הזרעות

• פותח הנושא haych
  • פורסם בתאריך

haych

New member
הזרעות

היי, אז החודש עוברים לשלב הבא, ייאי!
בתקווה שהטיפול יניב ביציות מהצד התקין, אנחנו עוברים להזרעות.
עוד לא קיבלתי פרטים מהרופאה, רק ממש בגדול.
אבל אני כמובן טוחנת את המוח שלי עד תום ורוצה לדעת הכלללל!

אז ככה:
היא אמרה שבד"כ עושים 2 הזרעות, אחת לפני הביוץ ואחת... שכחתי מתי. ביום הביוץ? כמה זמן לפני הביוץ עושים את ההזרעה הראשונה? ביום של האוביטרל?
ואיך זה הולך מבחינה לוגיסטית? צריך לקבוע תור למקום שנותנים בו זרע? כי יגידו לי הרי מעכשיו לעכשיו, בהתאם לאולטרסאונד. ואז כמה זמן זה לוקח? אני אמורה לחכות שם או שמתקשרים כשזה מוכן?
ומה הלאה? אני נוסעת עם הזרע למרפאה ושם מתי זה קורה, במיידית? גם לזה קובעים תור? ואם אין תור? הבנתי שאפשר ללכת לעבודה אחרי זה. יש בעיה לנהוג? צפויים לדמם? צריך להתנזר לפני שנותנים את הזרע? זה עולה כסף? (כללית מושלם).

אודה לכל תשובה :)

היא321

New member
אנחנו עשינו הזרעות

אני במכבי ובעלי בכללית. עשיתי שתי הזרעות אצל הרופא מכבי שלי ובעלי לקח הפניות+התחייבויות למעבדת זרע.הרטפא שלי עושה גם 2 הזרעות. אחת 12 שעות לפני הביוץ (24 שעות אחרי אוביטרל) והשניה בזמן הביוץ המשוער (36 שעות אחרי אוביטרל).
התורים במעבדת זרע זה מהיום למחר ואפילו מהיום להיום.
להזרעה שעושים פעמיים בעלך צריך שתי התחייבויות, אחת עבור כל פעם.
לא עולה כסף, אלא אם נופל על סופ"ש/חג.
אפשר ללכת לעבודה אפשר לנהוג, יש אפשרות לדימום בגלל הספקולום (מכשיר שפותח את צוואר הרחם. הדימוך הוא בעצם פציעה קלה של הצוואר הרחם שזה תקין.
אנחנו קבענו עם הרופא שלי שעה להגיע להזרעה ובערך שעה לפני קבענו את התור במעבדת זרע. הכנת הזרע לוקחת כ 20 דקות, אתם מחכים במקום.
קחי בחשבון שייתכן ותמתינו במעבדת זרע כי יהיה מישהו לפניכם ואת זמן הנסיעה לרופא.
אם יש עוד שאלות מוזמנת לשאול
ואם זה מעודד אני בהריול מההזרעה השניה. מחר בדיקת דופק

