החבר אלכס 2
היי חברה, תודה על כל הפידבק שנתתם לי על מה שכתבתי עד עכשיו. דרך אגב השיר הזה הוא של פיטר גבריאל מהאלבום US הוא נקרא In the washing of the water. אני מאוד אוהב אותו. אני אמשיך... לפני כשנתיים וחצי ישבתי עם תוף וספר על צ´י קונג מתחת לעץ פקאן מחוץ לבית של אימא שלי. קראתי וקראתי עד שבאה לי שאלה. מהי האימא האלוהית, השכינה? באותו זמן הרוח נשבה בענפי העצים והדשא ואני הקשבתי לה. ראיתי, שמעתי והרגשתי את האחדות ואת הקצב של כל הצמחים סביבי כשהם נעים ברוח. הרגשתי צורך לתופף ביחד עם הקצב וההרמוניה שהרוח יצרה סביבי. אחרי שתי שניות בערך הכלב שלי, שקוראים לו מיכה, אבל אני קורא לו מיכאל המלאך, בא בקפיצות שמחה וכאילו רקד מולי בקצב התיפוף. כאילו קצב התיפוף וההרמוניה של הרוח הם קצב דפיקות ליבו. הריפוי של הכלב ע"פ האינדיאנים הוא חיבור ללב, הילינג, אהבה, שירות מסור ונאמנות. הכלב הוא כולו לב. בתוכי נלחשו המילים I AM THE RIVER OF LIFE THE ENERGY OF ALL THAT IS מיד אחרי זה שמעתי בתוכי והתחלתי לשיר את המנטרה הבאה אימא אום מה, אום מה אימא IMA OM MA עוד פעם ועוד פעם בלי סוף. " כך תקרא לי, בני ואני אבוא". הלב שלי נמס והרגשתי כמו ילד שמתגעגע לאימו. אחרי זה התחלתי לטפל באנשים בהילינג. כל פעם הייתי ואני עדיין קורא לאלואימא בדרך זו. הו, איזו אהבה טהורה, בכל התגלויותייך אני סוגד לך אימא אום מה. במסורת הכישוף הלבן, וויקה, מתייחסים לשלושה היבטים של האלה: הילדה, העלמה והזקנה החכמה. לדוגמא: גאיה, אימא אדמה היא הילדה. אימא טבע היא עלמת החן. והאלואימא בהתייחסות של ההודים אליה היא האימא של היקום כולו. טוב אז מיהו החבר אלכס? החבר אלכס הוא נחל אלכסנדר המתחיל איפה שהוא בהרים מאחורי טול כרם ועובר ליד הקיבוץ שלי וקיבוץ מעברות ונשפך לים ליד כפר ויתקין, בחוף בית ינאי. בנחל אלכסנדר יש את האוסף הכי גדול בעולם של צבים רכים. יש בו דגים שונים, עופות מים ונוטריות. על גדותיו צומחים קני סוף ואקליפטוסים גדולים. נחל אלכסנדר הוא המורה שלי לעולם התיכון במסעות שמאניים. בדרך כלל במסע שמאני, אחרי שכבר יוצאים למסע, מגיעים לנקודה המוצא או בסיס האם, שממנו ממשיכים בהתאם למטרת המסע ולשאלה שנשאלה ולשם מציאת תשובה לה המסע נערך. אחרי זה מחכים לחיית העוצמה שלך ומבקשים ממנה לעזור לך במציאת התשובה או הריפוי שנדרש. היא השומר והמדריך שלך והיא נוכחת לידך במשך כל המסע, עד שהיא מחזירה אותך או חוזרת איתך לנקודת המוצא. כל החיות והצמחים שציינתי קודם הם חיות עוצמה שלי בעולם התיכון, המציאות הנסתרת של העולם הזה. ישנם גם מלאכים הקשורים לנחל וגם את הדווה המאירה ממעל של הנחל ואת אל הים. אל הים, הידוע בשמו פוסידון, הוא תודעה שמייצגת את האנרגיה של כל הים וכל היצורים החיים בתוכו, דגים, דולפינים,לויתנים, בנות ים, סרטנים, צבים , שחפים עופות טורפים וכל שאר הדמויות בסרט בת הים הקטנה. כן,כן, זה נכון. האלה הקשורה בים היא אפרודיטה או ונוס והיא לדעתי האישה של אל הים או מלך הים. טוב, בחזרה למציאות הפיזית. למי שלא יודע נחל אלכסנדר הוא מזוהם ביותר ע"י שפכים שמגיעים אליו מכל מיני מקורות בעיקר באזור טול כרם. לכן הטיפול בבעיה הוא די סבוך, כי זה בשטחי הרשות הפלסטינאית. בפעם הראשונה שבאתי לשבת ליד נחל אלכסנדר ולעשות מדיטציה זה היה כאשר רציתי לכתוב את הידע שלי על הפסיכולוגיה של יונג. אז באתי לנחל וישבתי בנקודה ליד כפר ויתקין. הקשבתי קצת לשקט, לרוח ולמים ולתנועה של קני הסוף ועלי האקליפטוסים ונכנסתי לעולם הקסום של העולם התיכון. העולם התיכון הוא כמו גן עדן עלי אדמות, והזיהום של הנחל כלל לא מפריע לקסם. הרגשתי שההילה שלי נמסה ומתמזגת עם האנרגיה של הנהר. אני יקרא לו