הזרעות,

T i l o

New member
הזרעות,

מנסה להבין משהו ואשמח אם תבארו לי את הנושא,
כרגע בפרוטוקול הזרעה סיבוב שני שכלל איקוקלמין מהיום החמישי פעמיים ביום + פרוגינובה + אוביטרל.
ביום ראשון השבוע הייתי אצל הרופא ביום העשירי למחזור, היה כבר זקיק 17, אבל רירית עוד לא עבה מספיק בגלל האיקוקלמין ולכן הוא הורה לי להעלות את כדור הפרוגינובה לשניים ביחד במקום אחד וקבע לי הזרעה ליום חמישי (מחר) ונתן לי הנחייה להזריק אוביטרל היום בבוקר, משהו כמו 30 שעות לפני ההזרעה.
עכשיו לשאלתי, החל מיום ראשון אני גם עוקבת באמצעות מקלוני הביוץ לראות איפה אני עומדת, בודקת פעמיים ביום ואף שלוש פעמים (ככה זה שהמקלונים מאיביי), ועד היום לא זיהתי שום קו ואפילו לא בכיוון, פעם אחרונה שבדקתי זה הבוקר לפני שהזרקתי את האוביטרל וכלום, בקושי נראה פס ליד הביקורת, עכשיו כבר הזרקתי אוביטרל ולכן מן הסתם כבר יהפוך לחיובי.
ואני בעצם שואלת, היכן הביוץ "טבעי" שלי? הרי אם ביום ראשון היה זקיק 17, וקצב צמיחת הזקיקים אצלי לפחות לפי הפעם הקודמת הוא של 2 מ"מ בערך ביום אז כבר הזקיק היה צריך להיות בשל עוד לפני האוביטרל וה-LH היה כבר אמור לעלות לא?
גם בחודש שעבר כשהייתי במעקב זקיקים היה זקיק 21 ובאותו יום גם בדקתי וכלום, אפילו לא כיוון של קו..
אני פשוט מנסה להבין, יש משהו שבעצם "משתיק" את הביוץ הטבעי? אולי הפרוגינובה? כאילו אם לא הייתי עושה היום את זריקת האוביטרל מתי בעצם היה עולה ההורמון לבד אם בכלל?
* אציין שברור לי שזאת בדיוק המטרה של האוביטרל, לא לתת לביוץ לברוח לבד, אבל זה עדיין מוזר לי שלא רואים לפחות עלייה טבעית של ה-LH באזור הזמן שאמורים להזריק את האוביטרל.
דבר שני אני יודעת שיש נשים שהמקלונים האלו לא עובדים להן בכלל למרות שמבייצות אבל במקרה שלי עקבתי איתם עשרה חודשים והם הראו לי בדיוק מתי הביוץ (אנחנו בטיפולים בגלל בעיית זרע)

סליחה על החפירה האינטנסיבית ואשמח אם תעשו לי סדר בעניין.

a morph

New member
בזמנו עשיתי תחקיר בנושא

כי היה לי מוזר שלפעמים בסבבים הורמונליים אפילו לא בודקים LH, קראתי חומר באנגלית ומצאתי שבטיפולים הורמונליים העלייה הטבעית ב-LH לרוב מעוכבת מאוד ולכן לרוב אפשר לשלוט בצורה טובה מאוד במועד הביוץ בעזרת אוביטרל.
אם לא היית מזריקה אוביטרל בסופו של דבר ה-LH היה עולה והיית מבייצת בכל מקרה, אבל כנראה הרבה יותר מאוחר.

T i l o

New member
תודה רבה על התשובה,

הייתי בחו"ל ורק היום ראיתי. :)

למעלה