nofar166

New member
הזרעה

מעבדות הזרע מאוד גמישות בקביעת התורים (במיוחד כשמדובר בהשבחת זרע, לעומת בדיקת זרע רגילה). הם מודעים לעובדה שקובעים לך תור להזרעה מהרגע להרגע אז הם ממש גמישים. רק צריך לשים לב לשעות פעילות המעבדה (רובן עובדות רק בבוקר, גם בימי שישי). אז איך שקובעים לך את מועד ההזרעה צרי קשר עם המעבדה ותגידי להם מתי את מתכוונת להגיע. כדי להימנע מקיום יחסים יום יומיים לפני, כדי שיהיה מספיק זרע. צריך שבעלך יכין מראש טופס 17 (ממרפאת האם שלו, מהמזכירות) למעבדת הזרע. בשביל השבחת זרע בחלק מהקופות צריך 2 טפסי 17 להשבחה אחת. תבדקי את זה מראש עם המעבדה. פשוט עדיף שהטפסי 17 יהיו מוכנים אצלך מבעוד מועד עם השם של מעבדת הזרע שבחרת, כדי שלא תתקעי ברגע האחרון בלעדיהם.
ההשבחה לוקחת בערך חצי שעה (כמו שרשמו, צריך לחכות במעבדה עד שזה יהיה מוכן). לאחר ההשבחה את מקבלת מבחנה קטנטנה וצריכה לשמור אותה בחזיה (כדי לשמור על חום גוף) עד שתגיעי לקופת חולים שלך, זרע לאחר השבחה יכול להחזיק מספיק זמן עד שתגיעי לקופת חולים שלך. ביחד עם המבחנה את מקבלת דוח תוצאות של נתוני הזרע לפני ההשבחה ולאחר ההשבחה. אותו את צריכה למסור לרופא שיעשה לך את ההזרעה. ברגע שאת מגיעה לכללית את צריכה להגיד למזכירות שבאת לעשות הזרעה, ככה הם נותנים לך עדיפות בתור לרופא הנשים שנמצא באותו הזמן, ואת נכנסת ממש כמה דקות לאחר מכן. תצטרכי גם לעבור אצל האחיות לפני שאת נכנסת לרופא, כדי לקבל את התיק שלך ומן צינוריות קטנה כזו להזרעה. כשאת נכנסת לרופא את מביאה לו את המבחנה עם הזרע, ההזרעה ממש בקושי מורגשת ולוקחת כמה שניות, הדבר היחיד שמרגישים זה ההכנסה של הספקולום (כמו בבדיקת פאפ). יכול להיות שיהיה טיפ טיפה דימום רק בגלל הנגיעה בצוואר הרחם, כפי שרשמו לך, אז אפשר לשים תחבושת לפני. אחרי ההזרעה אפשר לחזור לתפקוד כרגיל, לזרע לוקח 90 שניות עד שהוא נכנס לרחם אז אפשר לעמוד, לנהוג ולהמשיך בשגרת היום. אם את רוצה את יכולה לשבת כמה דקות מחוץ לחדר הרופא לאחר ההזרעה. המון המון בהצלחה לחודש מנצח!!!!

haych

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת!!

נשמע קצת סבוך מבחינה בירוקרטית, אבל אני בטוחה שזה רק נשמע ככה "מרחוק" ושבפועל זה ממש לא בעיה.
שוב המון תודה!

haych

New member
תודה רבה!!!

עוד שאלה קטנה, את אומרת שההזרעות הן בהפרש של 12 שעות (24 שעות אחרי אוביטרל ו-36 שעות אחרי אוביטרל) - איך זה מסתדר בציבורי? זה צריך להתבצע בשעות הפעילות הסטנדרטיות של המרפאה, זאת אומרת שאחת מהן תיהיה נגיד ב-9 בבוקר ואז השניה אמורה להיות לכאורה ב- 21:00 בערב.
אני גם תוהה אם בגלל ההזרעה יגידו לי להזריק באמצע היום? בסבב הראשון של האוביטרל לא עשיתי הזרעות אז לא הייתה משמעות לשעה.
אני נוסעת לעבודה שעה וחצי לכיוון בתחבורה ציבורית, אני לא יודעת איך אמורים להתנהל עם זריקה שקוראת לפי 19:30...

וזה מאוד מעודד שאת בהריון מהזרעה שניה!
אני מקווה שדברים ילכו חלק ושבאמת תיהיה הזרעה בסבב הזה, כי אני מבייצת רק מצד אחד...
בהצלחה בבדיקת הדופק!

היא321

New member
תשובה

הרופא שלי בדרך כלל מורה להזריק אוביטרל ב 7 בערב. מקבל אותי כעבור יממה בערך אחהצ ולמחרת בשעות הבוקר. יצא לי רק פעמיים אז לא יודעת כל כך איך זה מסתדר בשעות פעילות של הרופא. בהזרעה בה נקלטתי עשינו רק הזרעה אחת בכלל 12 שעות לפני הביוץ כי למחרת לבעלי היתה נסיעה מהעבודה על הבוקר, אז התעוררנו לסקס ב 5 בבוקר לבקשת הרופא חחח.
תסכמי עם הרופא באיזו שעה נוח לך להזריק את ההרמונים, זה די גמיש.
&nbsp
ותודה

WaitingForIt

New member
ואוו!!

