הזרקת HCG - תת עורית?

Yosepha

New member
הזרקת HCG - תת עורית?

הי, קצת מוזר לי לשאול, אבל אני קצת לא רגועה: עברתי קליניקה אחרי אי אילו מחזורי IVF ושני הריונות כימיים. מקווה שמשנה מקום משנה מזל... אני אמורה להזריק הלילה את ה - HCG, ובקליניקה החדשה אומרים לי להזריק אותו לבטן ולא בשריר, וטוענים שהנסיון שלהם מראה שהתוצאות זהות ובכלל הם בעד להקל ולפשט את התהליך וזה מה שכל הפציינטיות שלהם עושות. בקליניקה הקודמת עמדו על זה שזריקת הביוץ תהיה בישבן - ובכלל לא היתה בחירה. אז לא ברור לי מה לחשוב. מישהי מכן הזריקה HCG תת-עורית??? תודה, יוספה
 

נועם@בת

New member
בדיוק אתמול היה לנו על זה דיון

אין לי תשובה על זה. החומר ידוע כחומר לזריקה תוך שרירית, אבל כנראה שלאחרונה יש רופאים שמעדיפים לתת אותו תוך שרירי. אם למרפאה שלך יש נסיון בזה- לכי על כך, למה לא לנסות ולשפר את הסיכויים? בהצלחה נועם
 

Yosepha

New member
זה מאד מוזר. בביה"ח שבו טופלתי עד

עכשיו הקפידו לעשות אבחנה מאד ברורה בין הזריקות לסטימולציה (תמיד בבטן) לבין זריקת הביוץ וזריקות הפרוגסטרון (תמיד בישבן). בבי"ח שאליו עברתי עכשיו ושבו אני עוברת כעת את הטיפול, נותנים לכולן את זריקת הביוץ בבטן. באופן כללי הם מכוונים לטיפול שיהיה הרבה יותר קל לפציינטיות: למשל: פעם ראשונה שנתקלתי בצטרוטייד שמזריקים רק פעם בארבעה ימים (3 מ"ג) לעומת זה שמזריקים כל יום (0.75 מ"ג). או: פעם ראשונה שהזרקתי את כל חומרי הסטימולציה פעם אחת ביום במקום פעמיים ביום (זה כיף שלא צריך לקום כל בוקר מוקדם להזריק). וגם: פעם ראשונה שאני נתקלת בפרוגסטרון שניתן בצורת ג'ל (להחדרה לנרתיק - CRINONE - מישהי שמעה על זה???) שצריך לקחת רק פעם ביום. עד עכשיו הנרות שנתקלתי בהם היו להחדרה שלוש פעמים ביום, מה שהפך את הפרוצדורה לבלתי ישימה בעליל. מכיוון שאין לי שום דרך לדעת, אני רק מקווה שזה יצליח. תודה על התשובה נועם! יוספה.
 

michali286

New member
יוספה, איפה בארה"ב את נמצאת?

אני כבר הייתי בשתי מרפאות בארה"ב ובשתיהן HCG הוזרק תת-עורי (למרות מה שכתוב בקופסה). אני גם משתמשת עתה ב – CRINONE שהוא הסטנדרט במרפאה החדשה. ההבדלים בין שתי המרפאות די מפתיעים לגבי מספר דברים.
 
למעלה