. הדינאמיקה מונעת בכוח הדומה והשונה אצל שני השותפים לה. הצורך לרכוש השכלה או לא מבטא שוני את אחד ההבדלים הללו. וכמו שאמרתי לעיל - יש הרבה הבדלים בין שניים בלאו הכי.. ולכן, לדעתי, בבחירת בן זוג כדאי למזער את האלמנטים שמבטאים הבדלים במה כדאי לעשות עם החיים.

Jen74

New member
השכלה זה כלום!

אז יש לך BA SO WHAT? כל דביל יכול ללמוד באוניברסיטה ולהביא תואר. מה זה אומר? מה זה נותן בהמשך החיים? בקריירה? אני מכירה כמה בוגרות אוניברסיטה ש"נתקעו" (כהגדרתן) בעבודות פקידות שאפילו אני, בעלת "רק" 12 שנות לימוד עולה עליהן בתפקידים ובמקצועיות. אני מכירה בוגרי אוניברסיטה בכלכלה שנתקעו בעבודות טלמרקטינג למיניהן. אז יש לך BA ולו אין. באמת הגיע הזמן שתתבגרי.

Lil Kitty

New member
וואי, איזה תגובות מגעילות...

מתחילה להצטער שרשמתי פה, ככה אתם מתייחסים לאנשים?
לכותבת ההודעה: מה באמת מפריע לך, זה שאין לו השכלה, או עצם העובדה שאין לו השכלה והוא יותר אינטיליגנטי ממך? אני חושבת שאת צריכה לעשות חושבים עם עצמך ולבדוק מה באמת מפריע לך. אם זה אכן מה שרשמו לפני, שאין לו מטרה ונחישות, אז תנסי להתמודד איכשהו עם איזה. זה שאין לו תואר לא אומר שום דבר. בגרות יש לו, אז זה כבר מראה משהו. אבל אם זה עצם העובדה שעמוק בפנים מפריע לך שהוא יותר אינטיליגנטי ממך למרות שאת בעלת השכלה ולמרות כל המאמצים שלך, את חייבת לעבוד על זה.

טוש23

New member
את מייחסת לתואר חשיבות יתרה...חבל!

חבר שלי בא ממשפחה שכולם לומדים בה,עושים תארים אחד אחרי השני, ואני בקושי סיימתי תיכון! והוא יודע שאני לא הטיפוס הלומד. אז מה? הוא יעזוב אותי בגלל זה? לא! הוא מקבל אותי כמו שאני, ומבין שאני באה מתחום אחר ובחיים לא יעז לחשוב שהוא יותר טוב ממני בגלל שיש לו תואר. תואר זה לא מדד להצלחה, לעשיית כסף,וכו' הרי יש היום מלא אנשים שמשתכרים יפה מאוד גם בלי זה,ואל לך לזלזל בהם! את מזכירה לי בת דודה שלי, שהיא בת 40 ,רווקה עדיין, כל החיים פסלה גברים בגלל שלא היו אקדמאים. נו ואיפה היא היום?מתה לזוגיות וילדים,וכן... לבד. תחשבי על זה..זה נשמע מתנשא ולא הוגן.

קספיאן

New member
די יומרני

ממישהי שיש לה רק תואר אחד. אני, עם 3 תארים, יוצא רק עם בעלות 2 תארים ומעלה, לא כולל תעודות הוראה, עלייך אפילו לא הייתי מסתכל.

NAstyBOY1

New member
לא יודע עד כמה אתה רציני, אבל

זאת בדיוק הגישה שלך, כותבת ההודעה! אני בטוח שזה לא גרם לך להרגיש יותר טוב, בלשון המעטה....

קספיאן

New member
חסר בתפוז אייקון של ציניות

אולי הייתי צריך לשים <צ>, אבל יש לזה קונוטציות שליליות.

למעלה