כך מעכשיו כי כך בעלי החיים והרוחות מתייחסים אליו, נהר (החיים) אלכסנדר. אז קראתי לרוח של הנהר וביקשתי ממנה ליצור איתי קשר מודע. באותו רגע התחלתי להתגלגל מצחוק. אני באתי הנה כדי לכתוב פיסה קטנטנה של ידע שיש לי מספרים שקראתי ולעומת הים של האנרגיה הזה, זו ממש בדיחה. שאני התרכז בפט הלחם הקטנה הזו, כמו קבצן. זהו השפע, האהבה והיופי בהתגלמותו, ואני רוצה לכתוב סיכום על הפסיכולוגיה של יונג. חהחהחה. בקיצור אחרי שנרגעתי ביקשתי מנהר שילמד אותי לזרום, ולא להיתקע על קטנות. בקשתי נהנתה ומאז למדתי ממנו המון ואני רואה את הקסמים שלו עובדים כל הזמן בחיים שלי. לדוגמה, ביום שבת הלכתי אליו והיו שם המון אנשים שעשו המון רעש. אני הרגשתי מאוד בודד ולא יכולתי ממש לעשות שם מדיטציה. אז הלכתי לים. לשם הרגשתי עוד יותר בודד. אז בא לי הרעיון להכנס לצ´אט ולמצוא אנשים שאני יכול לחלק איתם את החוויות שלי. כן זה הסיפור של השבוע האחרון. זאת לא הפעם הראשונה שהוא עוזר לי ככה. על כן שאלתי אותו איך אני יכול להחזיר לך על הקסם שאתה מכניס לחיי? הוא אמר תעזור לי לרפא את מימי כך שדגים יוכלו לשחות בתוכי. המים אז היו אפורים ומטונפים. כאשר למדתי את הגיאו ביולוגיה חזרתי לקיים את הבטחתי. עשיתי בו שלושה טקסים. אחד ליד אבו זבורה ליד כפר ויתקין ושניים בגשר ליד הקיבוץ. כאשר עשיתי את הטקסים התפללתי וביקשתי שהנחל יהפוך למקום מפגש בין האדם לטבע. אז לא היה לי את ההרמוניזר שעוזר להפוך מולקולות של זיהום למולקולות של מים. אני הסתמכתי על הקשר שלי עם הרוחות. לפני הטקס יצאתי למסע אל הים וביקשתי מאל הים שיעזור לי בטקס. בפעם הראשונה ליד אבו זבורה, כפר ויתקין זה היה יום שרבי, באמצע הטקס ברגע שמושכים את האנרגיות השליליות מעלה בעזרת עמוד האור ושולחים אותם אל המימד הבודהי (העולם של מעלה או המישור של הנשמה) דרך הכוכב המחומש של המשיח (הפנטגרם) ביקשתי סימן שיגיד לי שזה מספיק ואני יכול להפסיק את הויזואליזציה שמורה לרוחות להרים ולהתמיר את האנרגיה באזור דרך עמוד האור. אז התחיל לרדת גשם, והוא המשיך עד שסיימתי את הטקס ואז נגמר. אחרי כשבועיים המים הפכו לירוקים. במקום השני עשיתי שני טקסים באותו מקום כל פעם מצד אחר של הנחל. אחרי כמה חודשים חזרתי לנחל וראיתי מלא סלעים ענקיות שהובאו לשם. ששאלתי אנשים מה זה הם סיפרו לי שהמועצה האזורית החליטה להפוך את הנחל למין פארק תיירותי והם משקיעים בשיקום שלו. הם אפילו זכו בתחרות בינלאומית לאיכות הסביבה על המבצע. אני הייתי מאוד שמח, אני ביקשתי שהנחל יהפוך למקום מפגש בין האדם והטבע, כמו שהוא בשבילי וזה מה שקורה. זה הדגים לי את העוצמה של העבודה הזו על ריפוי האדמה. אני עושה טקס של אקופונטורה של כדור הארץ וזורע זרעים של צורות חשיבה חיוביות ע"י תפילה ואז כל מי בנכנס לאזור קולט את התפילה הזו ובוחר עם לשתף עם זה פעולה או לא. כך גם עבדתי, הפעם עם קבוצה של גיאו ביולוגים, במקומות של פיגועים. עבדנו בדולפינריום, בצומת בית ליד וברחוב הרצל בנתניה. אני רוצה בקרוב לעבוד על רחוב הנשיא בחדרה. המדריכה שלי מהוואי אמרה לי ללכת למזרקה שהיא ראתה שם. זהו אתר הנצחה לחללי כל מערכות ישראל. יש שם שמונה עמודים עם שמות החללים מחדרה והאנרגיה במקום היא נוראית. הייתי שם היום לבדוק את השטח. ברחוב הזה היו שלושה פיגועים בשנה האחרונה וההרגשה שם היא כמו בשדה קרב. יש שם משטרות שעושות מחסומים ברחוב. אני עובר שם פעמיים ביום במסגרת העבודה שלי בגינון. כן, אני גנן בשעות הבוקר. וזה משהו שצריך להתכונן אליו. אני אשמח עם יהיו איתי עוד אנשים שמרגישים רצון לפעול כדי לשנות את הלך הרוחות באזור. זהו מקום קשה ויש להתקונן לעבודה הזו היטב. מי שמעוניין שיכתוב לי. תודה עמיחי.