"החברה הכי טובה"

bulbil

New member
"החברה הכי טובה"

רציתי לשתף באחת האכזבות הקשות שספגתי בחיי. מדובר באכזבה מחברה שחשבתי שהיא באמת חברה טובה. החברות בינינו התחילה לפני 15 שנה בערך כשהיינו בנות 15. אף פעם לא הייתי החברה הכי טובה בשבילה אבל היא בשבילי היתה האחת והיחידה. למרות שאני יפה וחכמה ממנה, תמיד הערצתי אותה על הכריזמטיות שלה ועל העובדה שכולם אוהבים אותה. בזמן שלמדתי באוניברסיטה בעיר אחרת, הקשר התרופף והיא לא עשתה כלום כדי לחדש אותו למרות ניסיונותי. למרות זאת כשעמדתי להתחתן רציתי להזמין אותה לחתונה ונפגשתי איתה. היא הייתה בתקופה לא טובה אחרי מערכת יחסים שנכשלה ואני עשיתי הכל כדי שתצא מזה ואף הכרתי לה את חברו הטוב של בעלי. השידוך הצליח והיום הם נשואים באושר +ילד.חזרנו להיות בקשר טוב, אבל תמיד היתה לי ההרגשה שהיא חברה שלי רק בגלל שהיא חייבת לי כביכול על שהכרתי לה את בעלה. זכורים לי הרבה רגעים שהיא פגעה בי למרות ה"חברות" בינינו. כך לדוג' היא טרחה לציין לי לאחר שהתחתנתי שהיא לא אהבה את המקום, לא אהבה את הרב וכו'. הקטע הוא שהם כזוג התחברו לכל החברים של בעלי ובגלל שהם כאלה שמזמינים המון לביתיהם ושומרים על קשר הם הפכו למרכז הענינים ואנחנו נדחקנו לפינה. הם אלה שהיו מודיעים על מפגש חברתי ולולא הם לא היינו יודעים על כך. אבל למרות זאת האמנו שהם חברים טובים- קנינו להם מתנות בימי הולדת שלהם ושל הילד, נפגשנו כל שבת וכו'. אני שמתי לב שבמפגשים חברתיים הם חוששים כאילו להפגין את הקש הטוב איתנו ומתייחסים אלינו רגיל כמו לשאר הזוגות. כשהערתי את תשומת ליבה של חברתי, היא אמרה שבעלה טוען שעדיף שבחבר'ה לא יהיו קבוצות ושהיא תתנהג רגיל עם כולם ולא לתת למישהי (אני)יחס מיוחד. לא הבנתי את הזכות שלו להתערב לנו בחברות אבל הבלגתי. עם הזמן גיליתי שהם מתנהגים בניטרליות וכאילו חוששים שמישהו ידע שיש לנו קשר קרוב יותר. שמנו לב גם שבמפגשים כאלה הם בקושי מדברים איתנו. ואז לפני כחודש הכל התפוצץ ואמרתי לה מה אני חושבת. היא בערך הבינה. אמרתי לה שהטעות שלי היתה לצפות ממנה לכל כך והיא אמרה שכדאי לנו להיפגש ולדבר. לאחר שהתקשרתי אליה בערב היא כבר לא נשמעה אותו דבר והיה ברור לי שמישהו דיבר איתה וכנראה אמר לה שהיא לא צריכה להתנצל- כנראה בעלה. וזהו מאז נפסק הקשר וכואבת לי הקלות בה היא ויתרה עלי. אשמח לעידוד והתייחסות למי שהגיע עד כה וקרא את השתפכותי. תודה

תגובה

אם עזבה אותך בגלל בעלה היא טפשה ואין לך סבה לאהוב אותה. השתדלי ליצור אתה קשר כלשהו, לדבר אתה, לפתח אתה שיחות רגשיות מענינות וכך אולי תשארו ביחד.

bulbil

New member
הקטע הוא שדווקא בעלה כל כך אהב אותי

והעריך אותי לפני ששידכתי ביניהם. הוא אמר לבעלי טרם נישואינו שיש לו מזל גדול שפגש בי. בחתונה שלו איתה הוא לא הפסיק להודות לי ולהגיד לי שהכל בזכותי. אבל עם כל הקטעים שהיו ביני לבינה ברור שהור לקח את הצד שלה ומי יודע מה הוא חושב עכשיו עלי. פעם אחת הוא זרק לי בצחוק שכנראה הצטערתי על שהכרתי בינו לבינה וזה בעצם מסביר את הכל למרות שעשיתי הכל בשבילם מתוך אהבה וחברות אבל קל לפרש כל מריבה קטנה כקנאה וכנראה שזה מה שהוא חושב. מה שהכי כואב שהוא חבר של בעלי וזה השפיע על מערכת היחסים ביניהם. הוא כזה שתמיד דואג שכולם יהיו בקשר כך שמאז שנפסק הקשר גם הקשר עם שאר החברים די נותק. מה שהכי מעצבן שלא קל לי להתנתק. למרות שיש לי עשרות סיבות למה הקשר הזה לא עושה לי טוב, חורה לי שהיא לא יכולה לפחות להרים טלפון. היא הרי יודעת שנפגעתי.

תגובה

אני חוזר. אם היא החליטה לעזוב אותך אין לך מה לעשות, נסי לחזור אליה ואם לא תרצה עברי הלאה. הבעל לא צריך להפריע לקשר.

floyd3

New member
חברויות זה לא לנצח

בניגוד לרוב האידיאלים, חברויות זה לא לנצח. אנשים משתנים עם הזמן או שהנסיבות משתנות - או שניהם ביחד, ככה או ככה, חברויות זה לא לנצח ואין טעם לבכות על קשרים שהחמיצו להם עם הזמן. אני סיימתי במו ידי קשר (ידידותי, לא רומנטי) עם מישהו שהיה חבר טוב שלי הרבה מאוד שנים, כי הבנתי שאני מרגיש פשוט רע איתו ועם היחס שלו. אם את רוצה להשוות את המקרים שלנו, אז אני דווקא הייתי יותר קרוב למצב של חברה שלך. משהו השתנה עם הזמן ולא איפשר יותר את החברות הזאת - לפחות מבחינתי, אז החלטתי לחתוך ודי. אין לך מה להרגיש רע, דברים כאלה קורים לכולם כל הזמן. נשמע לי גם שהיא מתוסבכת קצת עם רגשי נחיתות ועכשיו זה התפרץ... זה אולי קצת כואב, אבל צריך להכיר בעובדה שהחברות הזאת פשוט לא נועדה להיות... לפי מה שסיפרת, זה לא היה קשר "בריא" כבר מההתחלה. אפילו קצת חד כיווני. צריך לדעת להמשיך הלאה כי החיים קצרים מדי בשביל שניתן לאנשים קטנים וטיפשים לדכא אותנו.

למעלה