כבר נגמר חודש ההפסקה? לא נקלטת? ): אוף!! כל כך קיוותי בשבילך.. למה אבל הזרעות? חשבתי שעושים 3 חודשים הורמונים וטבעי ואז רק הזרעות. אני מבולבלת
אבל לא משנה. בהצלחחהה!! הלוואי שתצליחי כבר ותעזבי את הפורום כבר לפורום יותר טוב:)

אצלי ההזרעה היתה במרפאת האם שלי

הגעתי עם הזרע מהבית, השבחה במעבדה במקום, המתנה לרופאה לביצוע הפרוצדורה (זה היה החלק הכי ארוך), לי אמרו לחכות 10 דקות על המיטה. המשך יום רגיל. התחייבות להשבחה הוצאתי מראש (גם אנחנו בקופות שונות). לו"ז - מעקב זקיקים + דם בשני בבוקר אוביטרל סביב 1800 שלישי בבוקר הזרעה ראשונה רביעי אחרי מעקב הזרעה שניה מחזיקה לך אצבעות!!!

haych

New member
כן, לא היה לי סיכוי...

בייצתי משמאל

האמת שאנחנו העלנו את ההזרעות, אבל הרופא שעד עכשיו אמרה שאין צורך, מיד השיבה שאין בעיה, נראה לי שהיא הבינה בעצמה שבקצב הזה היא תצא לפנסיה לפני שאהיה בהריון...
הזרעות כי זה נמשך נצח. תחשבי שההורמונים לא מבטיחים שיווצרו לי ביציות מימין בכלל, או שלא יווצרו מספיק. בחודש שעבר היו לי 3 ביציות, אבל רק 1 מימין. הרופאה לא הייתה מרוצה מזה שיש רק 1. בנוסף לזה, יש את הציסטות כתוצאה מהטיפולים, שמוסיפות עוד עיכובים :( אז בגלל שאני מסתכלת קדימה ורוצה להיות מוכנה למקרה שנגיע ל IVF, אני רוצה שיהיו לי כבר "ביד" את ה 3 הזרעות שהקופה מחייבת.
והלוואי במהרה בימינו אמן
בהצלחה גם לך!

a morph

New member
"ותעזבי את הפורום כבר לפורום יותר טוב"?...

ההתנשאות המוסווית בביטוי הזה מיותרת לגמרי. מאחלת לך שלעולם לא תזדקקי לעזרה מפורום "פחות טוב", לשיטתך, מכל סיבה שהיא.
איכס, פשוט איכס.

haych

New member
אני בטוחה שהכוונות שלה היו טובות

לא מתוך התנשאות, אלא מתוך פרגון ואיחול שאצטרף לפורום של הריוניות. לא מכוונה שהאוכלוסיה פה בפורום פחות טובה, אלא שבסופו של דבר כולנו שואפות להגיע לפורום הריון ולידה.
כך אני הבנתי את הדברים.

עדעדי1

New member
אני עשיתי הזרעות במעבדה פרטית. זה לא יקר וממש נוח

הם נמצאים עד תשע בערב ונותנים להכנס פנימה. היחס ממש נעים וזה עולה 350
במרכז הארצי לפריון

a morph

New member
הכוונה כלפייך טובה, אבל הניסוח צולע

יש דרך לאחל דברים טובים בלי להשחיר את הקיים, במיוחד שהפורום הזה הוא מקור תמיכה אדיר לנשים בכל שלבי הטיפול ואחריו.

WaitingForIt

New member
אוי לא!!!! ממש לא התכוונתי..

האמת שאני עוקבת אחריה כבר חצי שנה ואנחנו מכירות מפורום לקראת הריון ושמה מאחלים לעבור לפורום הריון.. (לפחות לפני כמה שנים.. אני קוראת שמה לסירוגין מ2012 0:) אז פשוט רציתי לאחל לה בהצלחה ושהיא כבר תפסיק עם הנסיונות ותהיה בהריון שהיא כל כך מנסה להיכנס אליו.. ובדיוק דיברנו לפני שבועיים שאני יכולה לעבור גם לפורום פוריות אז פשוט עקבתי אחריה לפה.. אני מתה על הפורום הזה (שוב.. מ2012)!!! ואני חברה חדשה פה.. פוליציסטית טרייה (למרות שחשדתי מגיל 12) והתחלנו בבירורים לקראת טיפולים לפני שבועיים.. אני בת 26 ומיואשת.. רופא הפוריות אמר שאני לא מבייצת.. ואני רוצה תינוק מגיל 20 ושיכנתי את בעלי לנסות לפני חצי שנה.. וכלום..

a morph

New member
בהצלחה

אם את לא מבייצת בכלל, זה הזמן להתחיל טיפול, כי בלי ביוץ זה לא יקרה, לא משנה כמה מנסים. בהצלחה רבה.

למעלה